۱۸ مرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۲۲
کد خبر: 82179819
T T
۰ نفر

روماتولوژیست:

خشكی صبحگاهی مفاصل علامت رماتیسم است

۱۸ مرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۲۲
کد خبر: 82179819
خشكی صبحگاهی مفاصل علامت رماتیسم است

تهران - ایرنا - روماتولوژیست و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: خشكی صبحگاهی مفاصل بیش از نیم ساعت و درد مفاصل بعد از استراحت طولانی، علامت بیماری التهابی رماتیسم است.

دكتر عبدالرحمان رستمیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: میزان شیوع بیماری آرتروماتوئید (رماتیسم مفصلی) در سه دهم درصد افراد جامعه برآورد می شود به آن معنا كه از هر 300 تن، یك تن به این بیماری مبتلا می شود و خشكی صبحگاهی و تورم مفاصل از علائم این بیماری به شمار می رود.
رستمیان اظهار كرد: درد مفاصل در بیماری آرتروز توام با فعالیت است و با فعالیت بدنی ارتباط دارد اما درد مفاصل در بیماری التهابی رماتیسم بعد از استراحت های طولانی بیشتر از نیم ساعت پدیدار می شود.
وی خاطرنشان كرد: بیماری های التهابی رماتیسمی، زمینه ژنتیك دارند و تشخیص زودهنگام و دارو مانع پیشرفت بیماری و كاهش ناتوانی های ناشی از آن، خواهد شد.
وی اظهار كرد: سوابق ژنتیكی در بروز بیماری رماتیسم التهابی نقش دارد و تشخیص به موقع این بیماری در درمان مناسب تاثیرگذار است.
رستمیان خاطرنشان كرد: بیماری رماتیسم به چند گروه اصلی تقسیم می شود كه یك گروه آنها شامل بیماری های رماتیسمی التهابی و خودایمن مانند آرتروماتوئید (رماتیسم مفصلی) و لوپوس، گروه دوم شامل بیماری های مكانیكال رماتیسمی مرتبط با نحوه درست استفاده از مفصل مانند آرتروز و گروه دیگر شامل بیماری های متابولیكی رماتیسمی مانند پوكی استخوان و نقرس است.

**نقرس افزایش یافته است
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: بیماری های متابولیكی رماتیسمی مانند پوكی استخوان و نقرس نیز از داخل خانواده آغاز می شوند به آن معنا كه اگر فرد ، فعالیت و تغذیه مناسب نداشته باشد به این بیماری ها مبتلا می شود. البته این بیماری ها، زمینه ژنتیكی نیز دارند.
رستمیان ادامه داد: كاهش فعالیت های بدنی باعث افزایش بیماری هایی همچون نقرس شده است چرا كه برخی از افراد جامعه از غذاهایی استفاده می كنند كه افزایش وزن را همراه می آورد این در حالی است كه میزان كربوهیدرات، چربی و پروتئین غذاها باید متناسب باشد اما اغلب غذاهای امروزی دارای كربوهیدرات بیشتری هستند.
نقرس نوع بسیار دردناكی از آرتروز است كه درشرایطی پیش می آید كه بلورهای اسید اوره در مفاصل تجمع كنند. این بیماری ابتدا در انگشت شست پا ظاهر می شود و آن را متورم و قرمز می كند، اما در بقیه مفاصل نیز ظاهر می شود. درد معمولا به سرعت در یك مفصل مثل شست پا، آرنج یا زانو، شدت می گیرد.

**پوكی استخوان علامت ندارد
این فوق متخصص روماتولوژی گفت: افراد برای پیشگیری از ابتلا به بیماری پوكی استخوان باید لبنیات كم چرب مصرف كنند؛ مصرف لبنیات به ویژه در دوران كودكی از اهمیت بسزایی برخوردار است تا كودكان به حداكثر تراكم استخوانی موردنظر برسند.
رستمیان تصریح كرد: پوكی استخوان علامتی ندارد تا اینكه فرد دچار عوارض ناشی از آن مانند شكستگی استخوان ها شود.
وی خاطرنشان كرد: نوع غذاهای مصرفی و خودمراقبتی در میزان بروز بیماری های متابولیكی رماتیسم مانند پوكی استخوان و نقرس نقش دارد.

**ضرورت كاهش بار بیماری های رماتیسمی در جامعه
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: می توان با آموزش یا تشخیص به موقع از بار بیماری های رماتیسمی در كشور كاست و این مساله نقش مهمی در كاهش هزینه های درمانی و اقتصاد كشور خواهد داشت.
رستمیان اظهار كرد: بار بیماری های رماتیسم در جامعه بالا ست و نظام سلامت باید به آن توجه كند. با تشخیص به موقع و شناسایی علل روماتیسم ، می توانیم از میزان ناتوانی های ناشی از این بیماری كم كنیم؛ این بیماری به علت به همراه داشتن ناتوانی های آتی، حتی موجب از دست دادن شغل می شود و سهم فعالیت بیماران در جامعه را كم می كند.
وی یادآور شد: در سال های اخیر به علت شناخت و درمان بهتر بیماری در زمینه كنترل بیماری رماتیسم در كشور موفق عمل شده است.
وی در ادامه از طراحی سایت و انتشار كتاب های آموزش بیماری مرتبط با بیماری های رماتیسمی خبر داد و گفت: تاكنون كتاب لوپوس از این مجموعه به زبان ساده منتشر شده است.
به گزارش ایرنا ، آرترو روماتوئید یك بیماری خودایمنی است كه منجر به تورم، سفتی، درد و التهاب مفاصل خصوصا در دست و پاها می شود. این بیماری اگر درمان نشود باعث آسیب مفاصل یا حتی ناتوانی می شود كه به همین دلیل متخصصان می گویند تشخیص و درمان زود هنگام این بیماری برای گرفتن بهترین نتیجه مهم است.
اجتمام(4)**9185**1776
۰ نفر