۶ مهر ۱۳۹۵، ۷:۱۴
کد خبر: 82245115
T T
۰ نفر
۲۶ درصد كل تجارت خارجی چین مربوط به مبادلات جاده ابریشم نوین است

پكن - ایرنا - آمارهای منتشر شده توسط نهادهای اقتصادی چین نشان می دهد كه طرح ابتكاری احیای جاده ابریشم نوین این كشور بتدریج آثار تجاری مطلوبی از خود برجای گذاشته و 26 درصد كل تجارت خارجی چین را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایرنا، آمارها نشان می دهد كه ارزش تبادلات كشورهای حاشیه جاده ابریشم با چین از سال ۲۰۱۳ میلادی كه طرح مزبور رسما اعلام شد به ۶۰۰ میلیارد دلار در زمان حاضر رسیده است.
این رقم كه حاصل تجارت هشت ماه سال جاری میلادی (2016) میان چین و این كشورهاست در حقیقت ۲۶ درصد از كل تجارت خارجی دومین اقتصاد برتر دنیا را شامل می شود.
تارنمای «یی سی» چین گزارش كرده است كه بر اساس آمار ارائه شده در همایشی در شهر «شی آن» در شمال غرب چین، این كشور در هشت ماه اول سال جاری میلادی با استفاده از اعتبارات بانك سرمایه گذاری زیر ساخت آسیا (AIIB) و صندوق راه ابریشم ۱۰ میلیارد دلار در كشورهای حاشیه این راه سرمایه گذاری كرده است.
پیشتر نیز اعلام شده بود كه چینی ها توانسته اند ۵۰ شركت با كشورهای راه ابریشم ایجاد كنند و از این طریق تبادلات تجاری خود را افزایش دهند.
كمیسیون توسعه و اصلاحات چین در تارنمای خود آورده كه در سال گذشته پس از اجرای این طرح ابتكاری از سوی «شی جین پینگ» رئیس جمهوری این كشور تاكنون ۳۰ كشور توافقنامه های همكاری با پكن امضا كرده اند.
در همایش دو روزه «شی آن» بیش از ۳۰۰ نفر از مسئولان، متخصصان و كارشناسان بخش های مختلف فرهنگی، تجاری و اقتصادی كشورهای حاشیه راه ابریشم شركت كرده اند.
همچنین روزنامه «مردم» ارگان حزب حاكم چین امروز سه شنبه نوشت كه میان چین و ۴۹ كشور حاشیه راه ابریشم توافقنامه های علمی و فنی امضا شده است.
آمارها نشان می دهد كه چین در سال ۲۰۱۵ میلادی برای توسعه تحقیقات علمی و فنی بیش از ۲۱۰ میلیون دلار سرمایه گذاری كرده است.
كشور چین در راستای توسعه هر چه بیشتر طرح احیای راه ابریشم آبی و زمینی هفته گذشته نیز میزبان اولین اكسپوی فرهنگی بین المللی این جاده در شهر «دون خوانگ» با حضور وزیران فرهنگ و كارشناسان این حوزه بود كه «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران نیز به عنوان یكی از میهمانان ویژ در این گردهمایی دو روزه حضور داشت.
بر اساس برنامه احیای راه ابریشم كه «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین در سال ۲۰۱۳ میلادی مطرح كرد ارتباطات آسیا و خاورمیانه با اروپا بیشتر خواهد شد و جاده ابریشم و راه دریایی ابریشم قرن بیست و یكم شكل خواهد گرفت. این طرح علاوه بر كشورهای آسیای مركزی و اروپا؛ آفریقا را هم شامل می شود.
رهبر چین پیش بینی كرده كه در مدت یك دهه از راه اندازی این مسیر، ارزش تجاری آن برای كشورهای قرار گرفته در این مسیر كه یكی از آنها ایران است به 2 هزار و 500 میلیارد دلار برسد.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده: فرهاد راستی