به گزارش ايرنا اين گروه از هنرمندان استان فارس، روز سه شنبه تكه هاي پارچه هاي آبي رنگ را كه مردم در مدت يك سال براي اجراي اين كار ارسال كردند و براي به هم دوختن آنها يك ماه وقت صرف شده است، در 2 هزار و 500 متر از بستر رودخانه خشك شيراز در حد فاصل بين پل هاي باغ صفا و نشاط پهن كردند.
اين كار با همت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان فارس صورت گرفته و اين گروه هنرمند جوان كه سيد جلال هاشمي سرگروه آنان است، نام اين ابتكارهنرمندانه را هنر محيطي ' آبي بي آب' نهاده و براي انجام اين كار از شيوه 'پرفورمنس' بهره گرفته اند.
پرفورمنس، تلفيقي از هنرهاي تجسمي، تئاتر و موسيقي است.
هاشمي در مورد اين ابتكار در گفت و گو با ايرنا بيان داشت: پيام ما از اين اقدام هدفمند هنري، يادآوري بحران آب به مردم است و اين هشدار كه بايد بهراسيم از زماني كه اخبار و رويدادهاي مربوط به خشكيدن رودخانه ها و درياچه ها براي جامعه عادي شود و از ميزان اهميت و حساسيت آن كاسته شود.
او بيان كرد: پيام ديگر اجراي اين كار هنري، اشاعه فرهنگ مصرف بهينه آب در عمل و در هر يك از بخش هاي جامعه است.
هاشمي اظهار داشت: ما با انجام اين كار به مردم، كه خود در برگزاري اين ابتكار هنري سهم قابل توجهي دارند پيام مي دهيم، بحران آب را جدي بگيريم و بياييد فرهنگ بهينه مصرف آب را ترويج كنيم.
اين هنرمند جوان در مورد چرايي انتخاب قالب پرفورمنس براي انجام اين كار گفت: اجراي اين قالب هنري براي بيان پيام، نيازمند مشاركت قشرهاي مختلف جامعه است و اين موضوع عنصري جدا نشدني از اين قالب هنر است.
هاشمي گفت: براي جمع آوري اين پارچه هاي آبي از يك سال قبل از طريق شبكه هاي اجتماعي اطلاع رساني و از مردم درخواست كرديم براي مشاركت در اين كار، پارچه هاي آبي كه به آن نياز ندارند براي ما ارسال كنند و اين نخستين گام مشاركت مردمي در اين كار است و حداقل 250 نفر با ارسال پارچه هاي آبي در برگزاري اين برنامه هنري كه هدف آن هشداري براي جامعه است، سهيم هستند.
او گفت: كار مفروش كردن بستر رودخانه خشك شيراز با پارچه هاي آبي به هم دوخته شده تا ساعت 19 امروز(سه شنبه) پايان مي يابد و اين برنامه با اجراي موسيقي سنتي ايراني كه به صورت زنده اجرا خواهد شد به انجام مي رسد.
هاشمي گفت: پرفورمنس 'آبي بي آب' پس از اينكه سه روز در رودخانه خشك شيراز قرار دارد به درياچه پريشان در شهرستان كازرون انتقال مي يابد و پس از آن در بستر زاينده رود در استان اصفهان و متعاقب آن در درياچه اروميه در شمال غربي ايران گسترده خواهد شد.
وي افزود: اجراي اين هنر محيطي با جلب مشاركت مخاطبان در مناطق مختلف كم آب و بي آب همچنان ادامه خواهد يافت.
رودخانه خشك شيراز، رودخانه فصلي است كه از ملحق شدن آب دو قنات نهراعظم و چنار سوخته تشكيل شده و پس از عبور از شهر شيراز به سمت جنوب شرقي حوضه خود متمايل شده و به درياچه مهارلو در 10 كيلومتري جنوب شرقي شيراز ميريزد.
اين رودخانه به صورت قطري از وسط شهر شيراز عبور كرده و گويي اين شهر را به دو نيم تقسيم كرده است.
براي عبور از روي اين رودخانه در شيراز، پل هاي متعددي بر روي آن نصب شده است كه مهمترين آنها پل باغ صفا، پل نمازي، پل زرگري، پل علي بن حمزه، پل معالي آباد، پل پيرنيا و پل پاركينگ است.
5054 /6118/1772
شيراز- ايرنا- بستر رودخانه خشك شيراز كه سال هاست آبي در آن جاري نيست با ابتكار گروهي از هنرمندان نگران از بحران آب با پارچه هاي آبي، رنگ آب به خود گرفت.