نجات حسین، در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در اربیل افزود: روزانه 80 هزار بشكه نفت از كركوك راهی بازارهای جهانی می شود، بدون اینكه درآمد حاصل از آن به بغداد برگردد.
نجات حسین تاكید كرد: درآمد حاصل از فروش این 80 هزار بشكه به حساب حكومت اقلیم كردستان عراق واریز می شود.
در همین حال، عاصم جهاد سخنگوی وزارت نفت عراق نیز در خصوص این موضوع به خبرنگار ایرنا در اربیل گفت: ضروری است بدانیم این میزان نفت از كدام چاه ها استخراج و راهی بازارهای جهانی می شود.
وی تصربح كرد: هر گونه صادرات نفت از طریق حكومت اقلیم نیازمند توافق جدید حكومت اقلیم و دولت مركزی است.
در خصوص سخنان رئیس كمیته نفت و گاز استان كركوك، عاصم جهاد تاكید كرد بعد از بررسی های لازم افكار عمومی را در جریان این موضوع قرار خواهد داد.
فرهاد حمزه مسئول تیم مهندسی شركت نفت شمال در كركوك، پیش از این اعلام كرده بود روزانه 100 هزار بشكه نفت كركوك از طریق خط لوله كردستان بازارهای جهانی صادر می شود.
وی پیش بینی كرده بود، بزودی بین اقلیم كردستان عراق و استان كركوك توافقی جدید برای بازگشت درآمدهای حاصل از فروش نفت صورت بگیرد، چرا كه اكنون درآمدهای حاصل از فروش نفت كركوك به خزانه مركزی حكومت اقلیم واریز می شود.
موضوع درآمدهای نفتی كركوك، پرسش هایی را در میان مقام های دولتی و فعالان این استان در ارتباط با درآمدهای نفتی ایجاد كرده، به طوری كه عملی محمد صالح از نمایندگان جنبش تغییر در پارلمان اقلیم كردستان عراق، به دنبال تحقیقات مفصل در ارتباط با درآمدهای نفتی كركوك، اعلام كرده كه دولت اقلیم كردستان عراق ، از محل فروش نفت استان ماهانه 500 میلیون دلار منتفع شده است، درحالی كه حتی بخشی از این درآمد را دراختیار استان برای پرداخت حقوق كاركنان و سایر هزینه های مورد نیاز قرار نداده است.
براساس مستندات ارائه شده از سوی این شخصیت سیاسی كُرد، از مبلغ بیش از 500 میلیون دلاری كه ماهانه از صادرات نفت كركوك حاصل شده، تنها 450 میلیون دلار به حساب وزارت دارایی منطقه اقلیم واریز شده و بقیه این مبلغ نیز مشخص نیست به كجا رفته است.
براساس این گزارش، اختلافات اقلیم كردستان عراق و حكومت مركزی، در خصوص استخراج و نحوه فروش نفت و هزینه كرد درآمدهای حاصل از آن همچنان باقی است و این درحالی است كه كركوك هنوز به لحاظ قانونی از استان هایی است كه به طور مستقیم زیر نظر دولت مركزی باید اداره شود و به اقلیم كردستان عراق وابسته نیست.
یكی از اختلافات قدیمی دولت مركزی عراق و اربیل، بحث استان نفت خیز كركوك بوده است كه می بایست در چارچوب ماده 140 قانون اساسی عراق وضعیت اداری آن تعیین تكلیف می شد، اما به دنبال یورش داعش به شمال عراق در ژوئن 2014 و تهدید بغداد از سوی این گروه تروریستی، كردها با بهره برداری از فرصت ایجاد شده، بطور كامل بر این منطقه تسلط یافتند.
خاورم*3*351*1770*1144
اربیل - ایرنا-رئیس كمیته نفت و گاز استانداری كركوك، صادرات روزانه نفت این استان را 80 هزار بشكه اعلام كرد كه درآمدهای حاصل از فروش آن به حساب دولت مركزی واریز نمی شود و در عین حال براساس مستندات، دولت اقلیم ماهانه 500 میلیون دلار از فروش نفت كركوك را به خود اختصاص می دهد.