۲۸ شهریور ۱۳۹۵، ۱۸:۴۰
کد خبر: 82234999
T T
۰ نفر
فرماندار زابل: براي افزايش سرانه مطالعه بايد خانه به خانه به سراغ مردم رفت

زاهدان- ايرنا- معاون استاندار سيستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ويژه زابل گفت: پايين بودن سرانه مطالعه در كشور از جمله منطقه سيستان ايجاب مي كند كه خانه به خانه به سراغ مردم برويم تا براي مطالعه و كتابخواني تشويق و ترغيب شوند.

به گزارش ايرنا هوشنگ ناظري روز يكشنبه در نشست انجمن كتابخانه هاي عمومي در فرمانداري زابل افزود: توزيع كتاب و برگزاري رقابت هاي كتابخواني از سوي فرمانداري و نهاد كتابخانه هاي عمومي شهرستان زابل به ويژه در حاشيه شهر سبب آگاهي بيش از پيش مردم و پيشرفت منطقه و در نهايت كاهش تخلفات مي شود.
وي ادامه داد: ارتقا آگاهيها و دانش عمومي سبب ناامن شدن جامعه براي متخلفان مي شود.
فرماندار زابل گفت: افزايش مطالعه در جامعه نيازمند اقدام جمعي به ويژه بهره گيري از هنر نظير تئاتر، فيلم و نمايشگاه است كه بايد با اين قبيل اقدامات جامعه را به سمت افزايش مطالعه سوق داد.
وي اظهار داشت: بر اساس آمار اعلام شده سرانه مطالعه در ايران 2 تا 18 دقيقه در شبانه روز اما در كشور ژاپن 90 دقيقه در شبانه روز است.
معاون استاندار سيستان و بلوچستان تصريح كرد: بدليل وجود مشكلات و نبود انگيزه در منطقه به طور قطع اين سرانه در منطقه سيستان كمتر است كه بايد دستگاههاي مربوطه براي آن چاره انديشي كنند.
ناظري با بيان اين كه ساليانه براي هر دانش آموز 20 ميليون ريال در حاليكه براي هر زنداني 180 ميليون ريال هزينه مي شود تاكيد كرد: با پرداختن به مسائل فرهنگي و اجتماعي و سوق دادن اعتبارات به اين سمت شاهد كاهش جرم خواهيم بود.
فرماندار شهرستان ويژه زابل افزود: روزانه 30 پرونده طلاق در دستگاههاي قضايي اين شهرستان در جريان است كه 90 درصد آن مربوط به اعتياد است.
وي تصريح كرد: بچه هاي طلاق، سو تغذيه، بازمانده از تحصيل، سرقت، افزايش جرم و قانون گريزي ناشي از افزايش طلاق در جامعه است.
ناظري بازآفريني سكونتگاههاي غيررسمي در كشور را حركت شايسته اي دانست و اظهارداشت: در نقاط حاشيه شهر ساختارهاي اجتماعي و فرهنگي مورد توجه قرار گيرد.
وي تصريح كرد: براي افزايش سرانه مطالعه و كتابخواني بايد خانه به خانه به سراغ مردم برويم تا شهروندان به كتابخواني تشويق و ترغيب شوند.
مديركل نهادكتابخانه عمومي سيستان و بلوچستان نيز اظهار داشت: نبود انگيزه باعث كاهش مطالعه در جامعه شده است و اگر انگيزه در افراد تقويت نشود نمي توان سرانه مطالعه را افزايش داد.
اسفنديار زيد آبادي افزود: ساخت كتابخانه استاندارد در شهرستان زابل نيازمند همت جمعي در بخش هاي سخت افزاري و نرم افزاري است.
وي گفت: هيچ كتابي از كتابخانه ها دور ريخته نمي شود و پس از جمع آوري كتاب ها در زاهدان به تناسب نياز كتاب در ميان كتابخانه ها توزيع مي شود.
مديركل نهاد كتابخانه هاي عمومي استان از جذب پنج نفر نيرو در نهاد كتابخانه هاي عمومي شهرستان زابل خبرداد و بيان كرد: 400 ميليون ريال براي تجهيز كتابخانه هاي عمومي شهرستان زابل هزينه شده است.
وي افزود: جلسات كتاب و كتابخواني در كتابخانه هاي عمومي استان با حضور مولفين و خوانندگان كتاب با هدف معرفي آنها انجام مي شود.
7317**6081 خبرنگار: حامد غلامي ** انتشار دهنده: حيدر سراياني