۹ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۰۶
کد خبر: 82210208
T T
۰ نفر
دبيركل تراسيكا : همكاري با بندر شهيد رجايي بيشتر مي شود

بندرعباس- ايرنا - دبيركل كريدور بين المللي تراسيكا گفت : با بررسي و بازديد ميداني از ظرفيت ها و بخش هاي بندر شهيد رجايي و همچنين آگاهي بيشتر نسبت به توانمندي ها ، امكان همكاري براي استفاده از ظرفيت بزرگترين بندر ايران بيشتر خواهد شد.

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومي اداره كل بنادر و دريانوردي هرمزگان، ميرچا چوبراگا در بازديد از بخش هاي مختلف بندر شهيد رجايي و نشست مشترك با مديران ارشد اين بندر افزود: اقدام مناسب براي پيشرفت و افزايش عملكرد بندر شهيد رجايي پايتخت تجارت دريايي ايران، در كريدور تراسيكا (كريدور حمل و نقلي اروپا - قفقاز- آسيا) انجام شده است.
وي بيان داشت : تسهيل ترافيك و جابه جايي بار و مسافر از آسياي دور و آسياي ميانه به سمت منطقه قفقاز و اروپا عمده ماموريت اصلي براي كريدور تراسيكاست.
مديركل بنادر و دريانوردي هرمزگان نيز در اين نشست از بندر شهيد رجايي به عنوان دروازه طلايي اقتصاد ايران ياد كرد و گفت: با تلاش هاي دولت تدبير و اميد و به دنبال توافق برجام و استقبال خطوط كشتيراني برتر دنيا براي حضور در بندر شهيد رجايي و افزايش تردد خطوط كشتيراني به اين بندر، عمليات بندري آن رشد قابل ملاحظه اي يافته است كه در نوع خود نشان از رشد اقتصادي در كشور دارد.
ابراهيم ايدني افزود: بندر شهيد رجايي در ماه هاي اخير همواره شاهد حضور گروه هاي تجاري و سرمايه گذاران بسياري از كشورهاي اروپايي و آسيايي به منظور بررسي شرايط سرمايه گذاري در اين بندر بوده است.
وي بيان داشت: اين بندر 53 درصد صادرات و واردات ، 70 درصد ترانزيت و تخليه و بارگيري حدود 85 درصد كالاهاي كانتينري درسطح كل بنادر كشور را پشتيباني مي كند.
دبيركل كريدور بين المللي تراسيكا ضمن سفر به پايتخت تجارت دريايي ايران ، باحضور در بندر شهيد رجايي از امكانات و قابليت هاي اين منطقه ويژه اقتصادي ، اسكله هاي 40 گانه آن و تجهيزات تخليه و بارگيري كالا در بزرگترين بندر تجاري ايران و همچنين اراضي پشتيباني ، پروژه هاي سرمايه گذاري شامل ترمينال هاي 1 و 2 كانتينري ، ترمينال هاي جنرال كارگو (كالاهاي متفرقه و عمومي) و بندر نفتي خليج بازديد و از نزديك با ظرفيت هاي موجود در اين بندر به منظور يافتن نقاط همكاري آشنا شد.
قاره آسيا در سال هاي اخير به مركز ثقل تجارت و توليد جهاني بدل شده است ، به تبع آن تقاضا براي حمل و نقل در اين منطقه بيشتر شده و اين مساله موجب افزايش همكاري بين دولت ها بويژه براي ايجاد كريدورهاي بين المللي و عملياتي كردن آنها شده است.
در حال حاضر چهار كريدور مهم بين المللي از قزاقستان مي گذرند كه چين را به اروپا وصل مي كنند كه يكي از اين كريدورها كريدور «تراسيكا» است ؛ كريدوري بين المللي كه آسيا را به اروپا متصل مي كند و به عنوان 'راه ابريشم جديد' شناخته مي شود . هدف اصلي تراسيكا توسعه روابط اقتصادي، تجارت و ارتباطات حمل ونقل در طول اين كريدور است.
اين كريدور از اهميت بين المللي زيادي براي ايران ، منطقه و آسيا و اروپا برخوردار است. اعضاي اين كريدور كشورهاي بلغارستان، اوكراين، روماني، مولداوي و تركيه در حاشيه درياي سياه، گرجستان، ارمنستان و آذربايجان در منطقه قفقاز و تركمنستان، قزاقستان، ازبكستان، تاجيكستان و قرقيزستان در آسياي ميانه هستند كه در سال 1388 جمهوري اسلامي ايران نيز به عنوان چهاردهمين كشور عضو اين كريدور شناخته شد. ايران با دارا بودن موقعيت جغرافيايي و تزانزيتي ويژه در منطقه در زمينه تجارت بين آسيا و اروپا نقش ويژه اي ايفا مي كند.
بنابراين عبور كريدورهاي جاده ابريشم ، شمال-جنوب ، شرق-غرب ، شبكه بزرگراه هاي آسيايي و شاخه جنوبي كريدور سه گانه آلتيد از قلمرو جمهوري اسلامي ايران حاكي از آن است كه با عضويت رسمي ايران در كريدور تراسيكا، مسيرهاي اين كريدور توسعه يافته و علاوه بر مسير درياي سياه، مسير زميني بلغارستان، تركيه و جمهوري اسلامي ايران كه از اقتصادي ترين مسيرهاي دسترسي اروپا به آسيا به شمار مي رود، به مسيرهاي ياد شده اضافه مي شود كه قطعا منافع اقتصادي، تجاري و سياسي عمده اي را متوجه كشورهاي منطقه خواهد كرد.
ايران تنها مسير جاده اي براي كريدور مزبور به شمار مي آيد، بنابراين از اهميت ويژه اي در اين طرح برخوردار است. به علاوه با عضويت ايران در كريدور تراسيكا راه براي عضويت كشورهاي افغانستان و پاكستان كه مايل به پيوستن به اين كريدور هستند، هموار شد.
بندر شهيد رجايي در 23 كيلومتري غرب بندرعباس مركز استان هرمزگان واقع شده است.
7195/6048