به گزارش تارنمای بانك مسكن، «مصطفی ازگلی» افزود: در ایران همواره یكی از مشكلات اجرا و تكمیل پروژههای عمرانی تامین منابع است كه حتی تخصیص كامل بودجه های سنواتی پاسخگوی تكمیل آنها نیست و به دلیل كمبود منابع دولتی، لزوم تنوع بخشی ابزارهای مالی احساس می شود.
ازگلی درباره صندوقهای سرمایه گذاری زمین و ساختمان گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار شهریورماه سال 1393 مجوز فعالیت نخستین صندوق سرمایه گذاری با نام «نسیم» را به منظور تامین مالی پروژه برج نسیم و كمك به توسعه منطقه شهری جدید غربی تهران صادر كرد.
مدیرعامل گروه مالی بانك مسكن هدف از فعالیت صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان را جمع آوری پسانداز خرد و كلان، اختصاص آن به ساخت پروژه ساختمانی مشخص، فروش واحدهای ساختمانی و تقسیم عواید ناشی از این فعالیت بین سرمایه گذاران عنوان كرد.
وی افزود: در شرایط كنونی كه نرخ سود سپردههای بانكی كاهش یافته است صندوقهای زمین و ساختمان میتواند یكی از بهترین روشهای سرمایه گذاری باشد؛ به طوری كه سود سالیانه صندوق نسیم درصد برای سرمایه گذاران 21 تا 22 خواهد بود.
ازگلی افزود: مشاركت سرمایه گذاران خرد و كلان در ساخت پروژه، نقدشوندگی واحدهای سرمایه گذاری در معاملات ثانویه و وجود بازارگردان صندوق در فرابورس سایر ویژگیهای صندوقهای زمین و ساختمان است.
ازگلی اضافه كرد: شفافیت بالا به دلیل نظارتهای مختلف اركان نظارتی صندوق اعم از نظارت بر پیشرفت فیزیكی پروژه و نظارت بر پیشرفت مالی از دیگر مزیت های صندوقهای زمین و ساختمان است.
وی افزود: این صندوقها میتوانند نقدینگی سرگردان جامعه را جمع آوری و در جهت ساخت و ساز هدایت كنند. صندوقهای زمین و ساختمان با تقویت طرف عرضه واحدهای ساختمانی، تقویت بازار سرمایه و كاهش اتكای مالی بخش مسكن بر منابع بانكی میتوانند بر اقتصاد مسكن و خروج این بخش از ركود كمك كنند.
پروژه نسیم تا پایان خرداد 96 به اتمام می رسد.
وی درباره «اوراق رهنی» گفت: اوراق بهادار با پشتوانه دارایی مالی (ABS) و اوراق بهادار با پشتوانه وامهای رهنی (MBS) از مهمترین محصولات تبدیل به اوارق بهادار به شمار می روند كه تیرماه امسال در طرح فروش اوراق بهادار تسهیلات رهنی رونمایی شد.
به گفته ازگلی، اوراق رهنی نوعی از اوراق دارایی مالی است كه با پشتوانه وامهای رهنی بانك ها و موسسه های مالی و اعتباری منتشر می شود و با سررسید دوساله و نرخ سود 18.5 درصد به فروش می رسد.
مدیرعامل گروه مالی بانك مسكن اضافه كرد: بلندمدت بودن تسهیلات رهنی به دلیل ماهیت تامین مالی مسكن از یك طرف و كوتاه بودن سررسید بیشتر سپردههای نظام بانكی از طرف دیگر، ریسك تطابق نداشتن سررسید داراییها و بدهیها را برای بانكهای كشور به همراه دارد.
ازگلی همچنین به قرارداد بانك مسكن و شركت عمران شهرهای جدید برای تامین مالی پروژههای زیرساختی به روش «مدیریت داراییها» اشاره كرد و گفت: این نوع روش مالی برای نخستین بار در ایران اجرا میشود و با توجه به كمبود منابع دولتی، میتواند در آینده به عنوان یك ابزار مالی برای اجرای پروژههای بزرگ عمرانی كشور به كار گرفته شود.
مدیرعامل گروه مالی بانك مسكن افزود: مدیریت دارایی ها راهكاری نوین است كه به اعتبار ارزش افزوده آتی داراییها كه همان زمین های تجاری به شمار می رود، به تامین مالی مبادرت میكند.
ازگلی، مهمترین سازوكار مدیریت دارایی را درونزا بودن و اتكای آن به منابع و سرمایههای مردمی عنوان كرد و گفت: به همین دلیل رونمایی از این سازوكار تامین مالی در ایران برای نخستین بار در سال اقتصاد مقاومتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
به گزارش ایرنا، نخستین قرارداد مدیریت داراییها برای تامین خدمات زیربنایی و روبنایی شهر جدید پردیس اوایل شهریورماه منعقد شد.
اقتصام**1070** خبرنگار : فریبا بابائی* انتشاردهنده: مریم مسعود
مدیرعامل گروه مالی بانك مسكن تشریح كرد
جزییات سه ابزار نوین مالی جدید در بخش مسكن و ساختمان
۲۹ شهریور ۱۳۹۵، ۱۹:۴۹
کد خبر:
82236464
تهران- ایرنا- مدیرعامل گروه مالی بانك مسكن راهاندازی صندوقهای زمین و ساختمان، گشایش بازار اوراق رهنی و بكارگیری «قرارداد مدیریت داراییها» را سه سیاست این بانك برای تامین مالی این بخش در چند سال گذشته دانست.