پانصدمين پيوند كبد دانشگاه علوم پزشكي تهران، عصر روز گذشته ( 18 مرداد) در بيمارستان امام خميني(ره) تهران با موفقيت روي يك جوان 27 ساله مبتلا به نارسايي مزمن كبد انجام گرفت.
به گزارش گروه علمي ايرنا از دانشگاه علوم پزشكي تهران، دكتر علي جعفريان با بيان اين كه از سال گذشته با انجام بيش از يكصد مورد پيوند موفق كبد در زمره مراكز با حجم بالاي پيوند قرار گرفته ايم، گفت: اين رخداد حاكي از زير ساخت هاي مناسب و نتايج كاري قابل قبول است كه با مراكز مشابه در اروپا و آمريكا برابري و همگامي دارد.
وي با بيان اين كه بر اساس آمار، ميزان بقاي يكساله بيماران پيوندي در اين مركز 88 تا 90 درصد و ميزان بقاي پنجساله 75 درصد است كه همگام با مراكز خوب دنياست، افزود: اين اقدام حاصل تلاش همكاران اين مجموعه است.
جعفريان با اشاره به فراهم شدن شرايط پيوند كبد از زنده براي اطفال و امكان پيوند پانكراس براي برخي بيماران ديابتي در اين مركز افزود: با وجود بيش از 800 مورد مرگ مغزي در سال گذشته كه پيش بيني مي شود اين رقم دو برابر باشد، با توجه به اين كه دهنده مناسب كودك كمياب است، پيوند از خانواده براي اطفال بيمار را در دستور كار قرار داده ايم.
رييس تيم پيوند كبد دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به راه اندازي پيوند پانكراس و پيوند بخشي از كبد زنده خانواده به كودك بيمار در شش ماهه دوم امسال، گفت: پيوند همزمان كليه - پانكراس و كبد- پانكراس به زودي اجرايي مي شود.
وي با اشاره به ارتقاي آمار بقاي يكساله بعد از پيوند در يك دهه اخير از 50 درصد به 88 تا 90 درصد، گفت: در كمتر از 20 سال گذشته، بيماران نيازمند پيوند به خارج از كشور اعزام مي شدند و مجبور به صرف هزينه اي بين 400 تا 600 هزار دلار بودند. علاوه بر آن، آنها ناگزير از تحمل رنج و سال ها انتظار در فهرست پيوند بودند ولي بيماران در مدت حداكثر سه ماه توسط درمانگاه و تيم پيوند كبد دانشگاه علوم پزشكي تهران ارزيابي و در صورت نياز در ليست پيوند قرار مي گيرند.
جعفريان با اشاره به اهميت توجه به آموزش در كنار درمان بيماران، تصريح كرد: اعضاي بيش از 10 گروه پزشكي، تخصصي، پيراپزشكي و پاراكلينيكي با مسائل و مشكلات درمان بيماران كبدي درگير مي شوند كه اين مساله نقش اثرگذاري در آموزش هاي پزشكي و درمان سريع بيماران خواهد داشت.
اين فلوشيپ جراحي كبد مجاري صفراوي و پيوند كبد، همزمان با انجام موفقيت آميز پانصدمين مورد پيوند كبد در 15 سال اخير، گفت: بيش از 20 پزشك و متخصص مختلف، حدود 40 پرستار و پرسنل اتاق عمل و بخش مراقبت هاي ويژه با همراهي حدود 10 پرسنل پشتيباني، اعضاي اصلي تيم پيوند كبد دانشگاه علوم پزشكي تهران را تشكيل مي دهند كه تك تك اين افراد براي هر پيوند درگير شده و زحمات فراواني متحمل مي شوند.
علمي (1) ** 1201 **2017
ايران در جايگاه نخست پيوند كبد از مرگ مغزي در خاورميانه قرار دارد
۱۹ مرداد ۱۳۹۵، ۱۷:۲۸
کد خبر:
82182018
تهران- ايرنا- سرپرست تيم پيوند كبد دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: ايران از نظر تعداد كل پيوند كبد (پيوند از زنده و جسد)، پس از تركيه در جايگاه دوم قرار دارد اما از نظر پيوند كبد از بيماران مرگ مغزي در مقام نخست منطقه خاورميانه قرار دارد.