در ادامه اين مطلب كه در شماره سه شنبه 26 مرداد منتشر شده است ،مي خوانيم:در اين كشور مانند بسياري از كشورهاي ديگر در زمان برگزاري انتخابات، امكان و احتمال تقلب وجود دارد و موارد متعددي نيز توسط نهادهاي رسمي گزارش شده كه يا در هنگام ثبتنام يا در روز رايگيري و هنگام شمارش آرا اختلافاتي بروز كرده كه شائبه تقلب را به وجود آورده است اما عموما تقلبهايي كه بتواند نتايج انتخاباتي همچون رياست جمهوري آمريكا را تحت تاثير قرار بدهد، وجود نداشته و معمولا نهادهاي ناظر بر برگزاري انتخابات، صحت انتخابات را مورد تائيد قرار دادند.
شايد تنها موردي كه نزديك به بحث تقلب يا دستكاري در فرآيند انتخابات در سالهاي اخير در آمريكا رخ داده در سال 2000 در ايالت فلوريدا بود كه دموكراتها معتقد بودند نياز به بازشماري آرا است؛ اما در نهايت با راي ديوان فدرال عالي آمريكا بازشماري متوقف و نتايج به نفع جورج بوش جمهوريخواه اعلام شد. با توجه به چنين سابقهاي اظهارات دونالد ترامپ نامزد جمهوريخواهان از اين جهت حائز اهميت است كه عموما سابقه نداشته هيچ يك از نامزدهاي دو حزب اصلي و حتي نامزدهاي مستقل بحث وقوع تقلب با هدف تغيير سرنوشت انتخابات را مطرح كرده باشند. اين مساله از دو جهت قابل بررسي است. يك جنبه اين است كه ترامپ استراتژي طرح موضوعات جديد و كم سابقه را مطرح ميكند تا بدين ترتيب هم در صدر اخبار و توجهات باشد و هم بتواند از طريق اين استراتژي امكان پيروزي خود را در انتخابات محقق كند. اين اظهارات جنجالي و جديد به حدي بوده كه حتي با واكنشهايي از درون خود جمهوريخواهان رو به رو شده است.
نكته بعدي كه ميتوان به آن اشاره كرد اين است كه شايد يك نوع زمينهسازي يا مقدمهچيني از سوي ترامپ براي پذيرش شكست در انتخابات ماه نوامبر است. از آنجايي كه ارزيابي ترامپ بر اين مبنا قرار گرفته كه امكان پيروزي او وجود ندارد، از هم اكنون سعي ميكند صحت و سلامت انتخابات را زير سوال ببرد تا در صورت شكست، اين اتفاق را را متاثر از سيستم به نفع نامزد دموكراتها قلمداد كند. اما نكته مهمتر اين است كه طرح چنين ديدگاههايي فارغ از اينكه نامزد كدام حزب پيروز خواهد شد، به شكل موثر و كاملا مشخصي ميتواند صحت انتخابات در آمريكا را زير سوال ببرد و به چالشي براي دموكراسي نوع آمريكايي و سلامت انتخابات در آمريكا تبديل شود و در آينده بهعنوان يك سند مورد توجه قرار بگيرد كه شخصي در چنين جايگاه مهمي صحت انتخابات را زير سوال برده است. به همين دليل اين اظهارات بشدت مورد واكنش و اعتراض فعالان سياسي در آمريكا قرار گرفته، زيرا تصور ميكنند بحث تقلب فارغ از دعواي انتخاباتي و حزبي ميتواند وجهه نظام سياسي و انتخاباتي را درون ايالات متحده و همچنين خارج از مرزهاي اين كشور به چالش بكشد.
*منبع: روزنامه جام جم،26مرداد 1395
**گروه اطلاع رساني**1893**9131
تهران- ايرنا- روزنامه جام جم در يادداشتي به قلم اميرعلي ابوالفتح كارشناس مسائل آمريكا نوشت:موضوع تقلب در انتخابات رياستجمهوري آمريكا، مساله جديدي نيست.