به گزارش شامگاه يكشنبه خبرنگار فرهنگي ايرنا حداد عادل در آيين نكوداشت موسوي گرمارودي با اشاره به دوستي بيش از 50 ساله با وي اظهار كرد: گرمارودي در تهران، قم و مشهد زندگي و محضر اساتيد بزرگي را درك كرده است.
رييس بنياد سعدي افزود: درباره خصوصيت شعري و زبان وي نمي خواهم صحبت كنم ولي مي خواهم از جايگاه او به عنوان يكي از دو شاعر آييني قبل از انقلاب بگويم.
وي ادامه داد: بعد از انقلاب اسلامي شعراي آييني به بركت پيروزي انقلاب زياد شده اند ولي در دهه 40 و 50 فضاي اجتماعي، سياسي، فرهنگي و ادبي دانشگاه ها همسو با اعتقادات مذهبي و شعر به دست شاعران متدين نبود.
رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي با اشاره به تغييرات بنيادين ادبي در اواسل مشروطه، دهه 20 خورشيدي و ادامه آن در دهه 40 گفت: اختيار شعر جديد يا دست شعراي ماركسيست بود يا غربگرا و در اين فضا تنها موسوي گرمارودي و يك شاعر ديگر شعر ائيني ميسرودند.
حداد عادل تصريح كرد: تاثير گرمارودي بر شعر امروز ما نبايد ملاك موقعيت شاعري وي باشد؛ او امروز درخت بلندقامتي در باغي بزرگ است.
وي همچنين به حوزه هاي مختلف كاري وي از جمله تاليف، ترجمه، سرودن شعر و تدريس اشاره كرد و گفت: وي ميراث گرانقدري براي ادبيات و فرهنگ ايراني به وجود آورده است.
*** موسوي گرمارودي در حوزه هاي مختلف صلاحيت و خلاقيت دارد
در ادامه حجت الاسلام محمدعلي مهدوي راد استاد علوم ديني دانشگاه تربيت مدرس در مورد موسوي گرمارودي گفت: شعر هميشه در فرهنگ اسلامي مهم بوده است و به همين دليل بسياري از خلفاي عباسي شعر شعراي اهل بيت را تحريف مي كردند.َ
وي يادآور شد: نقش گرمارودي كه در حوزه هاي مختلف صلاحيت و خلاقيت دارد هرگز نمي توان از تاريخ حذف كرد.
***ترجمه موسوي گرمارودي از نهج البلاغه شيواترين ترجمه است
بهاالدين خرمشاهي نيز با اشاره به دوستي ديرينه با گرمارودي گفت: موسوي گرمارودي همواره شعرهاي مرا تصحيح كرده اند و من براي ترجمه نهج البلاغه و ترجمه وي از قرآن پيگفتاري نوشته ام.
نويسنده كتاب ذهن و زبان حافظ ادامه داد: ترجمه گرمارودي از نهج البلاغه فصيح ترين و شيواترين ترجمه از اين كتاب است.
وي گفت: نهج البلاغه كتابي براي جهان و انسان است و براي تاريخ از 1400 سال قبل و هزارههاي بعد باقي است.
*** پيشنهاد معاون وزير براي موسوي گرمارودي
جواد محقق شاعر معاصر نيز در سخنان كوتاهي گفت: سيدعباس صالحي معاون فرهنگي وزير قصد داشتند در اين مراسم حاضر شوند كه به دليل مشغله نتوانستند.
وي افزود: من از طرف وي پيشنهاد عضويت در هيات علمي شعر فجر را به گرمارودي مي دهم.
در اين مراسم كه به همت سازمان رسانه اي و فرهنگي اوج برگزار شده بود حجت الاسلام والسلمين سيدمحمود دعايي رييس موسسه مطبوعاتي اطلاعات، مهدي چمران عضو شوراي شهر و حجت الاسلام جواد شهرستاني مدير موسسه آل البيت نيز از دوستي خود با گرمارودي و نقش وي در ادبيات و فرهنگ معاصر ايراني سخن گفتند.
در پايان مراسم هدايايي از سوي علي لاريجاني رييس مجلس شوراي اسلامي، عليرضا قزوه رييس مركز آفرينش هاي هنري حوزه هنري و از سوي حوزه، جواد محقق از سوي بنياد شعر و ادبيات داستاني ايرانيان، حجت الاسلام والمسلمين دعايي و موسسه رسانه اي و فرهنگي اوج به موسوي گرمارودي تقديم شد.
محسن مومني شريف، رييس حوزه هنري، فاضل نظري، مرتضي اميري اسفندقه، بيژن ارژن شعراي معاصر نيز حضور داشتند.
موسوي گرمارودي (1320) دانش آموخته دكتري رشته زبان و ادبيات فارسي و صاحب آثاري چون ترجمه قرآن مجيد، نهج البلاغه، صحيفه سجاديه وكتاب هاي شعري چون در سايه سار نخل ولايت و باران اخم است كه رايزني فرهنگي سفارت ايران در تاجيكستان نيز در كارنامه او ديده مي شود.
بيست و هشتمين شب شاعر شامگاه يكشنبه 4 مهر در نخلستان موسسه فرهنگي و رسانه اي اوج در تجليل از گرمارودي در حالي برگزار شد كه پيش از او از محمدحسين جعفريان، ناصر فيض و بيژن ارژن تقدير شده بودند.
فراهنگ**9157**تنظيم كننده: منصوره شوشتري**انتشاردهنده: طاهره نبي اللهي
حداد عادل:
موسوي گرمارودي درخت برومندي در فرهنگ است/ پيشنهادي براي شاعر آييني انقلاب
۴ مهر ۱۳۹۵، ۲۰:۱۹
کد خبر:
82243437
تهران- ايرنا- رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي گفت: علي موسوي گرمارودي درخت برومندي در فرهنگ ايراني و اسلامي است كه ريشه اي عميق در تاريخ، ادب و عرفان دارد.