پروین افشار روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای تغذیه دانش آموزان نیز مثل افراد عادی باید 2 اصل مهم تنوع و تعادل در نظر گرفته شود و خانواده ها برای سلامت فرزندان خود به این موضوع توجه جدی داشته باشند.
وی اظهار كرد: این گروه سنی باید از تمام گروه های غذایی كه شامل نان و غلات، انواع میوه و سبزی، شیر و لبنیات، گروه گوشت و به مقدار كم چربی و روغن است در برنامه غذایی خود به اندازه كافی استفاده كنند.
افشار افزود: اما با توجه به قرار گرفتن دانش آموزان در سن رشد و نمو بافت ها و ارگان های بدن، نیازهای تغذیه ای این گروه نیز افزایش پیدا می كند، بنابراین باید به تغذیه آنها توجه ویژه ای شود.
این كارشناس تغذیه مركز آموزشی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان ادامه داد: از آنجا كه نیمی از وقت روزانه دانش آموزان در مدارس سپری می شود، برای دریافت كل نیازهای تغذیه ای، باید مقداری از این نیاز توسط غذاها یا میان وعده های مصرفی در مدارس، برطرف شود.
وی بیان كرد: لازم است به تغذیه دانش آموزان در مدارس اهمیت داده شود تا از رفع نیازهای تغذیه این گروه سنی اطمینان حاصل كرد، اما مساله مهم این است كه چه غذاهایی در مدارس مصرف تا اساس تغذیه سالم برای دانش آموزان فراهم شود.
***دانش آموزان از مصرف تنقلات پركالری و كم ارزش اجتناب كنند
افشار با بیان اینكه توصیه می شود، دانش آموزان از مصرف تنقلات پركالری و كم ارزش از نظر مواد مغذی اجتناب كنند، افزود: مصرف این خوراكی ها مانند چیپس، پفك، شكلات و.. موجب سیری كاذب و مصرف نكردن مواد غذایی مفید می شود همچنین این خوراكی اغلب سالم نیستند و به سلامت دانش آموزان آسیب می رسانند.
وی اظهار كرد: سوسیس و كالباس نیز به علت داشتن نگهدارنده و نیترات، سرطان زا بوده و باعث توقف رشد نیز می شود.
عضو انجمن تغذیه ایران گفت: بر این اساس توصیه می شود، دانش آموزان برای اطمینان از سلامت غذاها و خوراكی ها، از دست فروشان، مواد غذایی خریداری نكنند، به دلیل آنكه این مواد غذایی در شرایط غیر بهداشتی و غیر استاندارد تهیه، نگهداری و موجب بیماری و انتقال انگل ها و آلودگی ها به دانش آموزان می شود.
*** برای میان وعده از انواع مغزها استفاده كنید
افشار خاطرنشان كرد: نان و پنیر گردو، شیر پاستوریزه، ساندویچ های خانگی، كیك و بیسكوئیت های خانگی، میوه های شسته و ضد عفونی شده ،انواع مغزها مانند مغز پسته، بادام، خشكبار مانند انجیر، خرمای خشك و كشمش و توت گزینه های مناسبی برای میان وعده های دانش آموزان است.
سوم مهرماه 13.5 میلیون دانش آموز ایرانی در سراسر كشور راهی كلاس های درس شدند كه 180 هزار نفر از این تعداد مربوط به دانش آموزان استان زنجان است.
6085/7320
خبرنگار: اعظم شامی** انتشار دهنده: رویا رفیعی
زنجان - ایرنا - عضو انجمن تغذیه ایران گفت: دانش آموزان خوردن صبحانه را فراموش نكنند، زیرا این وعده غذایی انرژی لازم برای فعالیت آنان در مدرسه را تامین و از افت قند خون جلوگیری می كند و موجب افزایش كاركرد مغز و یادگیری بهتر می شود.