دكتر فاطمه سفيدكن در حاشيه سومين جشنواره و نمايشگاه ملي گياهان دارويي، فرآورده هاي طبيعي و طب سنتي ايران به خبرنگار علمي ايرنا اظهار كرد: برنامه اي براي احياي جنگل هاي زاگرس در سه بخش كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت طراحي شده است.
وي به تشكيل كارگروهي در اين زمينه در موسسه تحقيقات جنگل ها و مراتع كشور اشاره كرد و افزود: با استفاده از نظرات و پيشنهادات محققان، دست اندركاران و اعضاي هيات علمي دانشگاه ها، سعي شده راهكارهاي علمي مقابله به اين پديده تهيه و در اختيار متوليان اين حوزه گذاشته شود.
سفيدكن اين سند را حاصل خرد جمعي تعداد زيادي از محققان و دست اندركاران دانست و اظهار اميدواري كرد: با بهره گيري از توان و ظرفيت اين افراد شاهد رفع اين معضل زيست محيطي باشيم.
وي خشكسالي، ريزگردها و برداشت بي رويه بذر بلوط را از مهمترين عوامل خشكيدگي جنگل هاي بلوط زاگرس اعلام كرد و گفت: كم شدن ميزان بارندگي و وجود ريزگردها در سال هاي اخير همراه با عوامل قبلي سبب شده تا شاهد خشك شدن بخش وسيعي از جنگل بلوط در اين منطقه باشيم.
معاون پژوهشي موسسه تحقيقات جنگل ها و مراتع كشور افزود: استفاده نامناسب و بيش از حد ظرفيت جنگل ها اعم از چراي دام يا استفاده محلي سبب شده تا اجازه حيات جديد به اين جنگل ها داده نشود در نتيجه جنگل هاي بلوط منطقه زاگرس داراي سن بالايي هستند و به همين دليل در معرض خطر قرار دارند.
سفيدكن از رسانه ها تقاضا كرد نظرات سازنده و كارشناسانه محققان و اعضاي هيات علمي دانشگاه ها را به نحو مناسب به اطلاع مردم و متوليان اين حوزه برسانند تا دست اندركاران اقدامات لازم را انجام دهند.
سومين جشنواره و نمايشگاه ملي گياهان دارويي، فرآورده هاي طبيعي و طب سنتي ايران از 15 تا 18 شهريور ماه با حضور فعالان، توليدكنندگان و صنعتگران اين حوزه در مصلاي بزرگ امام خميني (ره) تهران درحال برگزاري است.
علمي ** 1201 **1834
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me/irnaelm
تهران- ايرنا- معاون پژوهشي موسسه تحقيقات جنگل ها و مراتع كشور بر لزوم مقابله با پديده خشك شدن جنگل هاي زاگرس تاكيد كرد و گفت: سند مقابله با خشكيدگي جنگل هاي بلوط زاگرس تدوين شده است.