۲۵ مرداد ۱۳۹۵، ۹:۳۳
کد خبر: 82188788
T T
۰ نفر
مراغه پایتخت نجوم كشور میزبان اخترشناسان برجسته جهان

مراغه - ایرنا - هشتمین كارگاه پیشرفته اخترفیزیك و سیارات فراخورشیدی ایران در مركز نجوم و اخترفیزیك مراغه شروع به كاركرد تا پایتخت نجوم كشور به عنوان یادگار خواجه نصیر طوسی بار دیگر میزبان اخترشناسان برجسته از كشورهای مختلف باشد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این كارگاه در 2 محور كیهان شناسی و سیاره های فراخورشیدی بعد از ظهر دیروز (یكشنبه) با حضور 50 نفر از دانشجویان سطح تكمیلی رشته های اخترفیزیك دانشگاه های كشور شروع به كار كرد.
در این كارگاه پنج روزه محققان مختلف از كشورهای ایتالیا، هند، ارمنستان و ایران حضور دارند و در موضوع های آزمون مدل های همگن و غیرهمسان گر انرژی تاریك عالم، عالم كهنه /كیهان شناسی كوآنتونومی برپایه نسبیت تصویری دوسه/ به بحث و تبادل نظر می پردازند.
سیاه چاله ها با عنوان یك اتم گرانشی، مطالعه كهكشان های فعال در چند طول موج، مقدمه ای بر كیهان شناسی، سیارات فراخورشیدی، اختر زیست شناسی، كیهان شناسی كوآنتونومی و كاربرد بایون /BIon/ در كیهان شناسی از دیگر موضوع های این كارگاه است.
در این كارگاه 2 نفر سخنران از ایتالیا، یك نفر از هند و یك نفر از ارمنستان و بقیه از اساتید مجرب كشورمان از دانشگاه های صنعتی شریف، تبریز، شهید مدنی و باهنر كرمان به تدریس پیشرفت های اخیر علم كیهان شناسی و سیارات فراخورشیدی می پردازند.
دانشجویان و دانش آموختگان دوره های تحصیلات تكمیلی /كارشناسی ارشد و دكتری/ فیزیك با گرایش های مختلف از جمله نجوم، كیهان شناسی، اخترفیزیك و گرانش از دانشگاه های مختلف كشور از جمله تبریز، تهران، شیراز، اصفهان و مشهد در این كارگاه حضور دارند.
هشتمین كارگاه پیشرفته اختر فیزیك و سیارات فراخورشیدی كشور از 24 تا 27 مرداد سال جاری /14 تا 17 آگوست 2016 میلادی/ در مركز تحقیقات نجوم و اختر فیزیك مراغه در حال برگزاری است.
مركز نجوم و اختر فیزیك مراغه در اردیبهشت سال 1381 با موافقت شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان یك مركز پژوهشی تاسیس شد.
فعالیت های پژوهشی مركز نجوم و اختر فیزیك كشور در مراغه با همكاری محققانی از موسسات پژوهشی خارجی مانند موسسه پژوهشی ایزمیران روسیه، رصدخانه كوت دازور فرانسه، رصدخانه بویراكان ارمنستان و دانشگاه باكو در قالب قراردادهای پژوهشی از سال 1382 شمسی آغاز شد.
تاكنون اجرای ٤٤٥ طرح پژوهشی توسط محققان در این مركز پیشنهاد شده كه نتیجه آن چاپ بیش از 320 مقاله ISI ، ارایه 42 مقاله در كنفرانس های علمی بین المللی و 32 مقاله در همایش های علمی ملی است.
فعالیت آموزشی این مركز از مهر سال 1392 شمسی با پذیرش چهار دانشجو در دوره كارشناسی ارشد و دكتری رشته فیزیك نجومی آغاز شد.
مراغه به علت احداث رصدخانه در دوره هلاكوخان توسط خواجه نصیرطوسی در روی تپه ای مشرف به شهر در نزدیكی روستای طالبخان، آوازه ای جهان شمول در نجوم و اخترشناسی دارد.
در زمان كنونی تنها از رصد خانه احداث شده توسط خواجه نصیر طوسی بخشی از پی های ساختمان و ' سدس ' سنگی این رصدخانه بر روی این تپه باقی مانده است.
رصدخانه مراغه فقط مخصوص رصد ستارگان نبود بلكه یك سازمان علمی گسترده بود كه بیشتر شاخه های دانش در آن تدریس می شد و مشهورترین دانشمندان آن عصر از جمله قطب الدین شیرازی، كاشف علت اصلی تشكیل رنگین كمان، فائو مون جی دانشمند چینی، ابن العبری فیلسوف و فرهنگ نامه نویس مسیحی و مدرس كتاب های اصول اقلیدوس و المجسطی بطلمیوس در این رصدخانه فعالیت می كردند.
شهرستان تاریخی مراغه كه در دوران ایلخانی پایتخت ایران بود امروزه با حدود 250 هزار نفر جمعیت در 147 كیلومتری جنوب تبریز، مركز آذربایجان شرقی واقع است.
3034/3072/6183
۰ نفر