اين نوشتار در ادامه مي افزايد: در اين نبرد نيروهاي ارتش سوريه با كمك نيروي هوايي روسيه، نيروهاي حزب الله ، ايران و عراق دست برتر را در صحنه درگيري ها دارند.
هفته گذشته بود كه ارتش و نيروهاي متحد در حملهاي غافلگيركنند موفق شدند با عبور از خطوط در هم تنيده تروريستها در شمال حلب پس از شش هفته نبرد فرسايشي جاده كاستيلو را قطع و با پاكسازي محلات بنيزيد و اشرفيه، معامل الليرمون و بخشهاي عمدهاي از منطقه صنعتي خالديه هزاران تروريست را در بخش شرقي حلب به محاصره خود درآورند. پس از اين محاصره بود كه ابومحمد الجولاني در تصاويري ويدئويي كه از شبكه الجزيره قطر پخش شد، رسما جدايي النصره از القاعده و تشكيل «جبهة فتح الشام» را اعلام كرد. بعد از اين اتفاقات سيل كمك هاي كشورهاي عربي و غربي به صورت آشكار براي پشروي تروريست ها روانه حلب شد.
ابومحمد جولاني درباره عمليات «حماسه بزرگ حلب» مدعي شده كه جنگ حلب منحصر به لغو محاصره اين شهر نخواهد بود بلكه موازنه قوا را در كل سوريه تغيير خواهد داد. اين در حالي است كه همان زمان اسلام علوش، سخنگوي گروه تروريستي جيش الاسلام كه تحت حمايت عربستان است، اذعان كرد كه وضعيت تروريستها در حلب بسيار بد است ولي ادعا كرد كه اجازه نخواهند داد اين شهر به دست ارتش سوريه بيافتد.
در حال حاضر بر اساس گزارشات همه محورهاي درگيري در حلب مشتعل است. با وجود ادعاي گروه هاي تروريستي مبني بر شكستن محاصره محله هاي شرقي حلب و ارتباط با غرب شهر، اما خبر هنوز تائيد نشده و درگيري هاي شديدي در جبهه هاي مختلف اين شهر عليه تروريست ها در جريان است.
همچنين خبرها حكايت از اين دارد كه درگيريهاي سنگيني در جبهه جنوبي غربي در شهر حلب ادامه دارد. ارتش سوريه دانشكده فني هوايي را زير آتش سنگين توپخانه و بمباران هوايي دارد. اتاق عمليات ارتش سوريه عنوان كرده كه درگيرها براي اخراج تروريست هاي مسلح از دانشكده نظامي در جريان است. جنگنده هاي ارتش سوريه با بمباران منطقه عمليات در اطراف دانشكده هاي نظامي در ورودي هاي حلب تروريست ها را از اين منطقه جدا كرده و به كمك نيروهاي پياده نظام براي پاكسازي مناطق تحت سيطره تكفيري ها در دانشكده نظامي و اطراف آن رفته اند.
روز يكشنبه جنگنده بمب افكن هاي سوري و روسي دهها پرواز براي بمباران مواضع تروريست هاي مسلح در جنوب حلب انجام دادند. درهمين حال نيروهاي گردان رضوان وابسته به حزب الله خود را براي انجام عمليات بازپس گيري مناطق اشغال شده در جنوب غرب شهر حلب ( الراموسه) آماده مي كنند.
در جبهه مقابل يعني ائتلاف تروريستي جيش الفتح، متشكل از 22 گروه بزرگ و كوچك، به شدت در پي شكستن محاصره حلب هستند و در اين بين از كمك هلي لجستيكي و پشتيباني جبهه عربي و غربي به شدت برخوردار هستند. اين در حالي است كه ديروز عنوان شد حدود 2000 نفر از نيروهاي زبده گروه مقاومت اسلامي النجباء عراق براي كمك به محور مقاومت وارد حلب شده اند.
به طور كلي اگر چه اخبارمتفاوت درباره تحولات ميداني در اين منطقه مخابره شده است اما ارتش سوريه و جبهه مقاومت همچنان اوضاع را تحت كنترل دارد. نيروهاي ارتش سوريه براي آزادسازي بخشهاي تحت كنترل گروههاي تروريستي در استان حلب در حال اجراي يك عمليات نظامي گسترده هستند. به گزارش گروه موسوم به ناظر حقوق بشر سوريه، در هفتۀ گذشته در مجموع 500 تروريست و نيروي دولتي در درگيريهاي دو طرف در شهر حلب كشته شدند.
