به گزارش روز سه شنبه روابط عمومي اين نهاد عباس اهرابي اصيلي اظهار كرد: اين دختران در سن ازدواج و بيشتر آنان از خانواده هاي محروم و روستايي هستند در صورتي كه زمينه ازدواج اين افراد فراهم نشود ميتواند به يك تهديد تبديل شود.
وي افزود: كميته امداد در راستاي ترويج و آسان سازي سنت حسنه ازدواج و تحكيم و تقويت بنيان خانواده و پيشگيري از شيوع آسيبهاي فردي و اجتماعي در بين جوانان در شرف ازدواج و زنان سرپرست خانوار خدمات مختلفي را ارائه ميكند.
وي اظهار كرد: ازدواج بهنگام، آگاهانه و پايدار براي اين دختران مي تواند زمينه سلامت در جامعه را تامين كند.
وي با بيان اينكه با مشاركت همگاني و توجه جدي به اين مقوله مي توانيم با كمك خيران زمينه ازدواج آسان را براي آنها فراهم كنيم افزود: كميته امداد ساليانه بيش از دو هزار كمك هزينه تهيه جهيزيه با سرانه دست كم 20 ميليون ريالي به زوج هاي محروم پرداخت مي كند اما با اين وجود به علت محدويت منابع مالي هنوز يك هزار و700 زوج جوان پشت نوبت دريافت جهيزيه قرار دارند، اميد است با كمك هاي خيران بتوانيم اثربخشي اين خدمت را از نظر كيفي و كمي بالا ببريم.
*** هزار و 500 دختر بازمانده از ازدواج زير پوشش كميته امداد بالاي 35 سال سن دارند
اهرابي اصيلي با اشاره به اينكه هم اكنون بيش از يكهزار و500 دختر بازمانده از ازدواج از سن 35 سال به بالا زير پوشش كميته امداد قرار دارند بر فراهم سازي زمينه بهداشت رواني و فكري اين دختران تاكيد كرد و افزود: كميته امداد در تلاش است با استعداد سنجي و شناسايي ارزيابي جامعه هدف دورههاي آموزشي و كارآفريني براي آنها برگزار كند و در نهايت براي آنها اشتغال ايجاد كند.
وي گفت: توانمندي و جلوگيري از افسردگي دختران بازمانده از ازدواج يكي از اولويتها و برنامههاي اين نهاد است.
وي با بيان اينكه بيشتر اين دختران بازمانده از ازدواج در روستاها ساكن هستند، افزود: مهاجرت پسران از روستا به شهرها براي كسب درآمد، مشكلات اجتماعي، بالارفتن سن ازدواج و تحصيلات دختران از عمده دلايل بازماندگي دختران از ازدواج است.
وي ادامه داد: كميته امداد در راستاي ترويج و آسان سازي سنت حسنه ازدواج و تحكيم و تقويت بنيان خانواده و پيشگيري از شيوع آسيبهاي فردي و اجتماعي در بين جوانان در شرف ازدواج و زنان سرپرست خانوار خدمات مختلفي را ارائه ميكند به طوري كه پارسال بيش از دو هزار نفر از دختران و پسران و زنان سرپرست خانوار تحت پوشش از كمك هزينه ازدواج و جهيزيه بهره مند شدند.
اهرابي بر استحكام و تقويت بنيان خانواده تاكيد كرد و گفت: كميته امداد براي تشويق و حمايت از زوجهاي جوان و فراهم سازي سلامت آتيه اين جوانان كلاس هاي مشاوره نيز برگزار ميكند.
وي افزود: اين نهاد با ارائه برنامه هاي جامع همت خود را به كار بسته است تا توانمندي مددجويان را فراهم كند و در نهايت از مورورثي شدن فقر و انتقال فقر به جواني كه ميخواهد وارد اجتماع شود جلوگيري كند.
وي گفت: اين نهاد محرومان، گروههاي فقير و ناتوان را زير پوشش قرار ميدهد كه بيشتر سالمندان، زنان سرپرست خانوار و افراد از كارافتاده هستند و بخشي از اين خانوادهها داراي فرزندان نوجوان و جوان هستند كه اين نهاد برنامههاي ويژهاي براي آنها دارد.
هم اكنون بيش از 34 هزار و600 خانواده با جمعيتي حدود 70 هزار نفر زير پوشش دائم اين نهاد قرار دارند كه افزون بر 21 هزار نفر زنان سرپرست خانوار، 35 هزار نفر سالمندان، حدود پنج هزار نفر ايتام وبيش از هشت هزار و500 نفر هم دانش آموز ودانشجو هستند.
بيش از 16هزار طرح اشتغال فعال توسط مددجويان در استان در حال اجرا است.
خراسان شمالي 936 هزار نفر جمعيت دارد كه نيمي از جمعيت در روستاها سكونت دارد.
3007/ 6042
8500 دختر دم بخت كميته امداد خراسان شمالي نياز به حمايت دارند
۱۶ شهریور ۱۳۹۵، ۱۲:۳۱
کد خبر:
82219748
بجنورد-ايرنا- مدير كل كميته امداد امام خميني (ره) خراسان شمالي گفت: هشت هزار و 500 دختر دم بخت زير پوشش اين نهاد در آستانه ازدواج قرار دارند كه اين افراد هم اكنون نيازمند حمايت هاي خيران هستند.