۲۹ شهریور ۱۳۹۵، ۲۲:۰۱
کد خبر: 82236572
T T
۰ نفر
ناكامي اجراي طرح تفكيك زباله در تنكابن چهار ماه پس از مصوبه رسمي

نوشهر - ايرنا - تفكيك زباله از مبدا در تنكابن چهار ماه پس از تصويب آن در نشست مديريت پسماند شهرستان ، به مرحله اجرا نرسيده است .

به گزارش خبرنگار ايرنا ، اين طرح ارديبهشت ماه امسال درشوراي پسماند شهرستان تصويب شد و قرار بود از اول مهر ماه امسال به طور كامل اجرايي شود.
در اين طرح كاهش 50 درصدي زباله دور ريز هدف گيري شده بود.
مدير هماهنگي پسماند شهرداري تنكابن عصر دوشنبه در نشست مديريت پسماند شهرستان علت اجرايي نشدن اين مصوبه را فراهم نشدن بستر در بخشداري ها و دهياري ها اعلام كرد.
عليرضا فلاحتكار گفت : براي اجراي اين مصوبه بنا بود بسترهاي لازم در روستاها فراهم شود ولي پس از چهار ماه هنوز اقدامي از سوي مسئولان ذيربط در اين مناطق صورت نگرفته است.
وي افزود : با اينكه امكانات لازم مانند نايلون هاي زباله ، بروشور و بنرهاي تبليغاتي به منظور آگاهي بخشي روستائيان در اختيار مسئولان مرتبط بويژه بخشداران و دهياران قرارگرفت ولي طبق ارزيابي هاي صورت گرفته فقط حدود 20 درصد از اين طرح اجرا شده است .
مدير پسماند شهرستان تنكابن موفق نبودن بخشداري ها و دهياري ها در كاهش توليد زباله و تبديل آن به كمپوست خانگي را يكي از علت هاي تصويب طرح تفكيك زباله از مبدا معرفي كرد و گفت : هم اينك با گذشت ماهها از تصويب اين طرح ، مسئولان ذيربط درخواست كردند كه براي اجراي كامل آن حدود سه ماه ديگر به آنان فرصت داده شود.
فلاحتكار مقدار زباله توليدي شهرستان تنكابن را 150 تن در روز اعلام كرد و افزود : از اين مقدار 58 تن آن زباله تراست و مي توان با ايجاد فضاي مناسب در حياط منازل به كمپوست خانگي تبديل و براي پرورش گل و گياه استفاده مناسب كرد.
وي افزود : با تصميمي كه بتازگي اتخاذ شده قرار است زباله توليدي در بخش هاي سه گانه شهرستان تنكابن تا آذر ماه سال جاري حدود 50 درصد كاهش يابد.
مديرپسماند شهرستان تنكابن با بيان اين كه از ابتداي مهرماه آموزش هاي لازم به دستكم 210 دهيار در بخش هاي مركزي ، نشتا و خرم آباد براي دانستن چگونگي تفكيك زباله از مبدا و تبديل آن به كمپوست داده مي شود ، تاكيد كرد كه دهياران نيز بايد چگونگي تفكيك زباله را به روستائيان بياموزند.
وي گفت : علاوه براين اقدامات براي ترويج فرهنگ تفكيك زباله از مبدا در مدرسه ها و مسجد ها نيز از سوي كارشناسان مربوط قشرهاي مختلف جامعه بويژه دانش آموزان داده شد و استقبالي خوبي نيز از خود نشان دادند.
مديرپسماند شهرستان تنكابن همچنين از مسئولان ادارات نيز خواست تا به جاي استفاده از ظروف يكبار مصرف تجديد ناپذير از ظروف كاغذي و گياهي بهره بگيرند.
وي رهاسازي زباله توسط مسافران و گردشگران در منطقه جنگلي و كوهستاني دو هزار و سه هزار تنكابن را معضل جدي دانست و پيشنهاد كرد كه براي حفظ و نگهداري بافت جنگلي در ابتداي ورودي اين مناطق مكان هايي با هدف دريافت عوارض و در پي آن ارائه خدمات بهتر زيست محيطي از مسافران تعيين تا صرف صرف پاكسازي ، امنيت و اسكان گردشگران شود.
تنكابن با جمعيتي دستكم 162 هزار نفر درغرب مازندران واقع است .
خبرنگار : پور علم دبير : حسن فلاحتي
7513/7078/1654