۴ مهر ۱۳۹۵، ۱۶:۵۷
کد خبر: 82243190
T T
۰ نفر

روش های خانگی تشخیص عسل طبیعی

۴ مهر ۱۳۹۵، ۱۶:۵۷
کد خبر: 82243190
روش های خانگی تشخیص عسل طبیعی

تهران- ایرنا- تشخیص طبیعی بودن عسل همواره یكی از دغدغه های مصرف كنندگان این ماده غذایی بوده است؛ به گفته كارشناسان برای اطمینان صددرصدی از طبیعی بودن عسل راهی جزء آزمایش آن در آزمایشگاه های معتبر موادغذایی نیست اما روش های خانگی نیز وجود دارد كه به تشخیص عسل طبیعی كمك می كند.

نایب رییس هیات مدیره یك شركت دانش بنیان روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا در خصوص تشخیص عسل طبیعی از صنعتی به روش آزمایشگاهی اظهار كرد: برای اطمینان صددرصدی از اصل و طبیعی بودن عسل باید چند نكته از جمله میزان ساكاروز، قند قبل و بعد هیدرولیز و دیاستاز (تست عسل حرارت ندیده) در آزمایشگاه ها آنالیز شود و بر اساس استانداردهایی كه وجود دارد، مشخص شود كه عسل در چه رده ای قرار دارد.
سیدمهدی دهقان افزود: در جواب آزمایش ها مشخص می شود كه عسل آزمایش شده در رده عسل كاملا خالص، عسل تغذیه نشده از زنبور، كم تغذیه شده و زیاد تغذیه شده قرار دارد یا اینكه تمام عسل، صنعتی است و بدون زنبور تولید شده است و تنها شكل عسل را دارد.

** روش های خانگی تشخیص عسل طبیعی
* عسل طبیعی شل است
وی در مورد روش های خانگی تشخیص عسل طبیعی اظهار كرد: توجه به مواردی ازجمله شل بودن عسل طبیعی می تواند در هنگام خرید این ماده غذایی به مردم كمك كند؛ عسل طبیعی كه بدون شكر است و بیشتر برای درمان بیماری ها استفاده می شود، برخلاف تصور مردم، نسبتا شل است.
دهقان با بیان اینكه مردم تصور می كنند عسلی طبیعی است كه سفت باشد، افزود: عسلی كه زنبور تولیدكننده آن شكر نخورده باشد، شل است؛ از لحاظ علمی نیز این شل بودن به این دلیل است كه قندهای اصلی عسل طبیعی، گلوكز و فروكتوز (قندهای كوچك مولكول) است و زمانی كه ظرف عسل طبیعی را كج می كنیم این قندها به راحتی روی هم حركت می كنند، در صورتی كه اگر به زنبور عسل شكر بدهند، قند شكر كه ساكاروز و ایساكارید (قند پیچیده تر) است به دلیل نوع مولكول ها به هم گیر می كنند و به همین دلیل عسل یك مقدار سفت تر از حالت عادی می شود.

* عسل طبیعی به سختی در آب سرد حل می شود
وی با اشاره به اینكه این موارد نسبی است، گفت: آزمایش آب سرد از دیگر راهكارهای تشخیص عسل طبیعی از صنعتی است؛ یك قاشق عسل را اگر در درون یك لیوان آب سرد بریزیم، به ته لیوان رفته و ته نشین می شود و به سختی در آب سرد حل می شود؛ اما عسل های صنعتی قبل از رسیدن به ته لیوان از هم باز می شود.

* عسل طبیعی شكرك می زند
دهقان یكی دیگر از نشانه های طبیعی بودن عسل را شكرك زدن عسل عنوان كرد و گفت: عسل طبیعی حتما شكرك می زند اما عسل غیرمرغوب شكرك نمی زند؛ البته این به آن معنا نیست كه عسل بلافاصله پس از خارج شدن از كندو شكرك بزند، بلكه شكرك زدن شرایطی دارد.
وی افزود: در شكرك بستن عسل زمان و شرایط نگهداری بسیار مهم است؛ به عنوان مثال عسل طبیعی گل جعفری، یك ماه بعد از خارج شدن از كندو شروع به شكرك زدن می كند و برخی از عسل های جنوب كشور مانند عسل گل قنقال بعد از 2 سال و به صورت آهسته، شروع به شكرك زدن می كنند.
دهقان با بیان اینكه این موارد می تواند به مردم در خرید عسل طبیعی كمك كند، گفت: علاوه بر این موارد، عطر و طعم گل های طبیعی باید در عسل وجود داشته باشد، هر چند اضافه كردن اسانس در عسل های صنعتی رایج است.
وی یادآور شد: عسل طبیعی بر اساس نوع گل، دارای خواص مختلفی است و در حال حاضر از عسل طبیعی برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود؛ بنابراین لازم است مردم برای حفظ سلامتی مصرف این ماده غذایی را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
علمی9340**1834
خبرنگار: منیر ابراهیمی زاده ** انتشاردهنده: ناهید شفیعی
۰ نفر