به گزارش روز جمعه گروه علمی ایرنا از فاكس نیوز، با شنیدن نام تبخال اولین تصوری كه به ذهن خطور می كند، تاول دردناك و متورم در ناحیه دهان است؛ در حالی كه این ویروس می تواند منجر به نابینایی، نقص هنگام تولد و حتی سرطان شود.
تبخال ناشی از ویروس هرپس سیمپلكس یا HSV است كه می تواند در هر قسمت بدن تاثیر بگذارد؛ البته دهان شایع ترین محل رشد و تكثیر ویروس است. معمولا درمان تبخال ساده نیست و فقط می توان با داروهای مختلف از تكثیر آن جلوگیری كرد.
محققان دانشگاه اوترخت در هلند به روشی دست یافتند كه ویروس تبخال را غیر فعال می كند. این روش بر مبنای تغییر DNA در ویروس است. با استفاده از یك روش اصلاح ژن به نام CRISPR/Cas9 می توان DNA را در یك نقطه دقیق برش داد. محققان با آزمایش این روش روی سلول های آلوده به ویروس Epstein-Barr، دریافتند كه برش DNA در یك نقطه فعالیت ویروس را تا 50 درصد كاهش می دهد، ولی اگر برش در دو ناحیه باشد، فعالیت ویروس تا 95 درصد كاهش می یابد. محققان بر این باورند كه با این روش می توان ژنوم نهفته در سلول های آلوده را حذف كرد.
با استفاده از این روش می توان از تكثیر ویروس های مقاوم تر تبخال نیز جلوگیری كرد. محققان در تلاش هستند تا با توسعه این روش، ویروس را در مرحله نهفته و فعال نابود كنند.
نقطه اثر ویروس تبخال، تمام بدن است كه دهان شایع ترین قسمت محسوب می شود.
علمی (6) ** 9259**2017
تهران- ایرنا- محققان دانشگاه اوترخت در هلند با استفاده از یك روش اصلاح ژنتیكی به روشی دست یافتند كه ویروس تبخال را غیر فعال می كند.