برنج ارگانيك در100 هكتار زمين هاي كشاورزي مازندران كشت مي شود

ساري - ايرنا - رئيس مركز آموزش عالي علمي - كاربردي وزارت جهاد كشاورزي گفت: سال زراعي آينده برنج ارگانيك در سطح 100 هكتار از زمين هاي كشاورزي مازندران كشت مي شود.

« سيد جلال الدين بسطام» ، روز جمعه در حاشيه آيين برداشت شلتوك ارگانيك در 10 هكتار از زمين هاي مركز تحقيقات كشاورزي « بايع كلاي» شهرستان نكا در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: امسال براي نخستين بار برنج ارگانيك در مازندران كشت شد كه همراه با موفقيت بود.
وي ادامه داد : سال آينده با استفاده از تجربه كسب شده، اين محصول كشت خواهد شد و كشت اين گياه در زمين هاي كشاورزي گيلان هم پيگيري خواهد شد.
بسطام با اظهار اينكه در اين ارتباط بايد با مستند سازي كارهاي انجام شده در مازندران در گيلان نيز فعاليت هاي تبليغي انجام شود ابراز اميدواري كرد كه طرح ياد شده در استان مورد استقبال قرار گيرد.
به گزارش ايرنا، رئيس مركز آموزش عالي علمي - كاربردي وزارت جهاد كشاورزي ادامه داد : مستند سازي فعاليت هاي انجام شده و آموزش بهره برداران از مسائل مهم قابل پيگيري براي كشت برنج ارگانيك است و تلاش داريم تا كشت اين نوع برنج فراگير شود.
وي افزود : در مركز تحقيقات آموزش كشاورزي و منابع طبيعي مازندران دانشجوياني در رشته كارشناسي ارشد برنج ارگانيك در حال تحصيل هستند و امكانات مختلفي در دانشگاههاي كشور فراهم مي شود تا اين رشته در ديگر دانشگاهها گسترش يابد.
به گزارش ايرنا، بسطام تاكيد كرد : فعاليت علمي - كاربردي با هدف كارآفريني در 10 شاخه كشاورزي در حال انجام است، از جمله آن غني سازي تخم مرغ با ويتامين دي است.
وي با اعلام اين كه جمهوري اسلامي در اين زمينه ها پيشرو است، يادآور شد: برنج ارگانيك فعاليت بسيار ارزنده اي است كه به ثمر نشسته است و رويكرد آموزش در سطح بهره برداران است كه با همكاري دانشگاهها انجام مي شود.
كشت برنج ارگانيك مازندران در مركز تحقيقات كشاورزي روستاي بايع كلاي نكا از توابع مازندران براي نخستين بار انجام شده است.
برداشت محصول شلتوك از شاليزارهايي كه به كشت ارگانيك قرار داشت به صورت سنتي روز جمعه ، 22مرداد ماه 95 آغاز و پيش بيني شد كه بيش از دو هزار تن محصول در هر واحد سطح برداشت شود.
در كشت ارگانيك برنج ، پس از نشاء، اردك در شاليزار رها مي شود تا ضمن تامين كود مزرعه ، آفات آن نيز كاهش يابد، در اين نوع كشت از زنبور تريكوگاما هم براي مبارزه با آفات استفاده مي شود.
7332/1654 /2047/
۰ نفر