به گزارش ایرنا ؛ «مراد آشوراف» رئیس واحد مطبوعاتی سازمان استاندارد تاجیكستان امروز چهارشنبه به رسانه های محلی گفت: تجار تاجیك به خاطر نرخ ارزان پالم، این روغن را كه استفاده از آن برای سلامتی شهروندان زیان آور است ؛ وارد می كردند كه با دستورالعمل این سازمان واردات آن ممنوع شده است.
وی با اشاره به اینكه دمای بدن انسان 35-36 درجه سانتی گراد است و این روغن در بدن انسان تجزیه نمیشود؛ گفت: كیفیت و قیمت روغن صنعتی پالم از همه انواع روغن ها پایین تر و ارزان تر است. در تاجیكستان بیشتر آن را با دیگر روغن ها مخلوط و در تولید محصولات قنادی و لبنی استفاده میكردند و به همین دلیل ما استفاده آن را در واحدهای تولید شیرینی و لبنیات منع كردیم.
آشورف، سیاسی بودن منع واردات محصولات گوناگون از خارج از جمله ایران را رد كرد و گفت: پس از عضویت تاجیكستان در سازمان تجارت جهانی، قوانین واردات و تولید محصولات سخت تر شد و اكنون تصمیم هایی كه آنها میگیرند بر پایه مقررات این سازمان و به منظور حفظ سلامتی مردم تاجیكستان است.
روغن نخل یا روغن پالم نوعی روغن گیاهی است كه از مغز میوه نخل روغنی استخراج میشود.
بكارگیری روغن نخل برای تولید سوخت گیاهی از چند سال اخیر، موجب افزایش تقاضای جهانی و در نتیجه افزایش قیمت آن شده است. كشور مالزی بزرگترین تولیدكننده روغن نخل در دنیا است كه نوع درجه یك آن روغن نخل elaeisguineesis آفریقایی و به میزان كمتر روغن نخل oleiferaelaeis آمریكایی است.
آساق**1663**1392
تهران - ایرنا - واردات و استفاده از روغن نخل یا همان «پالم» در كارخانه های مواد لبنی و شیرینی سازی تاجیكستان منع شده است. روغن نخل عمدتا از كشورهای مالزی، ایران و پاكستان وارد تاجیكستان می شد.