۲۳ مرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۱۷
کد خبر: 82186420
T T
۰ نفر
تشكل هاي كشاورز محور بهترين جايگاه تحقق اقتصاد مقاومتي است

كرج- ايرنا- مدير تعاون روستايي استان البرز بهترين جايگاه و ظرفيت براي تحقق اقتصاد مقاومتي را تشكل هاي مردم نهاد و كشاورز محور عنوان كرد.

به گزارش ايرنا، فردين شمس روز شنبه در نشست تعاون روستايي استان البرز و تشكل هاي تعاون روستايي با اصحاب رسانه، گفت: براي تحقق اقتصاد مقاومتي در سال جاري ايجاد بسياري از شركت هاي تعاوني در سطح استان در قالب شركت هاي منابع طبيعي، تعاوني زنان و تعاوني تخصصي مرغ را در دستور كار قرار داده ايم.
وي با اشاره به اينكه بعضي از اين شركت ها تشكيل شده و مابقي در نيمه دوم سال اجرايي خواهد شد، افزود: نگاه مثبت و تعامل سازنده به اين تشكل ها كه بزرگترين بنگاه اقتصاد استان هستند، كارآفريني و اشتغال را به دنبال دارد.
وي اظهار داشت: با ايجاد صنايع تبديلي در كنار روستاهاي مي توان از مهاجرت بي رويه روستاييان به شهرها جلوگيري كرد كه جزو برنامه هاي اين سازمان است تا از طريق صندوق حمايت و توسعه بخش كشاورزي اين امر با استفاده از ظرفيت تشكل هاي پويا محقق شود.

***راه اندازي اتحاديه هاي تخصصي كشاورزي در البرز
شمس در ادامه ايجاد اتحاديه هاي تخصصي كشاورزي را يكي از فعاليت هاي اين بخش دانست و گفت: اتحاديه هاي اين استان به سمت اتحاديه هاي تخصصي مي رود به طوريكه هم اكنون اتحاديه هاي تعاوني كشاورزي زنبورداران، دامداران، آبزيان مصرفي، قارچ، مرغداران و تعاوني هاي روستايي راه اندازي شده است.
وي تاكيد كرد: در اين استان هدف، نگاه و توجه جدي مسئولين استان به اين بخش است كه يكي از خاستگاه هاي مهم تعاون روستايي است تا مديران، فعاليت هاي تعاوني هاي روستايي را ببينند.

***البرز، نيازمند يك پايانه مستقل عرضه محصولات كشاورزي
مدير تعاون روستايي استان البرز افزود: اين استان نيازمند يك پايانه مستقل عرضه ي محصولات كشاورزي است.
وي تاكيد كرد: اگر اين پايانه راه اندازي شود توليد كنندگان هر بخش محصولات خود را وارد اين پايانه بدون دخالت واسطه ها كرده و مي توانند بازار خوبي را در استان ايجاد كنند.

***صادرات محصولات روستايي به كشور روسيه
شمس در ادامه با اشاره به اينكه سالانه ميزان زيادي از محصولات توليدي تشكل ها و تعاوني هاي كشاورزي به خارج از كشور صادر مي شود، گفت: در نظر داريم تا در سال جاري با همكاري اتاق بازرگاني، تشكل هاي روستايي در بحث صادرات توليداتشان به كشور روسيه ورود كنند.
وي افزود: بنا داريم تا اين توليدات را از طريق پايانه فرودگاه پيام در صورت تامين يارانه سوخت هواپيماهاي باربري انجام دهيم در غير اينصورت صادرات به صورت زميني انجام خواهد شد.
اين مسئول در ادامه در خصوص فعاليت تعاون روستايي، بيان داشت: تعاون روستايي از سال 1346 آغاز به كار كرد كه از همان زمان شروع به تشكل تعاوني ها در سطح روستاها براي تامين ارزاق عمومي روستاييان و كشاورزان مناطق كرد.
وي افزود: بسياري از بهره برداران تشكل هاي تعاون روستايي، عضو و سهامدار اين شركت ها و تشكل ها هستند و وظيفه اصلي تعاون روستايي نظارت، هدايت و راهنمايي تشكل ها و اتحاديه ها است.
شمس تاكيد كرد: تعاون روستايي در بسياري از خريدهاي تضميني همچون گندم، جو، كلزا، ذرت، پياز و سيب زميني و خريدهاي حمايتي همچون شيرخام از دامداران مناطق و همچنين توزيع ميوه پاياني سال اقدام مي كند.
در روستاهاي استان البرز بالغ بر 70 واحد تعاني در تمام تخصصي هاي بخش مشغول فعاليت هستند كه هفت تعاوني توليد با زيرساخت مناسب و چهار نظام صنفي شهرستاني و يك نظام صنفي استاني به جهت صيانت از حقوق كشاورزان فعاليت مي كنند.
6156/ 6155