طرح مدرسه خلاقيت و ايده پردازي،دنبال دانش آموز معدل بالا و گوشه گير نيست

شيراز- ايرنا- رئيس بنياد نخبگان استان فارس گفت: در اجراي طرح مدرسه خلاقيت و ايده پردازي دنبال دانش آموز معدل بالا و گوشه گير نيستيم بلكه در اين طرح، به دنبال پرورش خلاقيت در دانش آموزان كنجكاو و مستعد هستيم.

به گزارش ايرنا، حبيب شريف، شنبه در نشستي خبري در شيراز افزود:درطرح مدرسه خلاقيت و ايده پردازي كه در 10 شهرستان استان آغاز شده است، 80 دانش آموز كلاس هاي نهم و دهم هر شهرستان بر اساس ويژگي كنجكاوي و استعداد شركت مي كنند.
وي اظهاركرد: جامعه مخاطب اين طرح، دانش آموزان خلاق، خودجوش و اجتماعي است و درنخستين گام از مدرسه خلاقيت و ايده پردازي، به اين دانش آموزان اصول ايده پردازي آموزش داده مي شود و يك دفترچه ايده به آنها داده مي شود كه هر ايده اي را كه به ذهنشان براي بهبود وضعيت جامعه و محيط اطراف رسيد، يادداشت كنند.
رئيس بنياد نخبگان استان فارس اظهار كرد: پس از بررسي دفترچه ايده هاي دانش آموزان، با توجه به امتياز كسب شده شماري از آنها به مرحله بعد و شركت در كارگاه هاي گزارش نويسي علمي راه مي يابند و در نهايت، در هر شهرستان افراد برتر انتخاب مي شوند و به مرحله استاني راه مي يابند.
وي گفت: مدرسه خلاقيت و نوآوري تاكنون ويژه دانش آموزان شهرهاي شيراز (ناحيه هاي يك و دو آموزش و پرورش)، كازرون، جهرم، اقليد، فراشبند به ميزباني مركز استان و همچنين در شهرهاي سروستان، ارسنجان، اوز، مُهر و سپيدان برگزار شده است و در ساير مناطق استان نيز برگزار خواهد شد.
شريف اظهار كرد: دانش آموزان در اين دوره هاي سه روزه با تفكر خلاقيت، ايده پردازي، مديريت زمان، نحوه گزارش نويسي علمي و الفباي مورد نياز خلاقيت آشنا مي شوند تا در زمان ورود به دانشگاه، خلاقيت را به نوآوري تبديل كنند.
وي ادامه داد: البته اين ايده در هر دانشگاهي محقق نمي شود و دانشگاه ها بايد نسل سوم باشند، دانشگاه هايي كه دانش آموختگان آن دنبال كارمندي و جوياي كار نباشند بلكه كارآفرين باشند.
رئيس بنياد نخبگان فارس گفت: مدرسه خلاقيت و نوآوري گام موثر براي شكل گيري شرايط كارآفريني است كه تفكر خلاق و نوآوري مشتري پسند از عناصر اين چرخه است.
شريف گفت: نپرداختن به مقوله خلاقيت، نبود فضاي نوآوري در دانشگاه ها و نداشتن نوآوري مشتري پسند باعث شده است كه چرخه كارآفريني به سختي در كشور شكل گيرد كه از يكسال گذشته در استان فارس به دنبال شكل دادن اين چرخه بوده ايم.
رئيس بنياد نخبگان استان فارس در بخش ديگري از اين نشست خبري گفت: امسال 137 نفر از دانشجويان با استعدادهاي برتر دانشگاه هاي استان با معرفي دانشگاه ها از حمايت هاي بنياد ملي نخبگان بهره مند مي شوند.
وي افزود: سهميه دانشگاه هاي شيراز، علوم پزشكي شيراز و ساير دانشگاه هاي استان به ترتيب 50، 65 و 17 دانشجو بهره مند از استعداد برتر است كه اين افراد به مدت يكسال از حمايت هاي بنياد ملي نخبگان مانند برنامه هاي علمي، بازديد ازمراكز توليدي و صنعتي و ... بهره مند مي شوند.
شريف بيان كرد: هم اينك حدود يك هزار و 500 نفر از استعدادهاي برتر استان فارس و برگزيدگان جشنواره هاي اختراعات و ابتكارات در حال بهره مندي از مزاياي چتر حمايتي بنياد نخبگان هستند كه اين استان از نظر شمار استعدادهاي برتر مورد حمايت اين بنياد، دومين استان كشور پس از استان تهران است.
رئيس بنياد نخبگان فارس همچنين از برنامه اين بنياد براي نكوداشت نخبگان پيشكسوت استان فارس سخن گفت و اظهار كرد: بنا داريم كه هر سال يك نفر از نخبگان استان در سطح بين المللي و چند نفر از نخبگان در سطح ملي و استاني را تكريم كنيم كه اين برنامه بهمن 95 با تكريم دكتر ملك حسيني پدر پيوند كبد ايران به عنوان چهره اي بين المللي آغاز مي شود.
شريف همچنين گفت: حدود پنج تن از هنرمندان پيشكسوت استان و استادان برجسته جامعه هنري نيز هر سال در آيين ويژه اي تكريم مي شوند.
2027 /1876