گفتني است ارتش سوريه از تاريخ 27 تير با پيشروي به سمت مناطقِ تحتِ تسلطِ تروريست ها در شرق حلب، تروريستها را محاصره كرده است. حلب از سال 2012، يك سال پس از آغاز ناآراميها در سوريه بين نيروهاي دولتي در غرب و معارضان در شرق تقسيم شده است.
اهميت پيروزي در جنگ حلب
برخي ناظران پيروزي در ميدان حلب را به منزله فروپاشي كامل جبهه تروريست ها و حاميان جهاني و منطقه اي آنها ارزيابي كردند. عده اي ديگر پيروزي در شهر حلب را اگر چه به عنوان پيروزي حياتي و ضربه كاري به تروريست ها ارزيابي مي كنند اما آن را به مثابه پايان جنگ در نظر نمي گيرند.
در اين راستا عبدالباري عطوان سردبير راي اليوم نبردهاي كنوني حلب را به نبرد استالينگراد تشبيه مي كند كه سرنوشت جنگ جهاني دوم را تغيير داد و پايداري روسيه در آن آغاز فروپاشي ارتش آلمان و در نهايت شكست آن را رقم زد.
حداقل بايد گفت همه كشورهايي كه در جنگ سوريه حضور دارند بر اين مسئله اجماع دارند كه هدف نيروهاي مقاومت از محاصره و تصرف كامل شهر حلب اين است تا در مذاكرات آينده سوريه نقش تعيين كننده تري را ايفا نمايند و وضعيت را به طور كلي به نفع خود تغيير دهند. تصرف شهر حلب توسط دولت سوريه باعث خواهد شد كه نقشه آمريكا و متحدان منطقه اي آن مانند عربستان و قطر براي تجزيه اين كشور با شكست روبه رو خواهد شد؛ چرا كه بر اساس برخي گفته ها قرار بوده سوريه به سه كشور علوي نشين به پايتختي دمشق، سني نشين به پايتختي حلب و كردنشين به پايتختي رقه تجزيه شود. بر اساس طرحي ديگر ظاهراً سوريه به دو كشور شمالي و جنوبي تقسيم خواهد شد؛ در اين صورت حلب پايتخت سوريه شمالي و سوريه جنوبي هم با مركزيت دمشق ايجاد مي شود.
تا كنون درباره نقش تركيه در درگيري هاي اخير حلب اخبار متناقض منتشرشده است. اما به نظر مي رسد عامل مهمي كه در پيروزي هاي اخير نيروهاي مقاومت و تنگ تر شدن حلقه محاصره در مناطق شرق حلب نقش تعيين كننده داشته است، كودتاي تركيه و تمركز بيشتر اردوغان بر اوضاع داخلي اين كشور بوده است. البته حمايت هاي آمريكا از كردها در شمال سوريه و احتمال قدرت يابي بيشتر كردها براي تركيه به منزله خط قرمزي بوده كه به عقيده برخي در صورت عدم رخ دادن كودتا نيز احتمال تغيير سياست آنكارا در قبال بشار اسد را تقويت مي كرد.
در اين راستا شايد عامل تعيين كننده ديگر اين عرصه سفر دو روز ديگر(19 مرداد) اردوغان به روسيه و مذاكرات او با ولاديمير پوتين باشد. رئيس جمهور تركيه در مصاحبه با الجزيره عنوان كرده كه موضوع سوريه، يكي از مهمترين محورهاي مورد بحث در سفر وي به مسكو خواهد بود.
گفتني است حدود چند هفته قبل از كودتاي تركيه، بشار اسد با ابراز اينكه اردوغان تمام تمركز خود را روي حلب قرار داده است، تأكيد كرد: حلب گورستاني خواهد بود كه آرزوها و اهداف اردوغان و طرح هاي اخواني او در آن دفن خواهد شد.
*منبع: پايگاه خبري الف/18مرداد95
** اول ** 1337
تهران - ايرنا- پايگاه خبري الف نوشت: بعد از گذشت پنج سال از شروع بحران سوريه، جنگ به يكي از مقاطع حساس خود نزديك شده است. شهر حلب به عنوان بزرگترين شهر و قلب تجاري سوريه كه در شمال اين كشور واقع شده از چند هفته قبل به صحنه درگيري هاي گسترده و تعيين كننده بين نيروهاي مقاومت و تروريست ها تبديل شده است.