۳ مهر ۱۳۹۵، ۱۰:۴۵
کد خبر: 82240963
T T
۰ نفر
بيش از 60 درصد از كانون هاي مساجد در روستاهاي كشور داير است

كرمانشاه- ايرنا- معاون فرهنگي و هنري ستاد عالي كانون هاي مسجد كشور با بيان اينكه حيات يك كشور به توسعه روستاها وابسته است، اظهار كرد: بيش از 60 درصد از كانون هاي مساجد در روستاهاي كشور داير است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، مرتضي طاهريان در مراسم افتتاحيه همايش منطقه اي پنجمين كنگره ملي فرهنگ و هنر روستا و عشاير استان هاي غرب كشور كه هم اكنون در مجتمع فرهنگي و هنري امام حسن مجتبي (ع) در شهرستان صحنه در حال برگزاري است، گفت: در زمينه توسعه فرهنگ و هنر، مساجد داراي جايگاه ويژه اي هستند كه نبايد از آن غفلت شود.
وي افزود: در سالهاي اخير وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به حوزه توسعه فرهنگ روستا توجه ويژه داشته و با توجه به جايگاه مساجد در بخش فرهنگ اين مقوله را با برگزاري همايش منطقه اي كنگره هاي ملي فرهنگ و هنر روستا و عشاير به ستاد عالي كانون مساجد كشور واگذار كرده است.
طاهريان با اشاره به بخشي از اقدام هاي دولت در راستاي توسعه فرهنگ و هنر در روستاها ادامه داد: در طول ساليان اخير اتفاق هاي متعددي در فرهنگ و هنر روستا به وقوع پيوسته كه در نوع خود بي نظير است.
وي از برگزاري سه دوره جشنواره سرود روستايي با مضامين ديني و انقلابي به عنوان نمونه اي از اين برنامه ها ياد كرد و افزود: در سال گذشته جشنواره ملي سرود روستايي در همدان برگزار شد كه گروه هاي سرود روستايي به عنوان رقباي اصلي كانون هاي شهر بودند.
طاهريان ادامه داد: همچنين در سال گذشته شاهد برگزاري جشنواره قرآني در روستاهاي جنوبي ترين نقطه كشور بوديم كه اين برنامه ها تنها پاره اي از اقدام هاي دولت در زمينه توسعه فرهنگ روستا مي باشد.
اين مسئول اصلي ترين محور برگزاري اين همايش را آموزش و تعامل و رايزني شركت كنندگان و مسوولان فرهنگي عنوان كرد.
پيام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در اين همايش توسط مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان كرمانشاه قرائت شد.
متن پيام علي جنتي بدين شرح است: آنچه موجب اقتدار و همبستگي ملي در ايران عزيز مي شود وحدت و انسجام ميان همه اقوام و اديان و مذهبي است كه همواره با صلح و امنيت همجوار يكديگر در اين سرزمين بلندآوازه زيسته اند.
اتحاد اين رنگين كمان زيباي اقوام و طوايف و مذاهب ايراني در كنار عشاير غيور اين مرز و بوم، فرصتي مغتنم براي تقويت پايه هاي وحدت ملي بوده و به گسترش فضاي عطوفت و مهرباني در جهان اسلام كمك مي كند.
بدون شك فرهنگ و هنربلند اين مرز و بوم نشات گرفته از همين تنوع قوميت هاست كه در خلال هزاران سال تاريخ پرافتخار ايران زمين، آن شاهكارهاي ادبي و علمي را خلق كرده اند در عصر حاضر نيز نبايد از ظرفيت متعدد و متنوع روستاييان و عشاير دلاور در برنامه ريزي هاي كلان فرهنگي و همچنين توسعه كشور غافل شد.
بايد به اين نكته مهم توجه داشته باشيم كه توسعه زيرساخت ها و برنامه ريزي فرهنگي در روستاها، همواره به عنوان بخشي از فرآيند توسعه پايدار از اهميت ويژه اي برخوردار است، رهبر معظم انقلاب روستا را كانون توليد و ارزش آفريني مي دانند و بركسي پوشيده نيست كه توليد و ارزش آفريني زيربناي توسعه همه جانبه كشور است.
دولت تدبير و اميد از زمان استقرار خويش تاكنون، به تلاشي مجدانه در حد توش و توان خود از ظرفيت اقوام و عشاير بهره جسته و پيشرفته و توسعه فرهنگي روستاها را نصب العين خود قرار داده است.
بدون شك تحقق توسعه پايدار كشور در گرو برنامه ريزي براي همه ابعاد از جمله مسايل فرهنگي و در تمام مناطق اعم از روستايي، عشايري و شهري است و كم توجهي يا بي توجهي به هريك از اين اجزا موجب فاصله گرفتن كشور از فرآيند توسعه خواهد شد.
اينك و در مسير توسعه پايدار، با اتكا به سياست هاي كلان اقتصاد مقاومتي و در سالي كه به نام 'اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل' نامگذاري شده است، ستاد عالي كانون هاي فرهنگي هنري مساجد كشور به عنوان يكي از زيرمجموعه هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با راه اندازي بيش از 12 هزار كانون فرهنگي هنري روستايي در كنار هزاران باب كتابخانه مخزن دار و باز و همچنين برگزاري كنگره ملي فرهنگ و هنر روستا و عشاير در چهار سال گذشته، گامي هر چند كوچك در مسير توسعه موزون فرهنگي كشور برداشته است.
بديهي است كه نيروهاي مومن، متعهد، دلسوز و انقلابي روستايي و عشايري به ويژه جوانان عزيز كه مخاطبان اصلي كانون هاي فرهنگي وهنري مساجد هستند، مهم ترين ذخاير نظام محسوب مي شوند، بايد اين ظرفيت را قدر دانست و از آن در توسعه كمي و كيفي كشور ياري جست.
اينجانب از برگزاركنندگان كنگره، اساتيد و مربيان و مسئولان دبيرخانه ستاد عالي هماهنگي و نظارت بر كانون هاي فرهنگي هنري و همه شركت كنندگان در اين رويداد فرهنگي قدرداني نموده مزيد توفيق همگان را از خداوند متعال مسئلت دارم'.
اين همايش با حضور استان هاي كرمانشاه، كردستان، ايلام، لرستان، همدان و خوزستان به مدت سه روز در حال برگزاري است.
7460/8066 خبرنگار- زهره كريم زاده* انتشار دهنده- علي مولوي*
۰ نفر