به گزارش خبرنگار ايرنا، زدودن زنگارها از واقعيات و انعكاس حقايق، مهمترين وظيفهاي است كه خبرنگاران در دنياي متلاطم امروز بر عهده دارند و بسيارند كساني كه شجاعانه اين حرفه شريف را برگزيده و تمام تلاش خود را در اين مسير معطوف كرده و خطرات بسيار را به جان ميخرند.
خبرنگاران و رسانه ها ركن چهارم دموكراسي خوانده شده اند و به رغم داشتن مشكلات متعدد، همچنان فرياد رساي مردمي هستند كه قدرت بيان دردهاي خود را ندارند.
*****
نماينده خبرگان رهبري: خبرنگاران نبض تپنده جامعه هستند
حجت الاسلام عسگر ديرباز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: خبرنگار وجدان بيدار جامعه است و به عنوان ديدهبان براي اطلاعرساني درست نبايد از هيچ تلاشي دريغ كند و مهمتر از همه نبايد تحت تأثير جوسازيها، شايعهپراكنيها، هوچيگريها و هياهو آفرينيها قرار گيرد.
وي اظهار كرد: قلم خبرنگار در دل جامعه حركت كرده و با مشاهده مشكلات، پليدي ها و زشتي ها زبان به اعتراض گشوده و مسوولان را ملزم به تلاش و پاسخگويي مي سازد.
عضو خبرگان رهبري افزود: اگر تلاش خبرنگاران و رسانه ها نبود، هرگز دردهاي پنهان جامعه آشكار نمي شد و هيچ مقامي اظهار نگراني نمي كرد.
وي ادامه داد: امروز شاهد حضور خبرنگاراني در ميدانهاي مبارزه همانند غزه و عراق هستيم كه براي ثبت وقايع و انعكاس وحشيگري مدعيان دروغين حقوق بشر از جان خود مي گذرند و با تمام توان اقدام به ثبت وقايع مي كنند.
رئيس دانشگاه جامع قم افزود: اگر قلم و دوربين خبرنگاران نبود هرگز دنيا از كشته شدن كودكان و قتل عام زنان به دست دشمنان بشريت آگاه نمي شد و اين قلم خبرنگار است كه افكار عمومي را با جنايات جانيان قرن آشنا مي كند.
حجت الاسلام ديرباز اضافه كرد: رمز تعالي و پويايي هر جامعه قلم خبرنگار است و اوست كه آسيب ها را شناخته و براي درمان آن مديران را به چاره جويي وادار مي كند.
وي اظهار كرد: خبرنگاران بايد ظرفيت انتقادپذيري مديران را بالا ببرند چرا كه در اين صورت مشكلات جامعه و كشور حل مي شود.
*****
استاد دانشگاههاي آذربايجان غربي:
مبارزه با جهالت و ناداني رسالت بزرگ خبرنگاران است
موسي صميمي استاد دانشگاههاي آذربايجان غربي با بيان اينكه رستگاري و تعالي هر جامعه اي با قلم خبرنگار محقق مي شود، افزود: آگاه ساختن مردم، بيان حقايق و جلوگيري از گسترش خرافات و تفكرات غلط در جامعه از رسالتهاي بزرگ خبرنگاران است و آنها مي توانند جامعه اي متعالي را خلق كنند و جلوي انحرافات را بگيرند.
وي ادامه داد: خبرنگاران در اطلاعرساني، حلقه واسط بين واقعيتها و مخاطبان محسوب ميشوند و تهيه خبر و گزارش از رويدادها و حوادث جامعه، عامل تعيين كنندهاي در نگرش، بينش و رفتار مخاطبان به شمار ميرود و باعث تغذيه روحي و فكري افراد جامعه مي شود.
اين استاد دانشگاه بيان كرد: رسالتي بسيار مقدس بر دوش خبرنگاران است و يك خبرنگار متعهد براي انجام هر چه بهتر رسالت خود بايد از جان و دل تلاش كند.
صميمي بيان كرد: يك خبرنگار متعهد بايد به حفظ مصالح ملي و عمومي توجه خاص و ويژه داشته و ارزشها و آرمانهاي نظام مقدس جمهوري اسلامي را هميشه و در هر مكان مد نظرخود قرار دهد.
