به گزارش ایرنا از پایگاه های اینترنتی بالكان، 'بویكو بوریسوف' روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار تلویزیون 'نووا' در صوفیه گفت: مهم است كه روابط خوب با تركیه را به منظور جلوگیری از ورود مهاجران حفظ كنیم زیرا این مساله بسیار مهم و حیاتی است.
نخست وزیر بلغارستان افزود، همكاران اروپایی وی از اینكه بلغارستان و یونان با عملی نشدن توافق نامه در خصوص حل و فصل بحران مهاجران با مشكلات بزرگی مواجه خواهند شد، آگاه هستند.
بوریسوف همچنین اضافه كرد، اگر به توافق اتحادیه اروپا و تركیه در رابطه با مهاجران غیر قانونی و پناهجویان خدشه ای وارد شود، در آن صورت تمامی مهاجران در بلغارستان و یونان باقی می مانند، زیرا كه تمامی كشورهای اروپای غربی مرزهای خود را بسته اند و بلغارستان مملو از مهاجران خواهد شد.
روابط تركیه و اتحادیه اروپا از 15 ژوئیه امسال یعنی پس از كودتای نا موفق علیه رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری تركیه رو به تیرگی گذاشته است.
حكومت آنكارا خواهان لغو روادید برای شهروندان این كشور به كشورهای عضو اتحادیه اروپا است و این در حالیست كه بروكسل، تركیه را به تحقق شرایط لازم در مراحل ائتلاف اروپایی فراخوانده است.
كشورهای بالكان پس از توافق بین تركیه و اتحادیه اروپا در اوایل ژانویه سال جاری میلادی برای حل و فصل بحران مهاجران غیرقانونی كنترل در مرزهای خود را برای جلوگیری از مهاجران و پناهجویان افزایش دادند به طوری كه تردد پناهجویان از طریق این منطقه از اروپا برای رسیدن به كشورهای شمالی اتحادیه اروپا بسیار كاهش یافته است.
صربستان نیز كه در مسیر مهاجران غیر قانونی در رسیدن به اتحادیه اروپا قرار دارد پس از افزایش ورود مهاجران از راه های غیر قانونی و كنترل شدید مرزهای مجارستان به روی آوارگان جنگی و پناهجویان، تصمیم گرفت كه با تشكیل نیروی های پلیس و ارتش كنترل بر مرزهای خود با مقدونیه و بلغارستان را برای جلوگیری از ورود پناهجویان افزایش دهد.
مجارستان از 16 تیر ماه امسال برای جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی و پناهجویان كنترل مرزهای خود را با صربستان و كرواسی تا عمق هشت كیلومتری افزایش داده است. مجارستان سال گذشته در بحران ورود مهاجران به اروپا برای جلوگیری از عبور آوارگان جنگی و پناهجویان از این كشور ابتدا در شهریور سال گذشته مرزهای خود با صربستان و سپس در آبان ماه با كرواسی را با ایجاد موانع وكشیدن سیم خاردار مسدود كرد.
مقدونیه نیز از جمله كشورهای منطقه بالكان است كه با بحران شدید مهاجران غیر قانونی و پناهجویان مواجه است و در این باره با مستقر كردن ارتش در مرزهای خود با یونان تدابیر امنیتی در كشورش را افزایش داده است.
اتحادیه اروپا با بدترین بحران آوارگان پس از جنگ جهانی دوم روبرو شده است.
این بحران موجب ایجاد تنش در روابط بین كشورهای عضو اتحادیه اروپا شده و پایبندی این كشورها به پیمان شینگن را به شدت زیر سوال برده است.
اروپام**436**شبس *1488 **
بلگراد-ایرنا- نخست وزیر بلغارستان از ورود مهاجران غیر قانونی به كشورش ابراز نگرانی كرد و گفت: در صورت ناموفق بودن توافق میان بروكسل و آنكارا، اتحادیه اروپا باید روابط خوب خود را با تركیه به رغم افزایش تنش پس از كودتای ناموفق در این كشور حفظ كند.