به گزارش ايرنا، حجت الاسلام و المسلمين سيد محمد رضا حسيني روز پنجشنبه در ديدار اعضاي ستاد كنگره نكوداشت آيت الله مظاهري مديرحوزه هاي علميه استان اصفهان، با آيت الله سيد عبدالكريم موسوي اردبيلي از مراجع تقليد در قم، افزود: معرفي عالمان برجسته دين به جوانان اقدام شايسته اي در موضوع هويت يابي نسل امروز كشور مي باشد و در همين رابطه قرار است كنگره نكوداشت آيت الله مظاهري با حضور استادان و صاحبان نظر در علوم ديني بيست و پنجم آذر ماه سال جاري در شهر اصفهان برگزار شود.
وي بيان كرد: آيت الله مظاهري با از خودگذشتگي از شهر قم به اصفهان مهاجرت كردند و موجب احياي حوزه علميه اين شهر شدند به نحوي كه بسياري از عالمان صاحب نام در حوزه علميه اصفهان تحصيل كرده و امروز در عرصه هاي مختلف علوم ديني داراي جايگاه رفيع هستند.
وي با اشاره به اينكه برگزاري اين همايش فرصت مناسبي براي معرفي آثار آيت الله مظاهري به جامعه علمي كشور است، ادامه داد: تجليل از عالماني كه عمر خود را براي هدايت و ارشاد مردم صرف كردند، اقدام فرهنگي تاثير گذاري است كه همچنان ادامه مي يابد و در آينده شاهد برگزاري آيين نكوداشت براي ساير علماء نيز خواهيم بود.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان اصفهان نيز در اين ديدار گفت: با مديريت مطلوب، بدون وقفه و منسجم آيت الله مظاهري، حوزه علميه اصفهان احيا شد و توانست بيش از گذشته جايگاه خود را حفظ و تقويت كند.
حجت الاسلام و المسلمين حبيب رضا ارزاني افزود: در اين سال ها حوزه علميه اصفهان شاهد پيشرفت و رشد خوبي بود و استادان سطح عالي حوزه مشغول تربيت شاگردان بسياري در درس هاي خارج فقه و اصول بودند.
وي با اشاره به اينكه در جريان برگزاري آيين نكوداشت از آثار آيت الله مظاهري نيز رونمايي خواهد شد، ادامه داد: از ايشان نزديك به 100 جلد كتاب موجود است كه بايد در قالب مجموعه هاي كامل و خلاصه تاليفات منتشر و در اختيار خوانندگان قرار گيرد و در همين راستا فعاليت هاي مورد نياز براي عرضه مناسب آثار انجام شده است.
كنگره بررسي شخصيت، انديشه و رونمايي از آثار آيت الله مظاهري، ٢٥ آذرماه سال جاري همزمان با ايام هفته وحدت برگزار مي شود.
اين كنگره با هدف پرداختن به جايگاه علمي و اخلاقي اين مرجع تقليد و آشنايي هرچه بيشتر نسل جوان با آثار و پژوهش هاي عالمانه ايشان در حوزه اخلاق، اُنس با قرآن و توجه به مردم، تربيت و پرورش شاگردان فاضل و برجسته دانشمند برگزار خواهد شد.
آيت الله حسين مظاهري در سال 1312 هجري شمسي در «تيران»، يكي از شهرستان هاي استان اصفهان و در خانواده اي مذهبي و روحاني و دوستدار خاندان پيامبر گرامي اسلام(ص) پا به عرصه وجود نهاد.
وي با ورود به حوزه علميه اصفهان دروس ادبيات را خدمت دو عالم اديب به نام هاي مرحوم حاج آقا جمال خوانساري و حاج آقا احمد مقدس فراگرفت و دروس سطح را نزد حضرات آيات خادمي، فياض، طيب و اديب آموخت.
آيت الله مظاهري با ورود به حوزه علميه قم، كتاب مكاسب و كفاية الاصول را نزد مرحوم آيت الله حاج شيخ عبدالجواد جبل عاملي و مرحوم آيت الله العظمي مرعشي نجفي و مرحوم آيت الله مجاهدي و مرحوم آيت الله حاج شيخ مرتضي حائري و مرحوم آيت الله سيد محمد باقر سلطاني فرا گرفت و آنگاه پيش از هشت سال در دروس خارج فقه حضرت آيت الله العظمي بروجردي و 10 سال در دروس خارج فقه و اصول حضرت امام خميني (ره) و بيش از 12سال در دروس خارج فقه و اصول آيت الله العظمي محقق داماد حاضر شد.
اين مرجع تقليد، اسفار ملا صدرا، شفاي بوعلي سينا و دروس تفسيري و اعتقادي را نيز نزد علامه طباطبايي فراگرفت.
آيت الله مظاهري هم اكنون رياست حوزه علميه اصفهان را برعهده دارد.
/7405/ 6133/
مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي:
معرفي فرهيختگان حوزه و دانشگاه سياست فرهنگي نظام است
۱۱ شهریور ۱۳۹۵، ۱۵:۵۵
کد خبر:
82213556
قم - ايرنا - مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور روحانيت گفت: نشان دادن چهره فرهيختگان حوزوي و دانشگاهي به عنوان الگو و معرفي آنان به جامعه از جمله سياست هاي فرهنگي نظام است كه توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي پيگيري مي شود.