پيك سايي به برنامه هاي كاهش پيك بار شبكه برق اطلاق مي شود، به طوري كه ظرفيت ذخيره چرخان شبكه افزايش و نياز به ساخت نيروگاه هاي جديد كاهش مي يابد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، «حميد چيت چيان» اين سخنان را امروز (سه شنبه) در آيين افتتاح و بهره برداري از 63 پروژه انتقال و فوق توزيع شركت برق منطقه اي تهران در محل نيروگاه برق آلستوم بيان كرد.
وزير نيرو مي گويد، واقع شدن مهمترين و حساس ترين مراكز امنيتي، اقتصادي، اجتماعي، خدماتي و ... كشور در پايتخت، حساسيت ويژه اي را براي وزارت نيرو در تامين خدمات آب و برق ايجاد كرده است.
چيت چيان افزود: بسياري از پست ها و خطوط انتقال اين شهر قدمتي بيش از 50 سال دارند و در چنين شرايطي انجام كار و به بهره برداري رساندن پروژه ها، با سختي ها و مشقت هاي فراوان همراه است.
وزير نيرو با اشاره به پيك بار مصرف برق در تابستان امسال تاكيد كرد: هرچند صنعت برق با محدوديت هاي مالي و اعتباري زيادي در سال جاري مواجه بود، اما با همت كاركنان و دست اندركاران اين عرصه با كمترين مشكل در طول فصل گرما مواجه شديم.
چيت چيان افزود: امسال 2 هزار مگاوات ظرفيت جديد نيروگاهي در كشور ساخته شد و علاوه بر آن، با اجراي طرح هاي ابتكاري، از ظرفيت نيروگاه هاي موجود حرارتي كشور به اندازه 650 تا 700 مگاوات بيش از پيش بهره برداري شد.
وزير نيرو با اشاره به تلاش مهندسان براي بالا نگه داشتن ميزان آمادگي نيروگاه ها، خاطرنشان كرد: نيروگاه هاي برقابي كشور امسال به آمادگي بيش از 10 هزار مگاواتي دست يافتند كه ركوردي بي سابقه در صنعت برق بود؛ به طوري كه فقط نيروگاه اصفهان و آن هم به دليل نبود آب در زاينده رود آماده نبوده است.
چيت چيان تصريح كرد: همكاري صنايع بزرگ كشور در ذخيره عملياتي برق و انتقال مصرف خود به ساعت هاي غيرپيك، دليل ديگري بود كه موفقيت صنعت برق را در عبور از پيك امسال رقم زد، به طوري كه با كاهش 700 مگاواتي در ولتاژهاي انتقال و دو هزار و 200 مگاواتي در ولتاژ شبكه هاي توزيع، نزديك به سه هزار مگاوات پيك سايي محقق شد.
اين عضو كابينه دولت يازدهم اضافه كرد: امسال تنها حدود 42 مگاوات خاموشي در زمان پيك اتفاق افتاد كه آن هم ناشي از محدوديت در انتقال برق بوده است.
چيت چيان گفت: شركت برق منطقه اي تهران عهده دار برگزاري مناقصه هاي مربوط به 400 پست برق است كه در آينده نزديك در سراسر كشور اجرا خواهد شد.
به گفته وزير نيرو، پست «شهيد فيروزي» كه امروز به بهره برداري رسيد، يكي از پيشرفته ترين پست هاي GIS (داراي عايق گازي) كشور است كه با نياز كمتر به زمين و كارآيي بالاتر، از اطمينان فني بالايي برخوردار است و بر اين اساس، استفاده از آن از نظر اقتصادي و فني به سود صنعت برق است.
به گزارش ايرنا، سه شنبه بيست و نهم تيرماه گذشته، اوج مصرف برق كشور در ركورد تازه خود از مرز 52 هزار مگاوات گذشت و رقم 52 هزار و 370 مگاوات را به ثبت رساند كه بيشترين پيك مصرفي از ابتداي سال 95 تاكنون بوده است.
پيك بار مصرفي برق تابستان 1394 با افزايش سه هزار مگاواتي نسبت به سال پيش از آن به 50 هزار و 177 مگاوات رسيده بود.
اقتصام ** 3065 **1561
وزير نيرو عنوان كرد؛
عبور از اوج مصرف با پيك سايي و ايجاد ظرفيت هاي جديد توليد برق در كشور
۲۶ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۰۲
کد خبر:
82190489
تهران- ايرنا- وزير نيرو مي گويد، عبور از پيك بار كه براساس پيش بيني ها تاكنون بالاتر از سال گذشته به ثبت رسيده است، با سه هزار مگاوات پيك سايي و ايجاد ظرفيت هاي جديد توليد برق به ميزان دو هزار مگاوات در كشور ميسر شد.