۲۰ مرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۰۴
کد خبر: 82182752
T T
۰ نفر
رژیم غذایی پرچرب در دوران بارداری بر میكروب های روده نوزاد اثر منفی دارد

تهران– ایرنا- محققان دریافتند كه در صورت پرچرب بودن رژیم غذایی مادر در دوران بارداری، میكروبیوم یا تجمعات میكروبی در روده نوزاد تحت تاثیر قرار می گیرد.

به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی مدیكال اكسپرس، نتیجه بررسی محققان دانشكده پزشكی بیلور Baylor در امریكا كه در Genome Medicine منتشر شد، حاكی است كه میكروبیوم روده نوزادانی كه از مادران دارای رژیم غذایی پر چرب در دوران بارداری متولد می شوند، در قیاس با نوزادان متولد شده از مادران دارای رژیم غذایی كم چرب تر، متفاوت است و این تفاوت با توجه به نقش تاثیرگذار میكروبیوم در سیر تكامل سیستم ایمنی نوزاد و نیز كسب انرژی از غذا، اهمیت زیادی دارد.
میكروبیوم (microbiome) یا فلور میكروبی بدن به كل زیست بوم میكروبی، تمامی ژن ها و توده سلولی میكروب‌ها بدون در نظر گرفتن جنس و نوع آنها، مستقر در بخش های مختلف بدن اطلاق می شود.
در این تحقیق، پرسش نامه هایی در خصوص وضعیت رژیم غذایی در اختیار 157 زن باردار قرار گرفت و پژوهشگران از داده های به دست آمده برای تخمین مقدار قند، چربی و فیبر مصرفی مادران در سه ماهه آخر دوران بارداری استفاده كردند. نتایج نشان داد كه میانگین چربی غذای این مادران 33 درصد بود، در حالی كه
دریافت بین 20 تا 35 درصد چربی در روز توصیه شده است. بنابر این محققان مادرانی را كه چربی رژیم غذایی آنها تفاوت زیادی با میزان توصیه شده داشت، به دو گروه كنترل و چربی بالا تفكیك كردند.
سپس برای تعیین نوع باكتری موجود در روده نوزاد در بدو تولد، اولین نمونه مدفوع نوزاد یا مكونیوم بررسی و انوع میكروب های موجود در مدفوع با استفاده از توالی ژن 16S rRNA تعیین شد. هنگامی كه نوزاد به چهار تا شش هفتگی رسید، مدفوع مجددا بررسی شد.
نتیجه تحقیق این بود كه میكروبیوم كودكانی كه مادرشان در سه ماهه آخر دوران بارداری از رژیم غذایی پر چرب پیروی كرده بودند، مشخصا با كودكانی كه مادرشان در گروه كنترل بودند، تفاوت داشتند.
محققان خاطرنشان كرد بررسی میكروبیوم روده نوزادانی كه مادران آنها رژیم غذایی پرچرب داشتند، در هنگام تولد و چند هفته بعد از آن، میكروب های باكتروئیدی كمتری را نشان می داد.
به باور محققان، كمبود مستمر باكتروئید در روده می تواند موجب كاهش جذب انرژی از مواد غذایی و اختلال در سیر تكامل سیستم ایمنی بدن شود، اما با توجه به نقش سایر فاكتورها، این مطالعه دال بر علت و معلولی نیست.
باكتروئیدها كه 30 درصد كل باكتری های روده را تشكیل می دهند، به نوعی باكتری گرم منفی اطلاق می شوند كه به اصطلاح بی هوازی اجباری هستند، یعنی در مجاورت اكسیژن توان زندگی ندارند. این نوع باكتری، رابطه عجیبی با انسان دارد و در واقع اگر درون معده و روده نباشد، سنتز و فروپاشی ذرات غذا در دستگاه گوارشی با مشكل همراه می شود. باكتروئیدها از در هم شكستن ذرات غذایی، برای بدن انسان انرژی تامین می كنند.
علمی **1311**2017
۰ نفر