به گزارش دريافتي پنجشنبه ايرنا از اين روابط عمومي، در بخشي ازمقدمه اين كتاب، نويسنده عنوان كرده است:هرچند روزنامه 'دختران ايران' در نيمه هاي زمامداري و سلطنت رضاشاه منتشر شد، اما با توجه به كُند بودن حركت هاي اجتماعي و حتي با وجود دگرگوني هاي متعدد، هنوز جامعه در فرهنگي نشأت گرفته از دوره قاجار نفس مي كشيد. به ويژه كه 'زنددخت' زاده اواخر دوره قاجار بود.
همچنين رومي با اشاره به اينكه ميرزاملكم خان، در روزنامه قانون كه در لندن منتشر مي شد با دفاع از حقوق دموكراتيك، در مورد آموزش زنان نيز مقالاتي منتشر مي كرد، فتحعلي آخوندزاده، آزادي زنان را حق زنان مي دانست، نوشته است : 75 سال از انتشار نخستين روزنامه در ايران(كاغذ اخبار-1253 ه.ق) مي گذشت كه در ماه رمضان 1328 هجري قمري مطابق با 1289 خورشيدي به همت 'خانم دكتر كحال' اولين شماره دانش نخستين روزنامه زنان در تهران چاپ و منتشر شد.
نويسنده كتاب «دختران ايران» در اين اثر پژوهشي 17 بخش از آغاز روزنامه نگاري زنان در ايران تا اثري از زنددخت شيرازي را مورد كاوش قرار داده و سرفصل هاي كتاب را بر اساس تاريخي پر فراز و نشيب چيده است.
در اين كتاب، افزون بر جست و جوي آغاز روزنامه نگاري زنان در ايران در بخش هاي بعدي پيشروان روزنامه نگاري زنان در شيراز معرفي مي شوند.
همچنين نويسنده با معرفي «دختران ايران» مندرجات شماره هاي اين نشريه را به تفكيك آورده و در بخش هاي ديگر فراواني موضوع ، نقش تصوير در مجله، معرفي زنان نامي، شعر، اخطاريه ها، آگهي هاي مجله «دختران ايران» را گنجانده است.
رومي با نمونه آوردن از آثار درج شده در مجله «دختران ايران» شرح حال زنددخت، شعر او، ديدگاه هاي ديران در مورد زنددخت، نامه هاي ابوالقاسم عارف به اين شخصيت و اثري از زنددخت شيرازي را هم در اين كتاب گرد آورده است.
در بخش تصوير در مجله «دختران ايران» عنوان شده: طي انتشار مجله 12 تصوير در موضوع هاي مختلف به چاپ رسيده است.
نويسنده در باب شرح حال زنددخت شيرازي نوشت: در سال 1288 هجري قمري در خانواده اي روشنفكر، انديشمند و داراي سابقه درخشان اجتماعي در شيراز دختري پا به عرصه هستي گذاشت كه نام 'فخرالملوك' را بر او نهادند.
از استاد سيروس رومي تاكنون 18 عنوان كتاب در زمينه خوشنويسي، شعر و مطبوعات به چاپ رسيده و سه اثر ديگر نيز در حوزه ادب، شعر و رسانه در دست انتشار دارد.
انتشارات موسسه فرهنگي و پژوهشي دانشنامه فارس با همكاري سازمان اسناد و كتابخانه ملي فارس اين كتاب را در 114 صفحه به بازار نشر عرضه كرده است.
3002/ 1876
شيراز- ايرنا- روابط عمومي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس اعلام كرد: كتاب «دختران ايران» كه به معرفي نخستين نشريه زنان شيراز پرداخته به كوشش سيروس رومي، نويسنده و پژوهشگر مطبوعات فارس منتشر شد.