۲۱ مرداد ۱۳۹۵، ۱۷:۰۰
کد خبر: 82184633
T T
۰ نفر
ارسال پرونده سه یادمان تاریخی فارس برای ثبت جهانی به یونسكو

شیراز- ایرنا- مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس گفت: پرونده سه یادمان تاریخی این استان برای ثبت جهانی به سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسكو) ارسال شد.

به گزارش ایرنا، مصیب امیری روز پنجشنبه در آیین تجلیل از خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی فارس در شیراز افزود: این سه یادمان تاریخی متعلق به دوره ساسانیان شامل مجموعه تاریخی فرهنگی بیشاپور كازرون، قلعه دختر در فیروزآباد و كاخ سروستان است.
وی اظهار داشت: در این پرونده اطلاعات مربوط به دوره ساسانیان در سه شهرستان فیروزآباد با بهره مندی از آثار قلعه دختر و آتشكده و نقوش برجسته، در كازرون با آثار شهر باستانی بیشاپور در منطقه تنگ چوگان و در سروستان با آثار كاخ ساسانی، مستند نگاری شده است.
امیری یادآور شد : برای ثبت جهانی یك اثر، كارشناسان سازمان بین المللی یونسكو بررسی های میدانی انجام می دهند و پس از سپری شدن مراحل لازم، زمان ثبت جهانی آثار تاریخی را اعلام می كنند و ما انتظار داریم ثبت جهانی این سه اثر فاخر استان فارس در مدت یك تا 2 سال آینده اعلام شود.
سلسله ساسانیان آخرین دودمان پیش از دوره اسلامی در ایران بود كه از سال 224 تا 651 میلادی بر این كشور حكومت كردند.
مدیركل میراث فرهنگی فارس ادامه داد: همچنین در تلاش هستیم شهر شیراز به عنوان شهر جهانی گبه ثبت شود كه هم اینك مقدمات اولیه این كار انجام شده و پرونده آن از سوی كارشناسان این اداره كل در حال تهیه و تدوین است و امیدواریم این مهم هرچه زودتر به نتیجه مطلوب برسد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقامتگاه های بوم گردی در استان فارس گفت: تاكنون سه اقامتگاه بوم گردی در این استان راه اندازی و 10 اقامتگاه مجوز فعالیت از این اداره كل دریافت كرده اند.
او ادامه داد: همچنین 48 تقاضا نیز برای احداث این اقامتگاه ها در استان ارائه شده است كه به تقاضاها در این زمینه در سریع ترین زمان پاسخ و مجوز لازم داده خواهد شد.
امیری گفت: در دولت تدبیر و امید در بخش هایی از جمله فعال شدن كارگاه های تولید صنایع دستی، افتتاح موزه، ثبت آثار ملی و جهانی، ثبت آثار معنوی، راه اندازی خانه صنایع دستی، صدور مجوز مشاغل خانگی، احداث مجتمع ها و تاسیسات گردشگری و ارائه بسته های سرمایه گذاری به سرمایه گذاران، شاهد فعالیت های چشمگیری در این استان بودیم.
وی همچنین اظهار داشت: در سال 95 متولیان تاسیسات گردشگری كه عملیات عمرانی آن ها بیش از 25 تا 30 درصد پیشرفت فیزیكی دارد می توانند از تسهیلات بانكی برای تكیمل پروژه های خود استفاده كنند.
امیری بیان كرد: با توجه به پدیده خشكسالی و بیكاری در استان فارس یكی از راه های موثر در ایجاد اشتغال در این استان توجه به مقوله گردشگری است و انتظار داریم این بخش بیش از گذشته مورد حمایت و توجه مسئولان و رسانه های فارس قرار گیرد.
او ادامه داد: استان فارس در بخش گردشگری از ظرفیت های خوبی از جمله 203 هتل، هتل آپارتمان و مراكز اقامتی، شش هزار و 260 اتاق و 15 هزار و 420 تخت برخوردار است كه این ظرفیت ها باید برای توسعه هر چه بیشتر حوزه گردشگری به كار گرفته شود.
امیری در بخش دیگری گفت: هم اینك انجمن های فعال در بخش میراث فرهنگی در تمام شهرستان های استان فارس فعال شده است و مقرر شده این انجمن ها در آن دسته از روستاهای این استان كه دارای آثار تاریخی هستند نیز تشكیل شود.
استان فارس دارای بیش از سه هزار اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی، 400 جاذبه طبیعی، بیش از یك هزار و 400بقعه متبركه و چهار اثر ثبت شده در فهرست میراث جهانی است.
3002 /6118