*****
جمعي از استادان روزنامه نگاري:
صداي مشكلات خبرنگاران بايد شنيده شود
استادان روزنامه نگاري معتقدند: دير زماني است كه صداي مشكلات خبرنگاران شنيده نمي شود اما حقيقت آن است كه اين صداي دردناك بايد شنيده شود.
آنها اظهار كردند: واقعيتي كه امروز در حوزه خبرنگاري وجود دارد اين است كه اين قشر متناسب با مسئوليتي كه بر عهده دارد مورد توجه واقع نشده و نتوانسته جايگاه تعريف شده و در خور توجهي را براي خود دست و پا كند.
استادان روزنامه نگاري با بيان اينكه حل مشكلات خبرنگاران ميتواند تأثيربسيار مثبتي بر كيفيت كارشان بگذارد گفتند: توجه به حل مشكلات خبرنگاران درشرايط كنوني بيشتر از هرزماني ضروريست چراكه امروز ايران اسلامي پله هاي ترقي را طي مي كند و نيازمند رسانه ها و خبرنگاراني پويا و توانمند است.
آنها ادامه دادند: امنيت شغلي خبرنگاران نيز ديگر مولفه ايست كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
استادان روزنامه نگاري اظهاركردند: وظيفه و رسالت خبرنگار طرح مطالبات مردم و در نتيجه پيگيري حقوق آنهاست، اما غمانگيز اين است كه نميتواند از حقوق خود دفاع كند.
*****
نويسنده برجسته كشور: براي تجليل از خبرنگار يك روز كافي نيست
فردين ميلاني نويسنده برجسته كشور گفت: تجليل از مقام خبرنگار نبايد تنها به يك روز خلاصه شود چرا كه انسانهايي كه بي ادعا و با كمترين سرمايه تلاش كنند، بايد هر روز و هر ساعت تجليل شوند.
وي اظهاركرد: شان و منزلت خبرنگار نبايد تنها در هديه هاي ناچيز خلاصه شود چرا كه مقام او فراتر از آن است كه با هديه هاي ناچيز مقايسه شود.
ميلاني اظهار كرد: رشد و بالندگي هر جامعه اي در سايه تلاش خبرنگاران صورت مي گيرد، بنابراين بايد به اين قشر نخبه فرصت داده شود تا به راحتي مشكلات جامعه را مطرح كرده و انعكاس دهند.
وي فرصت دادن به جامعه خبرنگاري براي انعكاس معضلات و دردهاي جامعه را گامي بزرگ براي رها ساختن جامعه از چنگال آسيب هاي اجتماعي دانست.
نويسنده برجسته كشور توجه به وضعيت معيشتي خبرنگاران را ضرورتي اجتناب ناپذير دانسته و افزود: در دنيايي كه دشمنان ديگر جنگ فيزيكي را كنار گذاشته اند و مغزها را نشانه گرفته اند، اين قشر خبرنگار است كه مي تواند دژي محكم در برابر هجمه هاي مختلف دشمنان باشد و با آگاهي سازي و هشدار به مردم فتنه دشمنان را خنثي كند.
به گزارش ايرنا، 17 مرداد روز شهادت شهيد محمود صارمي خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي در تاريخ ايران روز خبرنگار نامگذاري شده است.
آخرين پيام خبرنگار شهيد محمود صارمي: مزار شريف سقوط كرد. هفدهم مرداد ماه 1377، اينجا محل كنسولگري ايران در مزار شريف است، من محمود صارمي خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران هستم، گروه طالبان چند ساعت پيش وارد مزار شريف شدند. خبر فوري، فوري. مزار شريف به دست طالبان سقوط كرد، عده اي از افراد طالبان در محوطه كنسولگري ديده مي شوند به من بگوييد كه چه وظيفه اي ...
8135/1905
17 مرداد روزي به احترام خبرنگار
خبرنگاران نبض تپنده جامعه هستند
۱۷ مرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۲۹
کد خبر:
82178754
اروميه- ايرنا- خبرنگاران، چشم بينا و زبان صادق و گوياي مردم در عرصه تحولات و رخدادها هستند كه با زبان رساي خود به بيان دردها و رنجهاي جامعه پرداخته و ذهن خاموش جامعه را به حركت در مي آورند.