خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۸ مرداد ۱۳۹۵، ۱۳:۰۰
کد خبر: 82193466
T T
۰ نفر
بررسی مناقشات دریایی در نشست مشترك چین، ژاپن و كره جنوبی

پكن - ایرنا - با وجود اختلافات شدید میان ژاپن و چین و افزایش مناقشات دو كشور در دریای شرقی، مقام های این دو كشور به همراه كره جنوبی در حال مذاكره برای برگزاری نشستی با حضور وزیران خارجه خود طی هفته آینده هستند.

به گزارش ایرنا، سه كشور در حالی برای این نشست در توكیو برنامه ریزی می كنند كه طی دو هفته اخیر اختلافات میان ژاپن و چین تشدید شده و ژاپن دو بار طی همین مدت سفیر چین را احضار كرده است.
اختلافات دو كشور در این مدت بیشتر مربوط به جزایر مورد مناقشه در دریای شرقی و ورود كشتی های ماهیگیری و گارد ساحلی چین به آبهایی است كه ژاپن بر آن ادعای مالكیت دارد.
یك مقام ارشد وزارت امور خارجه ژاپن امروز پنجشنبه اعلام كرد كه توكیو درصدد میزبانی دیداری سه جانبه در اواخر ماه جاری میلادی (آگوست) است، اما تشدید تنش ها میان چین و ژاپن نگرانی ها از بابت مشكلات ایجاد شده در مسیر برگزاری این دیدار در مقطع كنونی را افزایش داده است.
روزنامه «ژاپن تودی» در گزارشی احتمال داده كه این دیدار سه جانبه طی روزهای 23 و 24 آگوست (2 و 3 شهریور) در توكیو برگزار شود و پیش بینی كرده كه محوریت اصلی مذاكرات در این دیدار سه جانبه پیرامون مناقشات و تنش های دریای شرقی و همچنین دریای جنوبی چین باشد.
پیش بینی می شود كه وزرای خارجه سه كشور در این دیدار در مورد برنامه كاری نشست سه جانبه این كشورها كه سال جاری به میزبانی توكیو برگزار می شود، نیز مذاكره كنند.
از سوی دیگر این گمانه زنی وجود دارد كه این دیدار فرصت مناسبی ایجاد كند تا نمایندگان سه كشور مهم و تاثیرگذار شرق آسیا در خصوص برنامه های موشكی و فعالیت های هسته ای كره شمالی و همچنین سایر مسائل مهم منطقه ای مذاكره كنند.
برخی مقام های دولتی ژاپن بر این باورند كه زمان بندی این دیدار به هیچ وجه مناسب نیست چرا كه كشتی های گشت زنی چین در مدت اخیر به طور متناوب وارد آبهای سرزمینی این كشور شده اند.
در همین حال، وزیران خارجه ژاپن و كره جنوبی اعلام كرده اند كه هنوز هیچ چیز در مورد این دیدار قطعی نیست و «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین نیز تاكنون پاسخی به این درخواست نداده است.
این در حالیست كه 22 تیر ماه سالجاری، دادگاه بین المللی لاهه در حكمی ادعاهای چین در قبال دریای جنوبی را نپذیرفت و به دنبال این اتفاق، ژاپن از چین خواست كه به حكم دادگاه بین المللی احترام بگذارد.
این موضع گیری واكنش شدید چین را در پی داشت و وزارت امور خارجه این كشور با صدور بیانیه ای به توكیو هشدار داد، در مسائلی كه به ژاپن مربوط نمی شود، دخالت نكند.
چین و ژاپن علاوه بر مناقشات ارضی، دارای اختلافات تاریخی نیز هستند كه این موضوع بیشتر به دوران جنگ جهانی دوم میان دو كشور مربوط می شود.
آساق**1597