به گزارش روز يكشنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي سازمان منطقه آزاد انزلي دكتر احمد رضي در ديدار با مديرعامل اين سازمان اظهار كرد : اين دانشگاه با بيش از 17 هزار دانشجو , حدود 560 عضو هيات علمي، با 9 دانشكده و يك واحد پرديس و دو پژوهشكده ( حوضه آبي درياي خزر و گيلان شناسي) به عنوان يكي از بزرگترين مراكز آموزش عالي در منطقه شمال كشور مشغول به فعاليت هاي آموزشي و پژوهشي است .
وي خاطرنشان كرد: سالانه بيش از شش هزار دانشجو در 310 رشته – گرايش در مقاطع تحصيلي كارشناسي ( 112 رشته- گرايش) ، كارشناسي ارشد (148 رشته-گرايش) و دكتري (50 رشته- گرايش) براي دوره هاي روزانه ، شبانه ، پرديس و مجازي در دانشگاه گيلان پذيرش مي شوند .
وي از تاسيس مركز رشد دانشگاهي ، كلينيك صنعت و پژوهشكده حوزه آبي خزر و تلاش براي تربيت نيروهاي متخصص بعنوان برخي از اقدامات اين دانشگاه ياد كرد .
وي افزود: با عنايت به نقش منطقه آزاد انزلي در توسعه استان و توجه مديريت عالي آن به مباحث از منظر علمي و آكادميك، آماده قرار گرفتن در كنار منطقه آزاد مي باشيم.
رئيس دانشگاه گيلان با اشاره به تقدير وزير علوم از اين دانشگاه به دليل توسعه ارتباطات بين المللي، اين مهم را از مأموريت هاي مشترك دو نهاد ارزيابي و بر پي گيري حضور علمي-پژوهشي در مسائل منطقه اي و ملي تاكيد كرد.
وي با اشاره به حضور اين دانشگاه در تدوين بخش استاني برنامه ششم توسعه كشور، سهم دانشگاه گيلان را در جذب اعتبارات پژوهشي استان 50 درصد اعلام و تصريح كرد : يكي از ظرفيت هاي بزرگ استان منطقه آزاد انزلي است و براي همكاري در زمينه هايي همچون محيط زيست، طرح جامع گردشگري، مطالعاتGIS، محدوده هاي صنايع Hi Tech، ظرفيت و توانمندي همكاري مشترك وجود دارد.
*لزوم همكاري دانشگاه با صنعت
رئيس هيأت مديره و مديرعامل سازمان منطقه آزاد انزلي نيز در اين جلسه بررسي علمي راهكارهاي توسعه صادرات به كشورهاي حاشيه درياي خزر و ساير كشورها را به عنوان سرلوحه همكاري پژوهشي دو جانبه مطرح كرد .
رضا مسرور با اشاره به لزوم ايجاد زيرساخت هاي گردشگري و نهادينه سازي فرهنگ جذب گردشگر اظهار كرد: ساز و كارهاي كسب درآمد از صنعت توريسم مي تواند دومين حوزه همكاري دو جانبه قلمداد شود.
وي با تصريح بر اينكه مدل همكاري سازمان منطقه آزاد انزلي و دانشگاه گيلان مي تواند به يك الگوي مناسب در سطح كشور تبديل شود، افزود: با توجه به نقش كليدي مجتمع بندري كاسپين در توسعه اقتصادي استان و كشور، همكاري علمي در خصوص ابعاد مختلف آن مي تواند مورد توجه قرار گيرد.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد انزلي با بيان نهادينه شدن امور مرتبط با آموزش در اين سازمان از اهميت بهره گيري از ظرفيت هاي پژوهشي در رفع مسائل محيط پيراموني منطقه در حوزه هاي صنعت، خدمات و گردشگري سخن گفت .
وي اضافه كرد: با توجه به تجربه فعال سازي 40 واحد صنعتي طي دو سال اخير در اين منطقه از سوي سازمان، مي توان از توانمنديهاي پژوهشي در حل مسائل برخي واحدهاي صنعتي بهره برد.
وي در ادامه به تشريح اهميت تفكر راهبردي پرداخت و با اشاره به بهره گيري اين سازمان از طرح جامع مصوب در برنامه ريزي و اجراي پروژه ها و طرح ها افزود: مباحث زيست محيطي و طرح جامع گردشگري نيز مي تواند در همكاري هاي دو جانبه موثر باشند.
وي با بيان اينكه با استفاده از توانمندسازي فناوري اطلاعات IT و ظرفيت مباحث GIS مي توان در پيشبرد اهداف كشور و منطقه بهره برد، ادامه داد: جامعه و كشور را نمي توان بدون بهره گيري از علم و تخصص لازم اداره كرد.
رئيس هيأت مديره سازمان منطقه آزاد انزلي با اشاره به اينكه اين منطقه مي تواند پايلوت اجراي طرح هاي مختلف اقتصادي، صنعتي و علمي و فرهنگي در سطح ملي باشد اظهار داشت: وجود دانشگاهي با چنين ظرفيت منابع انساني در گيلان براي استان يك فرصت است.
وي حل مسائل پيراموني سازمان در حوزه هاي مختلف به ويژه واحد هاي صنعتي را از طريق پژوهش امكان پذير دانست و افزود: از سوي ديگر مي توان از پتانسيل كلينيك صنعت دانشگاه گيلان بهره برد و در زمينه برگزاري دوره هاي مشترك دانشگاه گيلان با دانشگاه هاي معتبر دنيا در منطقه آزاد انزلي و حمايت از محصولات كشاورزي ارگانيك و صنايع دستي نيز به همكاري پرداخت.
در حاشيه اين نشست، تفاهم نامه همكاري دو جانبه سازمان منطقه آزاد انزلي و دانشگاه گيلان در هفت ماده به منظور استفاده بهينه از توانمندي ها، امكانات موجود و زمينه هاي علمي مشترك و همچنين ايجاد و گسترش همكاري هاي علمي، تحقيقاتي، آموزشي و كاربردي طرفين، با مدت اعتبار پنج سال منعقد شد.
6030/6070
انزلي-ايرنا- ريس دانشگاه گيلان گفت: اين دانشگاه به عنوان بزرگترين دانشگاه شمال كشور در رتبه هشتم دانشگاه هاي ايران و در فهرست 100 دانشگاه برتر جهان قرار دارد.