۳۰ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۴۰
کد خبر: 82195177
T T
۰ نفر
لزوم استفاده از ظروف يكبار مصرف گياهي به جاي پلاستيكي

بروجرد - ايرنا - كارشناس بهداشت محيط شبكه بهداشت و درمان بروجرد گفت: مردم هنگام تفريح و رفتن به طبيعت براي حفظ محيط زيست از ظروف يكبار مصرف با پايه گياهي به جاي ظروف يكبار مصرف پلاستيكي استفاده كنند.

حسين رازاني روز شنبه در گفت وگو با ايرنا افزود: در ساخت ظروف با پايه گياهي از مواد شيميايي مخرب و نفتي استفاده نشده است لذا ريختن مواد غذايي چرب و داغ در آنها مشكلي براي سلامتي ايجاد نمي كند.
وي با بيان اينكه اين ظروف به تاييد وزارت بهداشت و درمان رسيده اند، اظهار كرد: اين ظروف در مدت حدود 6 ماه تجزيه و به چرخه طبيعت بر مي گردند و حتي قابل استفاده به عنوان خوراك دام مي باشند.
وي به شهروندان توصيه كرد به منظور حفظ سلامتي و كاهش مصرف پلاستيك، براي حمل نان داغ همانند گذشته از پارچه ها و سفره هاي نخي، براي خريدهاي روزمره از كيسه هاي پارچه اي و براي نگهداري آب ليمو و آبغوره از بطري هاي شيشه اي استفاده كنند.
كارشناس محيط شبكه بهداشت و درمان بروجرد گفت: استفاده از كيسه و ظروف پلاستيكي در طولاني مدت آسيب به محيط زيست و تهديد سلامت مردم را به دنبال دارد.
وي افزود: افراط در استفاده از كيسه هاي پلاستيكي براي خريد كالاها و مواد غذايي در سال هاي اخير افزايش يافته است ولي بايد در نظر داشت كه تجزيه يك كيسه پلاستيكي كوچك به لحاظ نحوه ساختار مولكولي هزار سال زمان نياز دارد.
وي با بيان خطرات زيست محيطي و بهداشتي كيسه ها و ظروف پلاستيكي گفت: ريختن مواد غذايي داغ، اسيدي و چرب در اين ظروف سرطان زا است و موجب عصبانيت، خستگي، كسالت و آلرژي در افراد مي شود.
رازاني افزود: رهاكردن كيسه ها و ظروف پلاستيكي در محيط زيست و طبيعت باعث گرفتگي آب، تاثير منفي در حاصلخيزي زمين هاي كشاورزي و كيفيت توليدات مي شود و بلعيده شدن آنها توسط حيوانات، مرگ آنها را به دنبال دارد.
وي استفاده از كيسه ها و ظروف پلاستيكي را نيازمند فرهنگ سازي دانست و اظهار كرد: پلاستيك را نمي توان از زندگي حذف كرد ولي خانوادها بايد استفاده از پلاستيك و ظروف پلاستيكي را تا حد امكان كاهش دهند و مديريت كنند.
اين كارشناس بر لزوم مديريت زباله در منزل تاكيد كرد و گفت: هر فرد روزانه به طور متوسط يك كيلوگرم زباله توليد مي كند لذا بهتر است نسبت به كاهش خريد مواد غذايي غيرضروري اهتمام بيشتري داشته باشيم.
وي افزود: جداسازي پلاستيك، شيشه و كاغذ از زباله ها، حجم زباله در خانه و محل دفن را كاهش مي دهد و در اشتغالزايي و بازگشت آنها به چرخه مصرف اثرگذار است.
3031/3022