۵ مهر ۱۳۹۵، ۱۵:۴۶
کد خبر: 82244540
T T
۰ نفر
طرح مدارس پشتیبان برای حمایت از دانش آموزان استثنایی در كشور اجرا می شود

تهران - ایرنا - معاون سازمان آموزش و پرورش استثنایی كشور گفت: دانش آموزان استثنایی(با نیازهای ویژه) كه در مدرسه عادی تحصیل می كنند، امسال با اجرای طرح مدارس پشتیبان مورد حمایت های آموزشی و توانبخشی قرار می گیرند.

محسن غفوریان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای اجرای این طرح برخی از مدارس استثنایی كشور به عنوان پشتیبان، حمایت های آموزشی و توانبخشی مورد نیاز دانش آموزان استثنایی مشغول به تحصیل در مدارس عادی را برعهده خواهند داشت.
وی اظهار كرد: توجه به آموزش و پرورش فراگیر دانش آموزان با نیازهای ویژه(استثنایی) امسال نیز همچون سال های گذشته در دستور كار سازمان آموزش و پرورش استثنایی قرار دارد.
وی با اشاره به تحصیل بیش از 73هزار دانش آموز با نیازهای ویژه در مدارس استثنایی كشور گفت: حدود 45هزار دانش آموز در گروه های با آسیب شنوایی و بینوایی، مشكلات یادگیری و معلولیت جسمی – حركتی نیز به صورت تلفیقی در مدارس عادی تحصیل می كنند.

* اجرای طرح حمایت از دانش آموزان دیرآموز
معاون برنامه ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی همچنین با اشاره به برنامه های این سازمان برای حمایت از دانش آموزان مرزی(دیرآموز) گفت: طرح آزمایشی یادگیری در تابستان امسال برای نوآموزان پیش دبستانی كه در برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی(سال 94) دیرآموز تشخیص داده شدند، اجرا شد.
غفوریان افزود: این نوآموزان پیش دبستانی با محتواهای آموزشی خاص توسط مربیان و معلمان متخصص مورد آموزش های انفرادی و تعلیمی قرار گرفتند.
وی گفت: اكنون در حال جمع آوری اطلاعات و بررسی نتایج طرح آزمایشی آموزش به نوآموزان دیرآموز هستیم كه در صورت موفقیت، این طرح برای تمام كسانی كه در سال آینده در طرح سنجش پیش دبستانی دیرآموز تشخیص داده می شوند، اجرا خواهد شد.
معاون سازمان آموزش و پرورش استثنایی برگزاری كلاس های جبرانی برای دانش آموزان دیرآموز و كاهش تراكم دانش آموز در كلاس هایی كه دانش آموز دیرآموز دارند را از جمله طرح های حمایت و آموزش دانش آموزان دیرآموز براساس قانون عنوان كرد.

*توزیع 550هزار جلد كتاب برای دانش آموزان استثنایی
غفوریان با اشاره به تالیف 550 هزار جلد كتاب برای دانش آموزان با نیازهای ویژه در سراسر كشور گفت: این كتاب ها قبل از شروع سال جدید تحصیلی 96-95، در مدارس توزیع شده است.
وی درباره مناسب سازی كتاب های درسی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه گفت: تمامی كتاب ها و مجموعه درسی دانش آموزان دچار آسیب بینایی به خط بریل و یا به صورت صوتی در سازمان آموزش و پرورش استثنایی منتشر و تولید شده و در اختیار این دانش آموزان قرار می گیرد.
معاون برنامه ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی افزود: برای دانش آموزان دچار آسیب بینایی و یا دانش آموزان كم بینا هم كتاب های درسی نیز به صورت درشت خط تالیف و توزیع می شود.
وی با اشاره به تالیف كتاب های درسی خاص برای دانش آموزان كم توان ذهنی اظهار كرد:كتاب های درسی دانش آموزان دارای آسیب شنوایی و آسیب بینایی از كتاب های عادی است كه برای آنان مناسب سازی می شود.
غفوریان گفت: در سازمان آموزش و پرورش استثنایی برای دانش آموزان دچار مشكلات چندگانه و چند معلولیتی، كتاب های درسی متناسب با توانایی های آنان آماده و در اختیارشان قرار می گیرد.
معاون سازمان آموزش و پرورش استثنایی برگزاری دوره های تربیت مدرس برای كتاب های جدیدالتالیف ویژه دانش آموزان كم توان ذهنی را از دیگر برنامه های این سازمان در سال تحصیلی 96-95 عنوان كرد و گفت: این كتاب ها در حال تالیف هستند.
وی با بیان اینكه امسال هم طرح خدمات حمایتی رایگان از دانش آموزان با نیازهای ویژه در سراسر كشور در دستور كار قرار گرفته، افزود: تمامی وسایل توانبخشی و داروهای مستمر این دانش آموزان و هزینه های ضروری جراحی آنان را سازمان آموزش و پرورش استثنایی تامین خواهد كرد.
به گزارش ایرنا، 124هزار دانش آموز استثنایی در یك هزار و 500 مدرسه كشور تحصیل می كنند.
خبرنگار: معصومه جوان معبودی - انتشار دهنده: محسن فتاحی
تهرام/7245// 1625
۰ نفر