به گزارش ايرنا، اسماعيل جبارزاده، روز چهارشنبه در ستاد تسهيلات سرمايه گذاري مراغه در مجتمع كاوه سوداي اين شهرستان افزود: اين تسهيلات براي واحدهاي كوچك و متوسط مستقر در شهرستان ها و شهرك هاي صنعتي استان تخصيص يافته و ستاد تسهيلات سرمايه گذاري استان در نظر دارد اين تسهيلات را به منظور ورود اين واحدها به چرخه توليد و تثيت اشتغال زايي پرداخت كند.
وي با اشاره به اينكه مبلغ تخصيص يافته براي واحدهاي توليدي فقط قابل پرداخت به آن واحد است، اظهاركرد: انتظار مي رود واحدهاي معرفي شده بانك ها براي دريافت تسهيلات اقدام به تكميل پرونده كنند.
استاندار آذربايجان شرقي يادآور شد: طبق بررسي هاي انجام شده توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، حدود 60 درصد از واحدهاي توليدي معرفي شده به بانك ها جهت تكميل پرونده خود اقدام نكرده اند.
جبارزاده، ادامه داد: با توجه به شرايط اقتصادي كشور و اهتمام دولت براي رفع موانع سرمايه گذاري و توليد واحدهاي صنعتي، واحدهاي توليدي بايد با شناسايي مشكلات خود و اقدام براي رفع آن ها با كمك تسهيلات دولتي ، به چرخه اقتصادي كشور وارد شود.
وي گفت: هم اكنون سياست دولت براي رفع مشكلات و احياي توان واحدهايي است كه بتوانند سريعتر به سمت توليد حركت كرده و در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي اقدام كند.
استاندار آذربايجان شرقي، واگذاري اختيار برخي از سازمان ها و اداره هاي كل به اداره هاي شهرستان ويژه مراغه را خواستار شد و اظهار داشت: اين اقدام در راستاي سياست هاي دولت تدبير و اميد از جمله به منظور آسان سازي ارايه خدمات به مردم انجام مي شود.
جبارزاده، افزود: اين اقدام، مدت زمان تحقق سرمايه گذاري و ورود واحدها به چرخه توليد را كاهش داده و بخش خصوصي را در راستاي سرمايه گذاري تشويق مي كند.
وي يادآوري كرد: با توجه به ويژه بودن فرمانداري و استقرار معاونت اداره هاي كل برخي سازمان ها در اين شهرستان، از اين به بعد تمامي مصوبه هاي ستاد تسهيلات سرمايه گذاري مراغه، در ستاد استاني مصوب و اجرايي مي شود.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان شرقي نيز در اين جلسه با اشاره به اينكه هم اكنون دو هزار و 778 واحد صنعتي استان در سامانه بهينه ياب ثبت نام كرده است، گفت: اين تعداد شامل يك هزار و 517 واحد صنعتي كشاورزي و يك هزار و 261 واحد صنعتي است.
حسين نجاتي، افزود: اين سازمان تا كنون 474 واحد را به بانك هاي عامل جهت دريافت تسهيلات معرفي كرده كه از اين تعداد نيز 123 واحد توليدي در مرحله عقد قرار بوده و عقد قرارداد به منزله اتمام روند كار پرداخت تسهيلات است.
وي، با بيان اينكه تا كنون نيز از 123 واحد در شرف عقد قرارداد، 15 واحد تسهيلات خود را دريافت كرده است، يادآوري كرد: در شهرستان مراغه نيز ستاد تسهيلات سرمايه گذاري 135 واحد توليدي را براي دريافت تسهيلات شناسايي و پرداخت تسهيلات براي آن ها را تصويب كرده است.
نجاتي، ادامه داد: براي اين واحدها دو هزار و 500 ميليارد ريال تسهيلات درخواست شده بود كه با بررسي هاي اين سازمان حدود 840 ميليارد ريال تسهيلات مصوب شده است كه با پرداخت اين ميزان تسهيلات به اين واحدها حدود دو هزار و 867 شغل مستقيم در اين شهرستان ايجاد مي شود.
معاون استاندار آذربايجان شرقي و فرماندار ويژه مراغه نيز در اين جلسه گفت: در زمان حاضر 409 واحد توليدي و صنعتي در اين شهرستان داراي پروانه بهره برداري بوده كه از اين تعداد، 179 واحد زير نظر صنعت ، معدن و تجارت و 230 واحد توليدي نيز زير پوشش جهاد كشاورزي فعاليت مي كند.
ظفر محمدي، افزود: با وجود مشكلات موجود در مسير ارتقاي اقتصادي و توليدي اين واحدهاي صنعتي، طرح ايجاد 42 واحد توليدي و صنعتي در شهرك صنعتي مراغه در درست اجرا بوده و هم اكنون نيز 48 واحد در اين شهرك به بهره برداري رسيده است.
وي اظهاركرد: نبود اختيارات اداري و بانكي در راستاي ارائه تسهيلات براي واحدهاي توليدي در اين شهرستان، استقرار برخي واحدهاي توليدي از جمله در بخش تبديلي و كشاورزي در مكان هايي به جز شهرك صنعتي و نيز تمكين نكردن برخي بانك ها براي ارائه اين تسهيلات از جمله مشكلات پيش روي واحدهاي توليدي و صنعتي در مراغه است.
محمدي، با اشاره به مصوبات كارگروه تسهيل موانع توليد در مراغه، يادآور شد: كارگروه هاي تخصصي در زمينه حمايت از صنايع كشاورزي و صنعتي، جذب سرمايه گذاري و نيز حمايت از طرح هاي دانش محور مبتني بر زمينه هاي دانش بنيان در اين شهرستان تشكيل شده و فعاليت مي كند.
وي، عمده مشكلات واحدهاي توليدي و صنعتي اين شهرستان را در زمينه سرمايه در گردش و استمهال تسهيلات بانكي و مالياتي اعلام كرد و اظهار داشت: با تصويب مصوبات كارگروه تسهيل موانع توليد اين شهرستان و واگذاري اختيارات ادارات كل، شاهد مرتفع شدن اين مشكلات خواهيم شد.
در اين آئين استاندار آذربايجان شرقي به همراه اعضاي ستاد تسهيلات سرمايه گذاري استان از جمله مديران كل صنعت، معدن و تجارت، حفاظت محيط زيست، امور دارائي، مديرعامل بانك ملي، مدير شهرك هاي صنعتي و اعضاي ستاد تسهيلات سرمايه گذاري مراغه از واحدهاي توليدي شهرك صنعتي اين شهرستان از جمله شركت توليدي روغن موتور توان ساز، شركت نگين پارس توليد لوازم خانگي با مارك پرسين، واحد توليدي خوراك دام و طيور نيك دانه، كارخانه توليد محصولات لبني پنار (دردانه) و مجتمع كاوه سودا ديدن كردند.
شهرستان مراغه با 250 هزار نفر جمعيت در 147 كيلومتري جنوب تبريز مركز آذربايجان شرقي واقع است.
3034/8023/518
استاندار خبرداد:
تخصيص هفت هزارميلياردريال تسهيلات براي واحدهاي توليدي آذربايجان شرقي
۱۳ مرداد ۱۳۹۵، ۱۸:۲۱
کد خبر:
82174567
مراغه – ايرنا – استاندار آذربايجان شرقي گفت: هفت هزار ميليارد ريال تسهيلات براي كمك به سرعت بخشي به روند فعاليت و توليد واحدهاي توليدي كوچك و متوسط اين استان تخصيص يافته است.