به گزارش ایرنا، حبیب اله آصفی روز یكشنبه در آیین معارفه سرپرست جدید اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول نابودی تپه های تاریخی دزفول را جنایتكارانه توصیف كرد و افزود: كشاورزی در محدوده تپه های تاریخی چغامیش دزفول موجب شده تا با هر شخم مقادیری آثار باستانی از زمین خارج شود كه بی توجهی مسئولان در این رابطه بخشودنی نیست.
فرماندار ویژه دزفول تاكید كرد: آثار تاریخی و میراث هزاران ساله دزفول مورد بی توجهی و تخریب قرار گرفته به طوریكه بخش های زیادی از پل باستانی پاپیلا با صدها سال قدمت با جنایت برخی سنگ شكن ها تخریب شد.
آصفی با اشاره به نقش خبرنگاران در مطالبه گری از مسئولان گفت: یكی از ضعف های میراث فرهنگی در خوزستان كمبود خبرنگار مطالبه گر و قوی در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی استان است.
وی دزفول را سرآمد خوزستان و خوزستان را سرآمد كشور در حوزه میراث فرهنگی، صنایع تبدیلی و گردشگری توصیف كرد و ادامه داد: با وجود ظرفیت های شهرستان دزفول در حوزه گردشگری، تاریخی، تمدنی و فرهنگی توجه ویژه ای توسط مسئولان استان به این ظرفیت های شهرستان صورت نگرفته است.
معاون استاندار خوزستان با انتقاد از معرفی نكردن ظرفیت های دزفول در استان و كشور تاكید كرد: تنها بخش كوچكی از ظرفیت های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول در خوزستان و كشور معرفی شده است.
وی با بیان اینكه حوزه میراث فرهنگی شمال خوزستان باید به صورت یكپارچه برنامه ریزی شود اظهار كرد: مجوز 10 باغ رستوران در دزفول گرفته شده ضمن اینكه هزار هكتار زمین در حوزه دریاچه سد دز آماده واگذاری به سرمایه گذار مطمئن و توانمند برای سرمایه گذاری است.
وی ظرفیت های صنایع دستی دزفول را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: صنایع دستی دزفول دارای ظرفیت های عظیم و منحصر به فردی است به طوریكه اكنون برخی صنایع دستی دزفول به یك برند بین المللی تبدیل شده اند ولی اكثر صنایع دستی دزفول با نام این شهرستان به كشورهای دیگر صادر نمی شود.
آصفی همچنین با انتقاد از سنگ اندازی برخی ادارات دزفول در ایجاد سرمایه گذاری در این شهرستان افزود: اظهار نظر مسئولان محیط زیست و میراث فرهنگی شهرستان علیه احداث پالایشگاه دزفول با 12 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری و چهار هزار و 500 نفر اشتغالزایی غیرمسئولانه است.
فرماندار دزفول با تقدیر از زحمات یعقوب زلقی سرپرست پیشین میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول گفت: مواضع سیاسی مشخص دارم ولی در كار سیاسی عمل نكرده و مصالح شهر را در اولویت قرار می دهم ضمن اینكه با كسی در كار تعارف ندارم.
وی حجت الهی آریایی نژاد سرپرست جدید اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری دزفول را به كار خستگی ناپذیر و دوری از حاشیه توصیه كرد.
معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان نیز گفت: با وجود ظرفیت های گردشگری در این استان توسعه گردشگری روستایی در خوزستان هدفگذاری شده است.
به گزارش ایرنا تبار قریب از برنامه ریزی برای توسعه گردشگری روستایی در خوزستان خبر داد و افزود:ظرفیت های طبیعی، نزدیكی به دریاچه سد دز همچنین گردشگری پذیر بودن روستای پامنار دزفول موجب شده تا با فعال كردن ظرفیت های منطقه شرایط برای ایجاد اشغال و رونق در این روستا را فراهم كرد.
وی دزفول را یكی از مقصد های مهم گردشگری در خوزستان نام برد و گفت: نگاه ویژه ای در استان نسبت به دزفول در حوزه میراث فرهنگی ، تاریخی و گردشگری وجود دارد كه این نگاه ویژه به دلیل وجود ظرفیت های ویژه تاریخی، گردشگری و صنایع دستی در این شهرستان است.
معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان ادامه داد: وجود آثار متعدد تاریخی، تمدنی، گردشگری و صنایع دستی در خوزستان موجب شده تا آموزش های عمومی برای حفاظت از میزاث فرهنگی و تمدنی خوزستان به یك اصل تبدیل شود.
معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان خاطر نشان كرد: ظرفیت های عظیم گردشگری در دزفول موجب شده تا سرمایه گذاران فراوانی علاقه مند به سرمایه گذاری در حوزه گردشگری دزفول داشته باشند.
وی ورود بخش خصوصی به سرمایه گذاری در ظرفیت های گردشگری خوزستان را نیازمند تغییر نگاه مسئولان و حذف موانع اداری دانست و افزود: شناسایی ظرفیت های ویژه گردشگری و نیاز سنجی شهرستان های مختلف خوزستان در حال انجام است كه با شناسایی ظرفیت های استان ، هدایت سرمایه گذاران به متناسب با نیازهای استان با دقت بالای كارشناسی صورت می گیرد.
تپه های ارزشمند چغامیش دزفول با قدمتی هشت هزار ساله گنجینه ای از تمدن اند كه به شماره 487 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده اند.
چغامیش را باید نخستین مركز در ایران دانست كه خط و كتاب، اول بار در آنجا ظاهر شده است.
یكی از تپه های چغامیش اردیبهشت ماه پارسال توسط یكی از كشاورزان تخریب و تسطیح شد.
6068 /1596
دزفول - ایرنا - معاون استاندار و فرماندار ویژه دزفول از تخریب و تسطیح 200 تپه تاریخی در سال های گذشته در این شهرستان خبر داد و گفت كه میراث فرهنگی استان باید به داد دزفول برسد و مانع از تخریب آثار باستانی این شهر تاریخی شود.