مساله تبعیض نژادی و یا به عبارتی 'نژادگرایی' در آمریكا به 400 سال پیش و زمانی بازمی گرددكه نخستین برده های سیاه پوست وارد قلمرو این سرزمین شدند. صرفا بین سال های 1882 تا 1968 حدود سه هزار سیاه پوست بدون محاكمه اعدام شدند.
در زمان ریاست جمهوری آبراهام لینكلن و بر اساس سیزدهمین متمم قانون اساسی آمریكا برده داری محكوم شد و دو قرن بعد رهبران آن مدعی شدند كه آمریكا مهد آزادی و دمكراسی در دنیا است، اما برخورد پلیس و سخت گیری دادگاه های آمریكا علیه در مواجه با رنگین پوستان این كشور ثابت می كند كه خشونت و تبعیض نژادی علیه اقلیت های نژادی در آمریكا به عنوان مطالبه عمومی و یك درد بزرگ اجتماعی همچنان لاینحل باقی مانده است.
بر خلاف تبلیغات و سخنرانی های سیاسی مقام های آمریكایی، قشرهای مختلف این كشور از جمله جامعه رنگین پوستان، مسلمانان، لاتین تبارها، آفریقایی تبارها و آسیایی ها همچنان از مسایل تبعیض نژادی و نابرابرهای اجتماعی رنج می برند.
اوج مبارزه با تبعیض نژادی به دهه 60 برمی گردد. در سال 1960 مارتین لوتر كینگ كه در آن زمان كشیش جوانی بود، رهبری قیام سیاه پوستان علیه تبعیض نژادی را برعهده گرفت و توانست با برگزاری تجمعاتی آرام و سخنرانی های آتشین، دامنه اعتراضات را به سرتاسر آمریكا بكشاند، هر چند كه تلاش های سیاه پوستان برای رهایی از جدایی نژادی با ترور لوتر كینگ بی نتیجه ماند.
در سال 2008 زمانی كه اوباما به عنوان یك سیاه پوست وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری شد، بار دیگر امید جامعه رنگین پوستان به رها شدن از تبعیض نژادی زنده شد، در آن زمان بسیاری از جوانان سیاه پوست لباس هایی را بر تن كرده بودند كه عكس اوباما در كنار لوتر كینگ بر روی آنها حك شده بود.
با این حال در دوره هشت ساله ریاست جمهوری اوباما نه تنها هیولای تبعیض نژادی در آمریكا مهار نشد، بلكه بر اساس آمار و ارقام، میزان قتل رنگین پوستان، برخورد خشن پلیس و تشدید بیكاری در میان جامعه رنگین پوستان بیشتر شد.
استانلی كوهن حقوقدان و كنشگر اجتماعی آمریكایی با اشاره به اینكه تبعیض و بی عدالتی درمورد سیاه پوستان آمریكایی همواره در شكلی نهادینه در این كشور جریان داشته است، می گوید: این گونه تبعیض ها در دوران ریاست جمهوری اوباما كه خود یك سیاه پوست است، بیش از هر دوره ای شدت گرفته است.
وی افزود : این گونه خشونت ها به عنوان یك شیوه و الگوی نهادینه شده در جامعه آمریكا همواره در جریان بوده و خشونت و بی عدالتی نسبت به قشر سیاه پوست آمریكایی در دهه های متوالی بدون هیچ مخالفتی از سوی مسوولین دولتی ادامه داشته است.
در ادامه سلسله كشتارهای پلیس از جامعه رنگین پوستان آمریكایی اواخر هفته گذشته مردی 43 ساله در شهر شارلوت به ضرب گلوله پلیس كشته شد.
این حادثه باعث شد تا شارلوت به عنوان بزرگترین شهر در ایالت كارولینای شمالی به آشوب كشیده شود وتنش ها بین پلیس و مردم به حدی رسید كه نیروهای گارد ملی وارد شهر شده و حالت فوق العاده اعلام كردند.
به رغم اعلام حكومت نظامی در شب ها توسط پلیس به منظور جلوگیری از تظاهركنندگان، مردم خشمگین در چند شب گذشته بدون توجه به دستور پلیس، به اعتراض های خود علیه تبعیض نژادی ادامه دادند.
بر اساس گزارش 'اتحادیه آزادی های مدنی آمریكا' تنها در شهر مینه سوتا در سال جاری 123 نفر از جامعه رنگین پوستان توسط پلیس كشته شدند.
در سال 2015 شورای حقوق بشر سازمان ملل بار دیگر در اقدامی اغماض آمیز به جای صدور قطعنامه علیه موارد گسترده نقض حقوق بشر در آمریكا، 384 توصیه حقوق بشری به مقام های آن كشور ارایه داد.
شورای حقوق بشر سازمان ملل در حالی برای چندمین بار متوالی به جای صدور قطعنامه ضد حقوق بشری علیه آمریكا، فهرست بلندی برای بهبود وضع حقوق بشر به كاخ سفید توصیه كرد، كه در موارد مشابه حتی درباره كندی سرعت اینترنت هم علیه برخی دولت ها قطعنامه غیر الزام آور تصویب و برای تایید نهایی به مجمع عمومی سازمان ملل می فرستد.
جامعه رنگین پوستان كه حدود 14 درصد از جمعیت قاره آمریكا را تشكیل می دهند، همواره از تبعیض و جدایی نژادی رنج می برند.
هیات حاكمه آمریكا در حالی همواره از كشور خود به عنوان آزادترین و دمكراتیكترین كشور جهان نام می برند كه حقوق اقلیت ها در این كشور بویژه جامعه رنگین پوستان و مسلمانان به شدیدترین شكل ممكن نقض می شود و دستگاه قضایی، كاخ سفید و كنگره این كشور نیز برای پایان دادن به سایه سنگین میراث تبعیض نژادی برنامه ای ندارند و معمولا در این گونه موارد یا سكوت اختیار می كنند و یا از خشونت پلیس حمایت می كنند.
به نظر می رسد همچنان كه روح برده داری در آمریكا زنده است، اقلیت های نژادی نیز تامین جانی و شغلی ندارند و هر روز شماری از مردم این كشور بر اثر خشونت پلیس جان خود را از دست می دهند.
اروپام 1908**1479 خبرنگار:افشار دارابی، انتشاردهنده: حسن سالك رضائی
تهران – ایرنا – سایه عمیق تبعیض نژادی ناشی از نظام برده داری در آمریكا، كه به زمان شكل گیری و استقلال این قاره بر می گردد، همچنان ادامه دارد و تداوم برخوردهای خشن با رنگین پوستان در نقاط مختلف این كشور نشان می دهد كه همچنان هیولای تبعیض نژادی از جامعه آمریكا رخت بر نبسته است.