به گزارش ایرنا از اعلام روز پنجشنبه ستاد توسعه فناوری نانو، بهبود فرآیند تولید نفت میتواند به شركتهای نفتی كمك كند تا كارایی تولید خود را افزایش دهند و گرافن، یكی از تركیباتی است كه میتواند به این كار كمك كند.
در حال حاضر روشهای مختلفی برای بهبود فرآیند تولید نفت وجود دارد كه در آن از مواد شیمیایی مختلف استفاده میشود، موادی كه خود خطراتی را به همراه دارند.
برای حل این مشكل، پژوهشگران به دنبال استفاده از گرافن هستند؛ مادهای جادویی كه ساختار كربنی داشته و از استحكام بالایی برخوردار است.
اخیرا محققان نانو ورقهای آمفیفیلیك مبتنی بر گرافن ساخته اند كه به آن جانوس گفته میشود.
'جانوس' كلمهای یونانی بوده كه به نوعی از خواص فیزیكی این نانوورقها برای انتخاب آن الهام گرفته شده است.
این ذرات حداقل دارای دو خاصیت فیزیكی هستند و به این ترتیب، واكنشهای شیمیایی مختلفی میتواند روی آنها اتفاق بیافتد.
استفاده از این نانوسیال حاوی گرافن میتواند موجب افزایش كارایی فرآیند تولید نفت شود.
یكی از مزایای این روش، بی نیازی آن به استفاده از مواد شیمیایی خطرناك است و میتوان آن را به قیمت بسیار پایینی تولید كرد چرا كه این نانوسیال برای محیط زیست خطری به همراه ندارد.
در آزمایشهای اولیه انجام شده، این روش توانسته كارایی فرآیند تولید نفت را 15 درصد افزایش دهد، به طوری كه این مقدار نفت تولید شده از مقادیری كه پیش از این هدر میرفت به دست آمده است.
در فرآیند تولید نفت، افزودن این نانوسیال بعد از تزریق گاز و آب انجام میشود.
براساس گزارشهای منتشر شده توسط وزارت انرژی آمریكا تقریبا 75 درصد از منابع نفتی بعد از استخراج، هنوز نفت برای استخراج دارند بنابراین، با این روش میتوان بدون استفاده از تركیبات شیمیایی خطرناك، نسبت به افزایش تولید نفت اقدام كرد.
محققان پیشبینی میكنند كه بتوان با این نانوسیالها در غلظت كم، تولید نفت را افزایش داد و این كار با قیمت كم و به صورت زیست سازگار انجام میشود.
علمی**1055**1436
خبرنگار: زینب كارگر**انتشاردهنده: داود پورصحت*
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me/irnaelm
تهران- ایرنا- محققان موفق به ارائه نانوسیالی شدند كه میتوان با استفاده از آن و بدون نیاز به مواد شیمیایی خطرناك، میزان استخراج و تولید نفت را افزایش داد.