امان الله طوقی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بهترین زمان برداشت انار در این شهرستان را اواخر مهر تا پایان آذر عنوان كرد و افزود: برداشت زودهنگام انار از پختگی و كیفیت این محصول جلوگیری كرده و در نتیجه اناری نامرغوب و بدون كیفیت به مصرف كنندگان عرضه می شود.
وی بیان كرد: اقدام خودسرانه نوجوانان، ترس از سارقان و نیز آفت كرم گلوگاه انار از جمله عوامل اصلی برداشت زودهنگام این محصول در شهرستان خاش به ویژه منطقه سنگان است.
طوقی ادامه داد: برخی از باغداران نیز به علت نبود انار در بازار و قیمت بالای آن اقدام به برداشت پیش از موعد می كنند كه سبب كیفیت پایین محصول و مزه ترش آن می شود.
مدیر جهاد كشاورزی خاش سطح باغات انار این شهرستان را افزون بر 700 هكتار ذكركرد و اظهار داشت: كمتر از یكصد هكتار از باغات انار در این منطقه غیر بارور است.
وی محصول انار دهستان سنگان شهرستان خاش را مرغوب ترین انار استان توصیف كرد و گفت: 480 هكتار از باغات انار خاش در منطقه سنگان قرار دارد كه علاوه بر اشتغال و در آمدزایی برای كشاورزان و روستاییان، زمینه اشتغال بانوان روستایی را در كارگاه رب انار فراهم كرده است.
مدیر جهاد كشاورزی خاش افزود: دغدغه مهم باغداران این شهرستان مقابله با كرم گلوگاه انار است كه تله گذاری و جمع آوری ضایعات تا حدودی در این رابطه اثر گذار بوده اما روش های مكانیكی و بیولوژیكی تنها راه مبارزه با این آفت به حساب می آید.
طوقی بیان كرد: سالانه به همت باغداران خاش بیش از 6 هزار تن انواع انار می خوش، ساوه ای، كیانی، میر یحیی و شیرین بی هسته از باغ های این شهرستان برداشت و به بازار مصرف داخل و خارج استان عرضه می شود.
وی یادآور شد: محصولات انار خاش كاملا ارگانیك است زیرا از هیچ نوع سم و یا كود شیمیایی برای تولید آن استفاده نمی شود.
وی اظهار داشت: نقاط مختلف این شهرستان مستعد كشت و تولید محصول انار است به طوری كه كشاورزان منطقه سالانه به سطح باغات خود اضافه می كنند و در سال گذشته نیز افزون بر 50 هزار اصله نهال بصورت یارانه ای بین باغداران منطقه توزیع شد.
عمده محصول انار خاش در مناطق دشت آبخوان، كارواندر، بخش های نوك آباد، مركزی و ایرندگان، كوه سفید و نلی، شوگه، دامنه تفتان از جمله دهستان سنگان شهرستان تولید و به بازار مصرف عرضه می شود كه این گونه گیاهی در منطقه ای مانند سنگان حالت خزانی به خود می گیرد و به خواب زمستانی فرو می رود و در منطقه ای مانند مرنتاك و ایرندگان همیشه سبز است.
كشت این محصول زمینه اشتغال 700 نفر را به صورت مستقیم فراهم كرده است.
هم اینك محصول انار با قیمت 20 تا 40 هزار ریال در بازارهای خاش به فروش می رسد.
كارگاه تولید رب انار در منطقه سنگان خاش دایر است و انار برداشت شده از باغات این شهرستان علاوه بر تازه خوری برای مصارف دیگر از جمله رب، آچار و ادویه محلی و رنگ رزی مورد استفاده قرار می گیرد.
خاش در 185 كیلومتری جنوب زاهدان مركز سیستان و بلوچستان واقع شده است.
7310 / 6081 خبرنگار: محمد امین میربلوچزهی دبیر: حیدر سرایانی
مدیر جهاد كشاورزی خاش: كشاورزان از برداشت زودهنگام انار اجتناب كنند
۲۵ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۱۳
کد خبر:
82231023
زاهدان - ایرنا - مدیر جهاد كشاورزی شهرستان خاش در استان سیستان و بلوچستان گفت: اجتناب از برداشت زودهنگام محصول ارگانیك انار مهمترین توصیه كارشناسان و مروجان كشاورزی به كشاورزان و باغداران این شهرستان است.