۲۴ مرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۵۶
کد خبر: 82187965
T T
۰ نفر

نیجریه و خصومت های صهیونیستی علیه اندیشه تشیع

۲۴ مرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۵۶
کد خبر: 82187965
نیجریه و خصومت های صهیونیستی علیه اندیشه  تشیع

تهران - ایرنا - در روزهای اخیر تظاهرات وسیع شیعیان نیجریه علیه ارتش و نیروهای امنیتی این كشور برای آزادی «شیخ ابراهیم زكزاكی» رهبر شیعیان این كشور درحالی شدت گرفته است كه خصومت های ارتش نیجریه با جمعیت وسیع و مردمی شیعیان درمناطق گوناگون این كشور پایانی ندارد. حملات خشونت بار ارتش علیه شیعیان در این كشور بی تردید ریشه در نگاه متخاصمانه و صهیونیستی با اندیشه نوظهور تشیع در قاره آفریقا دارد.

نیجریه، پرجمعیت ترین كشور قاره آفریقا، كشوری در غرب آفریقاست كه پس از سال ها تنش های سیاسی از مستعمره انگلیس تا جنگ داخلی در سالهای 1967- 1970 در سال 2011 با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، طعم مردم سالاری را چشید، اما طولی نكشید كه با نفوذ رژیم صهیونیستی و چند كشور عربی سیاست های این كشور در جهت رویارویی كامل و تخاصم بی پایان با اندیشه رو به گسترش تشیع سمت و سو گرفت.
در سال های اخیر و با توجه به این نكته كه نیجریه یكی از قدرتمندترین ارتش های قاره آفریقا را داراست، حضور نظامیان آمریكایی در داخل خاك نیجریه و نیز خرید سلاح و تجهیزات از رژیم صهیونیستی از دیگر اقدامات نادرست دولت نیجریه بوده كه تنها برای مقابله با گسترش نفوذ اندیشه تشیع در این كشور صورت گرفته است. دستگیری و شهادت شمار زیادی از شیعیان، خاصّه، شیخ زكزاكی در «زاریا» در همین راستا، به روشنی قابل ارزیابی و تحلیل است.
حضور باشكوه بیش از پنج میلیون نفر از شیعیان نیجریه در اربعین سال گذشته و نیز تجدید بیعت شیعیان این كشور با آرمان های مقدس امام خمینی (قدس الله سره) در روز جهانی قدس در شهرهای گوناگون این كشور برای آمریكا و رژیم صهیونیستی و متحدان عربی آنها در منطقه خوشایند نبوده است.
بر همین اساس، حضور ارتش آمریكا به بهانه مبارزه با بوكوحرام در نیجریه و از سوی دیگر افزایش حضور نهادهای سعودی - وهابی در این كشور نشان از ظهور سیاست های ضد شیعی در لایه های امنیتی- سیاسی این كشور غرب آفریقا است.
بر اساس اعلام كارشناسان جهان تشیع، هدف ارتش و نیروهای امنیتی نیجریه پس از دستگیری شیخ زكزاكی و تداوم این سیاست متخاصمانه، نابودی جنبش تشیع در شهرهای مختلف این كشور بوده است.
در حال حاضر چندین شبكه تلویزیونی وهابی تحت نظارت سعودی ها به زبان مردم نیجریه علیه شیخ زكزاكی، اندیشه تشیع و آموزه ها و معارف دینی آن فعالیت می كنند و این در حالی است جنبش تشیع دراین كشور جز یك مركز فرهنگی كوچك در «زاریا» از ساده ترین حقوق اجتماعی در این كشور برخوردار نیست.
از سوی دیگر و بنا بر اعلام ناظران منطقه ای، امنیت كشور نیجریه توسط رژیم صهیونیستی تامین می شود و ارتش این كشور مناسبات آشكار امنیتی و سیاسی خود با این رژیم روز به روز افزایش داده است.
بنا به گفته این ناظران، دولت نیجریه اجازه آزادی شیخ زكزاكی را از زندان نمی دهد زیرا می ترسد كه علیه آنها دست به افشاگری بزند و محدودیت ملاقات خانواده شیخ زكزاكی با وی و وضعیت رو به وخامت وی، بر شدت نگرانی های دوستداران این رهبر عالیقدر افزوده است.
به هر روی، تداوم رفتار نسنجیده و البته ضد بشری دولت نیجریه با شیعیان این كشور ریشه در سیاست های ضد شیعی رژیم صهیونیستی و سعودی در این كشور آفریقایی دارد؛ سیاستی نادرست و غلط كه نتیجه آن پشیمانی و خسران سیاسی برای این دو رژیم و گسترش اندیشه تشیع در قاره آفریقاست. به گواه تاریخ، هیچ گاه 'قدرت سخت' گلوله و تانك نتوانسته است ' قدرت نرم' اندیشه و تفكر را نابود سازد؛ چه اینكه اندیشه تشیع ریشه در نگاه عمیق انسان مدارانه و بشردوستانه برجسته ترین متفكران تاریخ بشریت دارد.
در سالهای اخیر مقامات عالی رتبه ایران اسلامی همواره با ابراز نگرانی شدید نسبت به وضعیت جسمی شیخ ابراهیم زكزاكی، موضوع آزادی ایشان را به عنوان فردی كه همه فرقه های اسلامی را به حفظ وحدت دعوت كرده است، با جدیت خواستار شده اند و براین موضع خردمندانه خویش تاكید ورزیده اند.
در چارچوب همین سیاست سنجیده است كه محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه ایران تاكید كرده است كه' آزادی شیخ زكزاكی، به طور قطع اثر ثمربخشی برای مقابله با گروه های تروریستی مانند بوكو حرام در نیجریه' خواهد داشت.
به هر روی، همزیستی مسالمت آمیز دو مذهب مسیحیت و اسلام در این كشور و احترام به حقوق همه گروه های مذهبی و اجتماعی در این كشور از یك سو و آزادی سریع شیخ زكزاكی از زندان از سوی دیگر، خواست ملت های بصیر و بیدار جهان اسلام است و انتظار می رود دولت نیجریه با توجه تام به این رویكرد وحدت آفرین، ضمن متوقف كردن حملات ارتش علیه شیعیان این كشور، احترام به حقوق مذهبی و اجتماعی همه شهروندان این كشور از جمله شیعیان را در دستور كار خود قرار دهد.
خاورم**9377**1144
۰ نفر