به گزارش اسوشیتدپرس از كیپ كاناورال در ایالت فلوریدا، قرار است فضاپیمای رباتیك «اوسیریس – ركس» در ماموریتی هفت ساله با تعقیب شهاب سنگ بزرگ سیاه رنگ و كشف نشده «بنو»، نمونههایی از خاك سطح آن را گردآوری كرده و به زمین بازگرداند.
این فضاپیما كه به اندازه یك خودروی شاسی بلند است و با یك فروند موشك «اطلس وی» پرتاب شد، دو سال دیگر به سیارك بنو خواهد رسید كه در مداری اندكی بزرگ تر از زمین به دور خورشید می چرخد و ماموریت این سفینه كه هزینه آن افزون بر 800 میلیون دلار ارزیابی شده است، در سال 2023 پس از پیمودن مسافتی بیش از شش میلیارد كیلومتر، پایان خواهد یافت.
با اینكه ناسا در گذشته نیز به دنبال گردآوری گرد و غبار ستاره های دنباله دار و اجزا و ذرات باد خورشیدی بوده، اما تاكنون در پی گردآوری نمونه از یك سیارك برنیامده است كه ظاهرا بزرگ ترین اكتشاف كیهانی از هنگام بازگردانده شدن بخش هایی از صخرههای كره ماه به زمین توسط سفینه آپولو خواهد بود.
دانشمندان پیش بینی می كنند كه این سیارك صخرهای گرد به قطر 500 متر، دارای كربن مربوط به چهار میلیارد و 500 هزار سال پیش، هم زمان با آغاز منظومه خورشیدی باشد كه این شهاب سنگ را به یك محفظه فشرده تاریخ تبدیل می كند.
ماموریت اصلی اوسیریس – ركس تعقیب سیارك بنو و چرخیدن به بدور آن به مدت یك سال و برداشتن حدود 60 گرم از گرد و غبار و شن سطح آن توسط بازوی مكانیكی سفینه در مدت سه تا پنج ثانیه است كه تا سال 2020 توسط یك فضاپیمای فرعی كه از آن جدا خواهد شد، به زمین بازگردانده می شود.
اوسیریس – ركس همچنین به دانشمندان برای درك بهتر مسیر متغیر سیارك ها و نجات كره زمین از برخورد احتمالی شهاب سنگ های غول آسا در آینده، كمك خواهد كرد.
اما سفینه مادر (اوسیریس - ركس) پس از پایان این ماموریت به گردش به دور خورشید ادامه خواهد داد.
سیارك بنو هر شش سال به زمین نزدیك می شود و ممكن است 150 سال دیگر به زمین برخورد كند.
اروپام**1486**1663**
تهران – ایرنا – سازمان هوافضای آمریكا (ناسا) پنجشنبه شب (به وقت محلی) یك سفینه كاوشگر بدون سرنشین را برای یافتن منشا حیات به فضا فرستاد.