به گزارش خبرنگار ایرنا، معصومه ابتكار عصر پنجشنبه در دیدار با استاندار گیلان بر لزوم اقتصادی شدن بازیافت و تفكیك زباله تاكید و بیان كرد: با توجه به چالش كشور در حوزه پسماند به ویژه در استانهای شمالی، ضروری است تسهیلات و حمایتهای ویژهای برای سرمایهگذاران این حوزه در نظر گرفته شود.
معاون رئیس جمهوری ادامه داد: باید تلاش كنیم تا جمع آوری پسماند برای بخش خصوصی، اقتصادی شود.
وی افزود: رفع چالش پسماند كشور، در كنار برنامهریزی تخصصی كوتاه، میان و بلند مدت و حمایت دولت، نیازمند همكاری و مشاركت بخش خصوصی و مردم است.
ابتكار تلاشهای صورت گرفته برای مدیریت و ساماندهی پسماند در گیلان را ارزشمند خواند و گفت: اگرچه اقدامات خوبی در این حوزه انجام شده، اما با توجه به حجم عظیم مشكلات برجای مانده، هنوز تا حصول نتیجه نهایی كار زیادی داریم.
وی حل مشكل پسماند استان های شمالی را از اولویت های سازمان حفاظت محیط زیست كشور ذكر و خاطرنشان كرد: آموزش و فرهنگ سازی در این حوزه به ویژه در مورد تفكیك زباله از مبدأ و كاهش تولید زباله باید از جمله اولویتهای برنامهای در این حوزه باشد.
ابتكار ادامه داد: ضروری است برای ساماندهی و مدیریت زبالههای دپو شده در مراكز دفن زباله تعطیل شده استان و بی خطرسازی كامل زبالههای بیمارستانی و عفونی و ویژه نیز اقدام و برنامهریزی ویژهای انجام شود.
بر اساس آمارهای اداره كل حفاظت محیط زیست گیلان، روزانه دو هزار تن زباله توسط شهرداری ها و دهیاری های این استان جمع آوری و در مراكز دفع زباله رها می شوند و بخش زیادی هم در روند جمع آوری قرار ندارند.
یك هزار و 400 تن از این زباله های جمع آوری شده، شهری و بقیه زباله های روستایی را تشكیل می دهند.
به دلیل نزدیكی آب های سطحی با آب های زیرزمینی در گیلان، شیرابه های ناشی از این زباله ها و آلاینده های ناشی از خودروها با هر بارندگی در كوتاه ترین زمان، وارد خاك و آب شده و به شدت رودخانه و زیستگاه ها و مراكز زیست و تكثیر آبزیان استان را تحت تاثیر قرار داده است.
یكی از مراكز مهم و پر سر و صدای دفن زباله گیلان كه روزانه 550 تا 600 تن زباله از حوزه مركزی شامل شهرهای رشت، فومن، صومعه سرا، لشت نشاء، سنگر، شفت، خشكبیجار و كوچصفهان و بیش از 20دهیاری و بخشی از واحدهای صنعتی در آن دفن می شوند، در سراوان واقع در 20 كیلومتری رشت قرار دارد.
** لزوم اختصاص بودجه زیست محیطی ویژه برای استانهای شمالی
استاندار گیلان نیز در این نشست گفت: سطح سرزمینی تحت پوشش جمع آوری، تفكیك زباله و مدیریت پسماند در ابتدای دولت صفر درصد بود ولی این آمار هم اكنون به 70 درصد رسیده و در نظر داریم تا پایان سال به 100 درصد برسانیم.
محمدعلی نجفی خاطرنشان كرد: مراكز دفن زباله و پسماند نیز در گیلان از 51 به 15 مركز رسیده است همچنین در شهرستان های تالش و لاهیجان در نظر داریم ساخت كارخانه كمپوست را آغاز كنیم.
وی با بیان اینكه جمعآوری مناسب پسماند نیازمند فرهنگ سازی است، گفت: آموزش مداوم برای فرهنگ سازی و زمینه مدیریت پسماند ضروری است.
استاندار گیلان خواستار اختصاص بودجه زیست محیطی ویژه برای استانهای شمالی شد و خاطرنشان كرد: باتوجه به سفر ده ها میلیون نفر در سال به شمال كشور، در زمینه حفظ محیط زیست و مدیریت پسماند نیازمند اختصاص اعتبار و بودجههای ویژه هستیم.
تشكیل جلسه كارگروه مدیریت پسماند و كارگروه آمایش سرزمین، محیط زیست و توسعه پایدار، نشست بررسی مسائل محیط زیست گیلان با مجمع نمایندگان استان از جمله برنامه های امروز (پنجشنبه) معصومه ابتكار در سفر به گیلان است.
افتتاح استخر بانوان انزلی، آغاز احداث مركز جدید بازدیدكنندگان تالاب انزلی، بازدید از روند عملیات اجرایی طرح حفاظت و احیاء تالاب انزلی، بازدید از وضعیت گونه مهاجم سنبل آبی در آب بندان ملاسرای شفت و بازدید از نتیجه مشاركت در پاك سازی تالاب عینك رشت از برنامه های فردا (جمعه) رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در سفر به استان گیلان است.
7294/2007
ابتكار:مذاكراتی برای ارائه تسهیلات به سرمایه گذاران حوزه پسماند انجام شده است
۴ شهریور ۱۳۹۵، ۱۶:۱۱
کد خبر:
82203111
رشت - ایرنا - معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با وزیر امور اقتصادی و دارایی، مذاكراتی برای ارائه تسهیلات به سرمایهگذاران حوزه پسماند و بازیافت انجام شده است.