۱۴ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۰۴
کد خبر: 82175278
T T
۰ نفر
تراشه زيستي؛ جديدترين فناوري تشخيص زودهنگام آلزايمر

تهران - ايرنا - محققان موفق به ساخت يك تراشه زيستي شده اند كه افراد مستعد به آلزايمر را بسيار پيش از بروز اولين نشانه ها شناسايي مي كند.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال نيوز، معمولا تشخيص آلزايمر با آزمايش استاندارد DNA صورت مي گيرد كه روشي بسيار پر هزينه و وقت گير است. اما محققان در مركز بين المللي Randox Laboratories در انگليس موفق به ساخت يك تراشه زيستي شده اند كه با استفاده از نمونه خون، DNA را بررسي كرده و احتمال ابتلا به آلزايمر را پيش بيني مي كند. گفته مي شود دقت اين روش به اندازه آزمايش استاندارد DNA است.
ژني به نام APOE نقش كليدي در سوخت و ساز چربي ايفا مي كند و يكي از مهمترين فاكتورهاي خطر زوال عقل و بيماري هاي عصبي ديگر محسوب مي شود. ژن APOE حاوي سه نسخه به نام هاي e2، e3 و e4 است. e4 احتمال ابتلا به آلزايمر در سال هاي بعدي زندگي را افزايش مي دهد و با كاهش حافظه مرتبط است. حدود 25 درصد افراد، يك كپي از ژن APOE e4 را به ارث مي برند. وجود دوكپي از اين ژن، احتمال ابتلا به آلزايمر را 10 درصد افزايش مي دهد.
به رغم پيشرفت علم در زمينه پيشگيري و درمان زوال عقل، آمار مركز بين المللي آلزايمر نشان مي دهد كه در حال حاضر 47 ميليون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و اين تعداد تا سال 2050 ميلادي، به 131.5 ميليون نفر به ويژه در كشورهاي در حال توسعه مي رسد.
بر اساس گزارش اين سازمان، در حال حاضر تنها در آمريكا حدود 5.3 ميليون نفر به آلزايمر مبتلا هستند و پيش بيني مي شود كه اين آمار تا سال 2050 ميلادي سه برابر شود و به 15.8 ميليون نفر برسد. بر اساس همين آمار هر 67 ثانيه يك تن در آمريكا به آلزايمر مبتلا مي شود و از هر سه فرد مبتلا به آلزايمر، يك نفر جان خود را از دست مي دهد.
علمي (6) ** 9259**
۰ نفر