به گزارش ایرنا محسن شاه رضایی روز یكشنبه در همایش ملی بزرگداشت مقام علمی محمد ابن عیسی ماهانی به همراه تكریم از 3 تن از ریاضیدانان معاصر كشور در دانشگاه شهید باهنر كرمان افزود: بسیاری از ما اسطوره های خود را نمی شناسیم و به همین دلیل دیگران از این موضوع سوء استفاده می كنند.
وی اظهار كرد: تدوین فرهنگ نامه آثار ریاضیدانان شهیر گذشته ایران و معرفی آن به دانشجویان لازم است.
وی ادامه داد: نخبگان جوان به علت گذر زمان ممكن است با گسست فرهنگی روبرو شوند كه برای رفع این نقیصه لازم است اساتید برجسته كشور را هر چه بیشتر بشناسند.
وی اظهار كرد: حدود 50 درصد كتاب هایی كه در قرن 11 و 12 از عربی به لاتین ترجمه شده مربوط به ریاضی بوده و این امر نشان دهنده قدمت تاریخ ریاضی در كشور ماست.
معاون پژوهشی دانشگاه شهید باهنر استان كرمان نیز گفت: تمام تمدن های بشری با علم ریاضیات ارتباط داشته اند و این ارتباط انكارناپذیر است.
مریم احتشام زاده به وابستگی همه علوم به ریاضی اشاره و بیان كرد: ما در كشور به مقوله الگوسازی و تكریم بزرگان بسیار نیازمند هستیم.
وی عنوان كرد: میزبانی از ریاضیدانان بزرگ كشور برگ زرین دیگری در تاریخچه دانشگاه شهید باهنر كرمان است كه بر افتخارات این دانشگاه می افزاید.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: دانشگاه شهید باهنر كرمان از سال 54 اقدام به پذیرش دانشجو كرده و هم اكنون 640 عضو هیات علمی و حدود 14 هزار دانشجو دارد كه در 400 رشته گرایش مقطع در حال فعالیت هستند.
وی عنوان كرد: دانشگاه شهید باهنر از نظر نسبت دانشجو به عضو هیات علمی رتبه دوم كشوری را به خود اختصاص داده است.
احتشام زاده گفت: دانشگاه شهید باهنر كرمان با بیش از 66 هزار دانش آموخته رتبه سوم را در بین دانشگاه های كشور دارد.
وی ادامه داد: انتخاب پروفسور رجبعلی پور به عنوان چهره ماندگار در اولین همایش چهره های ماندگار و انتخاب 13 استاد نمونه دانشگاه توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از افتخارات دانشگاه شهید باهنر به شمار می رود.
دكتر 'مهدی رجبعلی پور'، دكتر 'امید علی شهنی كرم زاده' و دكتر سید 'عبادالله محمودیان' به عنوان 3 تن از ریاضیدانان معاصر كشور در همایش ملی بزرگداشت مقام علمی محمد ابن عیسی ماهانی تجلیل شدند.
دكتر مهدی رجبعلی پور در سال 1324 در كرمان متولد شد وی مدرك كارشناسی را در سال 1345 از دانشگاه تهران، مدرك كارشناسی ارشد را در سال 1347 از دانشگاه شیراز و در سال 1352 مدرك دكتری رشته ریاضی را از دانشگاه تورنتوی كانادا دریافت كرد.
وی تا سال 1355 به ادامه تحصیل در دانشگاه دالهوسی كانادا پرداخت، سپس به ایران آمد و به تدریس در دانشگاه مازندران مشغول شد و پس از انتقال به كرمان تا مرتبه استادی ارتقا یافت.
وی عضو بسیاری از مجامع و تحریریه های مجلات علمی، بین المللی و داخلی در رشته ریاضی است و در سال 1380 موفق به كسب عنوان چهره ماندگار كشوری شد.
دكتر امیدعلی شهنی كرم زاده نیز متولد سال 1324 در شهر مسجد سلیمان در سال 1348 در رشته ریاضیات محض از دانشگاه تهران مدرك كارشناسی خود را گرفت و سپس در دانشگاه اكستر بریتانیا مشغول به تحصیل شد و مدارك كارشناسی ارشد و دكترای خود را به ترتیب در سال های 1350 و 1353 در رشته جبر اخذ نمود.
وی در 27 سالگی مفتخر به اخذ دكترای ریاضی شد و بلافاصله در دانشگاه جندی شاپور اهواز مشغول به كار شد وی با توجه به فعالیت های آموزشی و پژوهشی ارزشمند خود به عنوان چهره ماندگار كشوری در سال 1384 برگزیده شد.
دكتر سید عبادالله محمودیان دیگر چهره برتر ریاضی كشور نیز متولد 28 اردیبهشت 1322 زنجان و محقق و استاد دانشكده علوم ریاضی دانشگاه صنعتی شریف است. او در سال 1347 در دانشگاه شیراز مدرك كارشناسی ارشد اخذ نمود و در سال های 1350 و 1354 دروه كارشناسی ارشد و دكتری را دانشگاه پنسیلوانیا را گذراند.
وی از سال 1362 تاكنون استاد دانشكده علوم ریاضی دانشگاه صنعتی شریف است.
وی علاوه بر كسب جوایز متعدد در حوزه های آموزشی و پژوهشی در سال 1389 به عنوان چهره ماندگار كشور معرفی شد.
خبرنگار: سمیه حسن شاهی - دبیر: نجمه حسنی
7440/3029
مدیركل دفتر الگوسازی بنیاد ملی نخبگان:
جوانان باید الگوهای ملموس جامعه معاصر را بشناسند
۲۸ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۱۶
کد خبر:
82234250
كرمان - ایرنا - مدیركل دفتر الگوسازی و تكریم بنیاد ملی نخبگان با بیان اینكه هدف این بنیاد معرفی اساتید و بزرگان مقدم كشور است گفت: بنیاد ملی نخبگان قصد دارد با معرفی مشی و رموز موفقیت بزرگان، جوانان را با الگوهای ملموس جامعه آشنا كند.