۱۳ مرداد ۱۳۹۵، ۷:۳۹
کد خبر: 82173463
T T
۰ نفر
انتقاد دو گروه حقوق بشر از وضعیت بازداشتگاه پناهجویان استرالیا در نائورو

كوالالامپور – ایرنا – دو گروه حقوق بشر روز چهارشنبه نادیده گرفتن رفتارهای غیرانسانی استرالیا با پناهندگان در بازداشتگاه 'نائورو' جزیره ای كوچك در اقیانوس آرام را وسیله پیشگیری كانبرا از تلاش برای ممانعت ازمهاجرت غیرقانونی به استرالیا دانستند و این سیاست را مورد انتقاد قرار دادند.

به گزارش ایرنا، بازرسان و كارشناسان سازمان عفو بین الملل با هماهنگی دیده بان حقوق بشر در طول چند ماه گذشته با سفر به نائورو، شرایط پناهجویان و پناهندگان در بازداشت استرالیا را در این جزیره مورد بررسی قرار دادند.
مهاجران غیرقانونی و پناهجویان اكنون تحت سیاست های مهاجرتی سخت گیرانه كانبرا در مسیر حركت با قایق به استرالیا بازداشت و به یك اردوگاه در جزیره مانوس در پاپوا گینه نو و یا بازداشتگاهی در كشور كوچك 'نائورو' فرستاده می شوند كه گزارش هایی از شرایط بد و استفاده از خشونت در این بازداشتگاه ها منتشر شده است.
یك مهاجر ایرانی 23 ساله ایرانی اردیبهشت ماه امسال در بازداشتگاه 'نائورو' در یك اقدام اعتراضی مقابل نمایندگان كمیساریای عالی امور پناهجویان سازمان ملل متحد، خود را به آتش كشید.
روزنامه نگاران خارجی نیز برای رفتن به نائورو به منظور تهیه گزارش باید بیش از 6 هزار دلار ارائه و درخواست روادید كنند، در حالی كه دسترسی به شبكه های اجتماعی مانند فیس بوك نیز محدود است.
نائورو به رغم تمام پنهان كاری ها جولای امسال به یك پژوهشگر از سازمان عفو بین الملل و دیده بان حقوق بشر اجازه داد 12 روز در این منطقه به تحقیق بپردازند.
'مایكل بوچنك' مشاور ارشد دیده بان حقوق بشر در گزارشی با عنوان 'استرالیا: بی توجهی به پناهندگان در نائورو' به این موضوع پرداخت و در مورد سلامت روان پناهندگان، دسترسی به مراقبت های پزشكی كافی، حملات بومیان نائورو و آموزش و بهداشت مهاجران غیرقانونی ابراز نگرانی كرد.
به نوشته تارنمای شبكه 'ای.بی.سی'، عفو بین الملل و دیده بان حقوق بشر به طور جداگانه محققانی به این جزیره اعزام كرده و با بیش از 80 نفر از یكهزار و 200 مهاجری كه به زور به بازداشتگاه نائورو منتقل شدند، صحبت كردند.
وی گفت: 'مساله ای كه من در نائورو دیدم، تنها می تواند یك كار عمدی و سوء استفاده سیستماتیك باشد'.
این گزارش مشترك براساس مصاحبه با پناهندگان و پناهجویانی از كشورهای عراق، ایران، پاكستان و افغانستان و ارائه دهندگان خدمات در تاسیسات استرالیا تهیه شده و در آن تاكید شده است كانبرا نمی تواند از كاستی های این مركز غافل باشد.
دیده بان حقوق بشر تصریح كرد: شكست دولت استرالیا برای رسیدگی به جرایم، جدی به نظر می رسد و این سیاست عمدی كانبرا برای جلوگیری از ورود پناهجویان بیشتر به كشور با قایق است.
'آنا نئیستا' مدیر ارشد سازمان عفو بین الملل و یكی از دو پژوهشگر نیز گفت: مصاحبه شوندگان شرایط بازداشتگاه نائورو را 'شبیه زندان' توصیف كره اند كه در آن مراقبت های پزشكی كافی نیست و بازداشتی ها توسط ساكنان منطقه مورد ضرب و جرح جسمی و جنسی قرار می گیرند.
مهاجرت های غیرقانونی ایرانیان طی سال های گذشته با سیاه نمایی غرب از ایران و بهشت نمایی كشورهایی مانند استرالیا انجام شد كه بسیاری از مهاجران با در بسته مواجه شدند و چند سال از عمر خود را در بازداشتگاه های غیراستاندارد استرالیا در نائورو و جزیره مانوس در پاپوا گینه نو سپری كردند.
براساس آماری كه استرالیا منتشر كرده است هم اكنون حدود 450 ایرانی در اردوگاه نائورو و مانوس بسر می برند و درخواست آنها برای پناهندگی رد شده است.
'كاترین استوبرفیلد' از دفتر منطقه ای كمیساریای عالی پناهندگان در كانبرا چندی پیش، گفت كه حوادث اخیر (خودسوزی ها) بخشی از یك زنجیره رو به وخامت از سلامت روان این مهاجران و پناهجویان است كه طی چند سال گذشته در بازداشتگاه نائورو بسر می برند.
براساس آمار وزارت مهاجرت استرالیا صدها حمله و تجاوز جنسی به كودكان در بازداشتگاه های پناهجویان در نائورو و مانوس ثبت شده است.
استرالیا تلاش دارد این دسته از پناهجویان كه درخواست اقامت آن ها رد شده است را به كشورشان بازگرداند و تاكید دارد این افراد باید به اجبار به كشور خود بازگردند، اما ایران این روش كانبرا را رد كرده است.
سیاست دولت ایران آزادی عمل اتباع كشورمان برای گزینش محل اقامت است و چنانچه فردی قصد بازگشت داوطلبانه به ایران را داشته باشد مورد پذیرش قرار می گیرد.
آساق**1611