۲۷ مرداد ۱۳۹۵، ۱۳:۰۸
کد خبر: 82192098
T T
۰ نفر

كاهش سن ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي در زنان

۲۷ مرداد ۱۳۹۵، ۱۳:۰۸
کد خبر: 82192098
كاهش سن ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي در زنان

تهران- ايرنا- متخصص قلب و عروق با بيان اينكه بيماري هاي قلبي عروقي شايعترين علت مرگ و مير مردان و زنان در جهان به شمار مي روند، افزود: در حال حاضر سن ابتلا به بيماري هاي قلبي در ايران به ويژه در زنان كاهش يافته است.

دكتر عليرضا حقوقي اصفهاني روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار كرد: سن گرفتگي عروق قلبي در كشور كاهش قابل توجهي داشته است و اين در حالي است كه در سال هاي دور افرادي كه به سن ميانسالي مي رسيدند، بيشتر درگير بيماري هاي قلبي و عروقي مي شدند.
وي با بيان اينكه سن بيماري قلبي در زنان به حدود 35 سال رسيده است، افزود: ريسك فاكتورهاي مختلفي از قبيل تغيير در سبك زندگي، نبود تحرك و فعاليت هاي ورزشي، تغذيه نامناسب، چاقي و اضافه وزن، مصرف سيگار، بيماري هاي فشار خون، چربي خون و ديابت سبب شده است كه بيماري هاي قلبي علاوه بر مردان، زنان را نيز مبتلا كند.
به گفته اين متخصص قلب و عروق شيوع بيماري هاي قلبي و عروقي در سنين قبل از يائسگي در زنان به دليل اثرات محافظتي و پيشگيرانه هورمون هاي زنانگي از مردان كمتر است.
حقوقي اصفهاني توضيح داد: معمولا سن ابتلا به بيماري هاي قلبي در زنان 10 سال ديرتر از مردان است اما در مجموع پس از يائسگي شيوع بيماري قلبي در مردان و زنان به صورت يكسان ديده مي شود.
وي اظهار كرد: بيماري هاي قلبي و عروقي در مردان از دهه چهارم و پنجم زندگي آنها شروع مي شود و زنان با وجود اينكه يك دهه اين بيماري را ديرتر تجربه مي كنند، اما به دلايل ذكر شده، اين توازون در آنها به هم خورده و سن بيماري قلبي در زنان نيز كاهش پيدا كرده است.
اين فلوشيپ اينترونشن آنژيوپلاستي اظهار كرد: حملات قلبي در زنان نسبت به مردان در سنين بالاتري رخ مي‌دهد البته پيش از يائسگي ميزان خطر وقوع حمله قلبي در زنان كمتر است.
وي در خصوص هزينه درمان بيماري هاي قلبي و عروقي توضيح داد: هزينه درمان بيماري هاي قلبي در دنيا بالا است اما در كشورهاي پيشرفته بيماران به صورت كامل حمايت و تحت پوشش بيمه اي قرار مي گيرند و مي توانند از درمان رايگان بهره مند شوند.
حقوقي اصفهاني گفت: در كشور ما نيز بيماران مي توانند قسمت زيادي از هزينه هاي درمان و جراحي را از بيمه ها دريافت كنند اما اگر بيماري تحت پوشش بيمه نباشد يا اگر خدمات درماني و هتلينگ بهتري دريافت كند، بايد هزينه زيادي را بابت آنژيوگرافي، آنژيو پلاستي و ساير هزينه هاي درماني بپردازد.
اين فوق تخصص قلب و عروق با بيان اينكه از نظر تامين وسايل اوليه آنژيوگرافي و آنژيوپلاستي به روز هستيم، افزود: اين وسايل و تجهيزات در استان هاي كشور قابل دسترسي است و به وسيله آنها به بيماران خدمات رساني مي شود اما هزينه برخي از وسايل تشخيصي را بيمه ها تقبل نمي كنند و بيماران بايد هزينه آنها را پرداخت كنند.
علمي **1354**1834
۰ نفر