۳ مهر ۱۳۹۵، ۱۲:۴۰
کد خبر: 82241255
T T
۰ نفر

ضعف و قوت كاروان پارالمپيكي ايران در ريو

۳ مهر ۱۳۹۵، ۱۲:۴۰
کد خبر: 82241255
ضعف و قوت كاروان پارالمپيكي ايران در ريو

تهران - ايرنا - كاروان ورزشي منا در رقابت هاي پارالمپيك 2016ريو با كسب عنوان پانزدهمي از حيث كسب مدال طلا ضعيف تر از دوره گذشته بود، اما در بسياري از جهات موفق تر از پارالمپيك 2012 لندن عمل كرد.

كاروان پارالمپيكي ايران در پانزدهمين دوره بازي هاي پارالمپيك ريو با 110 ورزشكار در 12 رشته ورزشي شركت كرد و با كسب 8 مدال طلا، 9 نقره و 7 برنز، پانزدهم شد تا در قياس با پارالمپيك 2012 لندن كه با 10 مدال طلا، هفت نقره، هفت برنز و كسب عنوان يازدهمي بود، عملكرد به ظاهر ضعيف تري داشته باشد. اما نكات اميدواركننده در كاروان اعزامي ايران به ريو ديده مي شود.
موفقيت ايران در سه رشته تيمي واليبال نشسته، فوتبال هفت نفره و فوتبال پنج نفره از نكات ارزشمند اين دوره از رقابت ها است.
تيم واليبال نشسته كشورمان با هفت بازيكن جديد در اين بازي ها حضور يافت و در ديدار فينال با غلبه بر تيم بوسني و هرزگوين به مدال طلاي اين رشته رسيد. تيم هاي فوتبال هفت نفره و پنج نفره(نابينايان و كم بينايان) نيز به ترتيب با قبول شكست مقابل اوكراين و برزيل در ديدار پاياني، نايب قهرمان پارالمپيك ريو شدند.
كاروان منا نسبت به دوره قبلي بازي هاي پارالمپيك در لندن با تغيير نسل همراه بود كه اين كار بايد محتاطانه و با دقت نظر صورت مي گرفت.
تيراندازان و كمانداران ايران در پارالمپيك ريو، موفق عمل كردند. كسب دو طلا توسط ساره جوانمردي در تيراندازي و دو طلا ديگر با هنرنمايي زهرا نعمتي و غلامرضا رحيمي در تيراندازي با كمان همراه با برنز ابراهيم رنجبر در اين رشته،‌ از نكات چشمگير كاروان منا بود.
در مقابل عملكرد دو و ميداني كاران ايران در ريو از نقاط ضعف كاروان منا است. دو ميداني كاران پارالمپيكي كشورمان در 2012 لندن با كسب پنج مدال طلا، پنج مدال نقره و سه مدال برنز عملكرد خوبي داشتند. اما در پارالمپيك 2016ريو راضي كننده ظاهر نشدند و توانايي كسب سه مدال طلاي ديگر را داشتند، تا در كنار تنها مدال طلاي دو و ميداني كه توسط محمد خالوندي كسب شد، به مدال هاي طلاي اين رشته بيافزايند. اما اين اتفاق محقق نشد.
وزنه برداي هم مي توانست با سه طلا به جاي دو طلا به كار خود پايان دهد. اما اين پيش بيني اتفاق نيفتاد تا سيامند رحمان و مجيد فرزين تنها طلايه داران وزنه برداري ايران در ريو باشند. اين درحالي است كه وزنه بردان ايران در پارالمپيك لندن، چهار مدال طلا، يك نقره و يك برنز كسب كردند تا جايگاه عملكرد وزنه برداري ايران در ريو نسبت به لندن تنزل يابد.
در مجموع مي توان اين اميدواري را داشت با توجه به جوانگرايي ورزشكاران معلول، آينده بهتري در انتظار جامعه ورزش پارالمپيكي ايران باشد.
بازي هاي پارآسيايي 2018 اندونزي نيز فرصتي خواهد بود تا اين ورزشكاران و البته نفرات جديدتر براي بازي هاي پارالمپيك 2020 آماده شوند.
درگذشت بهمن گلبارنژاد نماينده دوچرخه سواري كشورمان در روزهاي پاياني پارالمپيك ريو از نقاط تاثربرانگيز مسابقات بود تا كاروان ورزشي ايران عزادار شود و ورزشكاران كشورمان با خاطره اي تلخ به وطن بازگردند.
مدال هاي كاوران ايران در بازي هاي پارالمپيك 2016 ريو به اين شرح است:
طلا: ساره جوانمردي (2 طلا در تيراندازي)، مجيد فرزين (وزنه برداري)، محمد خالوندي (پرتاب نيزه)، غلامرضا رحيمي (تيراندازي با كمان)، سيامند رحمان (وزنه برداري)، زهرا نعمتي (تيراندازي با كمان) و تيم واليبال نشسته.
نقره: سامان پاكباز (پرتاب وزنه)، عليرضا قلعه ناصري (پرتاب ديسك)، نعمتي و رنجبر (ميكس ريكرو تيمي)، سجاد محمديان (پرتاب وزنه) و عبدالله حيدري (پرتاب نيزه)، سجاد نيك پرست (پرتاب نيزه)، حامد اميري (پرتاب وزنه)، تيم فوتبال هفت نفره و تيم فوتبال پنج نفره
برنز: پيمان نصيري (دوي 1500 متر)، ابراهيم رنجبر (تيراندازي با كمان)، علي صادق زاده (وزنه برداري)، اسدالله عظيمي (پرتاب وزنه)، جواد حرداني (پرتاب نيزه)، محسن كائيدي (پرتاب نيزه) و جاويد احساني شكيب (پرتاب وزنه)
همچنين در پانزدهمين دوره رقابت هاي پارالمپيك ريو به مانند دوره گذشته با قهرماني چين به پايان رسيد. چيني ها در اين رقابت ها 239 مدال كسب كردند و پس از آنها بريتانيا با 147 مدال، اكراين با 117 مدال، آمريكا با 115 مدال و استراليا نيز با 81 مدال رتبه هاي دوم تا پنجم را بدست آوردند.
اين رقابت ها 18 شهريور ماه با حضور چهار هزار و 350 ورزشكار از 159 كشور جهان به ميزباني شهر ريودوژانيروي برزيل به مدت 11 روز در 23 رشته ورزشي برگزار شد.
ورزشي(4)** 9029**1545 خبرنگار - محمد مهدي موذن*
۰ نفر