به گزارش خبرنگار ايرنا، نادر قاضي پور عصر پنجشنبه در بازديد از پتروشيمي شهرستان مهاباد اظهار كرد: با برنامه ريزي در خصوص ايجاد، توسعه و رونق صنايع پائين دستي علاوه بر جلوگيري از هدر رفت منابع مي توان در توسعه اقتصادي منطقه و كشور نيز گام برداشت.
وي همچنين از سهامداران اين طرح كه حجم عظيمي از سرمايه خود را براي شكوفايي و توسعه استان به كار گرفته اند، قدرداني كرد.
مديرعامل شركت پتروشيمي مهاباد نيز در اين بازديد با ارايه گزارشي از حجم سرمايه گذاري، نحوه تامين خوراك و حجم توليدات اين شركت گفت: پتروشيمي مهاباد ظرفيت بالايي در شكل گيري صنايع پايين دستي در منطقه و جلوگيري از خام فروشي، صادرات و ايجاد شغل را دارد.
محسن مجيدي نقش اين شركت در رونق گرفتن صنايع پايين دستي آذربايجان غربي را برجسته دانست و در خصوص ايجاد اين صنايع به سرمايه گذاران قول همكاري همه جانبه داد.
سردار عابدين خرم فرمانده سپاه شهداي آذربايجان غربي نيز در اين ديدار، از سرمايه گذاران و تلاش هاي صورت گرفته براي ساخت بزرگترين طرح صنعتي استان تقدير كرد.
قاضي پور نماينده شهرستان اروميه و عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي به همراه سردار خرم فرمانده سپاه استان آذربايجان غربي و سردار رنجبرزاده فرمانده سپاه مهاباد عصر پنجشنبه از مجتمع پتروشيمي مهاباد بازديد كردند.
مجتمع پتروشيمي مهاباد در قالب ساخت خط انتقال اتيلن از عسلويه به غرب كشور به طول يكهزار و 600كيلومتر ساخته شده است.
اتيلن كه خوراك اصلي اين پتروشيمي را تشكيل مي دهد، از عسلويه به اين مجتمع منتقل و تزريق مي شود.
در مسير اين خط انتقال 6 واحد پتروشيمي در مناطق محروم چون خرم آباد، گچساران، چهارمحال و بختياري، كرمانشاه، مهاباد و سنندج ساخته شده و منبع تامين كننده اتيلن مورد نياز واحدهاي پتروشيمي واقع در مسير اين خط لوله واحدهاي بندر امام و عسلويه است.
اين طرح ماندگار كه فعاليت هاي مقدماتي و مطالعاتي آن از سال 83 و عمليات اجرايي آن از سال 88 آغاز شده، در زميني به مساحت 185 هكتار در كيلومتر 15 جاده مهاباد ـ اروميه ساخته شده است.
مجتمع پتروشيمي مهاباد قادر است سالانه 300 هزار تن پلي اتيلن سبك خطي و سنگين و 30 هزار تن بوتن يك را توليد و روانه بازارهاي داخلي و خارجي كند.
مواد اوليه مورد نياز اين مجتمع نيز سالانه حدود 324 هزار تن اتيلن است كه از طريق خط لوله سراسري انتقال اتيلن غرب كشور از عسلويه به اين مجتمع منتقل مي شود.
اين طرح پس از بهره برداري كامل قادر خواهد بود براي يكهزار نفر به صورت مستقيم و چهار هزار نفر به صورت غيرمستقيم زمينه اشتغال فراهم كند.
شهرستان مهاباد در 125 كيلومتري جنوب اروميه مركز استان آذربايجان غربي واقع است.
1905/3093**خبرنگار: پيمان پاكزاد**دبير: حسن فاخري
نماينده مردم اروميه در مجلس:
پتروشيمي مهاباد ظرفيت توسعه صنايع پائين دستي را دارد
۲۶ شهریور ۱۳۹۵، ۳:۳۰
کد خبر:
82231835
مهاباد- ايرنا- نماينده مردم اروميه و عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي گفت: پتروشيمي شهرستان مهاباد ظرفيت بالايي براي توسعه صنايع پائين دستي به خصوص در آذربايجان غربي را دارد.