۷ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۱۹
کد خبر: 82206741
T T
۰ نفر
رونمايي از ربات هاي ماهي و كاشت نهال در واحد علوم و تحقيقات

تهران- ايرنا- ده ها دستاورد نوآورانه دانشجويان مكاترونيك و كامپيوتر واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي از جمله ربات ماهي و ربات كاشت نهال در اين مجموعه دانشگاهي رونمايي و به نمايش گذاشته شد.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از واحد علوم و تحقيقات، در دومين نمايشگاه دستاوردهاي نوآورانه علمي و صنعتي دانشجويان مكاترونيك و كامپيوتر اين واحد دانشگاهي، طرح هاي ابتكاري همچون ربات ماهي، دفع آفات باغي با استفاده از امواج آلتراسونيك، شستشوي ميوه با استفاده از امواج آلتراسونيك، ربات نهال كار، ربات كشنده ادوات باغي، ربات سم پاش، سيستم كنترل هدررفت انرژي حرارتي دستگاه هاي گرمايشي گلخانه ها و استفاده از دي اكسيد كربن ناشي از آن و بازوي هوشمند جابجايي بار به نمايش گذاشته شد.
دستگاه توليد پيوندك لوله اي درخت پسته، بورد آموزشي پنوماتيك، روشي نوين براي جداسازي ميوه ها با سايزهاي گوناگون، بالابر نخل، تشخيص ميوه روي درخت و تعيين مختصات آن براي چيدن توسط بازوي ميوه چين نيز از ديگر دستگاه هاي عرضه شده در اين نمايشگاه است.
مهدي لاجوردي از گروه اسمارت ماشين در خصوص ربات كاشت نهال گفت: طراحي و ساخت اين ربات در راستاي طرح ملي نهضت سبز براي سرعت بخشيدن به كاشت نهال براي حل بحران بيابان زدايي در برنامه اين گروه قرار گرفت.
وي ادامه داد: اين ربات قابليت كاشت 3 نهال در دقيقه را دارا است و نمونه آزمايشي اوليه آن قابليت حمل 50 اصله نهال را در مخزن خود دارد.
به گفته لاجوردي، اين ربات هيچگونه نمونه داخلي يا خارجي ندارد و قادر است تمام مراحل حفاري، كاشت و پركردن خاك را به صورت همزمان انجام دهد.
اين ربات با همكاري مهدي لاجوردي، پرهام موسي و پوريا رفيعي از دانشجويان رشته مهندسي مكاترونيك واحد علوم و تحقيقات و با مديريت استاد راهنما دكتر سروري ساخته شده است.
آرش احمدي نيا مجري طرح ربات ماهي نيز در مورد اين پروژه گفت: اين ربات در بخش هاي مختلف مكاترونيكي، طراحي و ساخته شده كه توسط دم انتهايي كه شامل دو مفصل حركتي است نيروي پيشران براي حركت به سمت جلو را ايجاد مي كند و همچون ماهي داراي باله هاي تعادلي و تغيير مسير حركت به سمت چپ يا راست است.
وي با بيان اينكه در اين ربات از سنسورهاي حركتي براي تشخيص موانع و تغيير مسير استفاده شده است، افزود: از جمله كاربردهاي ربات ماهي كه از خانواده ربات هاي آبزي است، مي توان به صنايع دريايي براي بازديد از بدنه كشتي ها و تشخيص ميزان پوسيدگي و كاربردهاي محيط زيستي و جانورشناسي به منظور بررسي رفتار آبزيان اشاره كرد.
مهناز روحي از گروه مكافارم نيز به دو طرح التراواش و اسكات به عنوان دستاوردهاي اين گروه اشاره كرد و گفت: شست و شوي التراسونيك يك روش مناسب براي شست و شوي قطعات با هندسه پيچيده است و دستگاه التراواش براي شست و شوي ميوه با استفاده از امواج التراسونيك طراحي شده است.
وي با توضيح اينكه دستگاه اسكات نيز براي دفع آفات درخت پسته با استفاده از امواج التراسونيك طراحي شده است، ادامه داد: دستگاه دفع آفات اسكات متشكل از يك دستگاه مادر براي ارتباط با كاربر و برنامه ريزي و چندين دستگاه مولد موج التراسونيك، قادر است حشرات مضر را در محدوده خاصي كه توسط كاربر تعيين مي شود، جمع آوري و كنترل كند.
به گفته روحي، اصول كار دستگاه مبتني بر امواج مافوق صوت و آستانه دردناكي حشرات است به طوري كه دستگاه هاي مولد موج در قسمت هاي مختلف يك باغ نصب مي شود و به صورت بي سيم با دستگاه مادر در ارتباط است.
دستگاه هاي مولد موج با توليد موج و پخش آن از طريق بلندگوهاي مخصوص موجب مزاحمت براي حشره مي شود و حشره را به فرار از محل وادار مي كند.
يكي ديگر از طرح هاي قابل توجه در اين دوره از نمايشگاه، موضوع طرح ناوبري ربات بر پايه رفتار بود كه توسط شيما رضاسلطاني و مرتيا زارع طراحي و ساخته شده است.
سامانه ناوبري ربات قابليت حركت به سمت هدف مشخص شده را دارد و در صورت وجود مانع بر سر راهش، مي تواند از مانع دور شود و سپس مسير جديدي را به سمت هدفش در پيش گيرد.
همچنين اين ربات هيچ نقشه اي از پيش تعيين شده از محيط در اختيار ندارد و خودش با استفاده از الگوريتم يادشده مسيرش را پيدا مي كند و مي پيمايد.
اين ربات قابليت يافتن مسير در محيط هاي مارپيچ (maze) و همچنين رسيدن به هدف تعيين شده با گذر از موانع موجود در محيط هاي پر مانع را دارا است.
در دومين نمايشگاه دستاوردهاي نوآورانه علمي و صنعتي دانشجويان مكاترونيك و كامپيوتر واحد علوم و تحقيقات، دستاورد و نوآوري هاي تيم هاي دانشجويي مكافارم، مكافارم ( آلتراواش)، اسمارت ماشين، كاوش، به پاش، گلترونيك، اسمارت ليفت، كرمانيا، مكازما، سيت سورت و تاكو به نمايش گذاشته شد.
علمي**1055**1834
۰ نفر