افتخار حسین عارف روز سه شنبه در حاشیه برگزاری كنگره بین المللی شمس تبریزی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: معمولا زمانی كه در گوشه ای از جهان سمینار یا كنفرانسی تخصصی با محور عرفان برگزار می شود، بیشتر توجه ها به مولوی جلب می شود.
وی با رد این ادعا كه مدفن شمس تبریزی در قونیه یا تاجیكستان است، اظهار كرد: شواهد متقن تاریخی نشان می دهد كه مدفن شمس تبریزی در شهرستان خوی واقع شده است.
وی افزود : موسسه تولیت شمس تبریزی و مسئولان شهرستان خوی تلاش می كنند شمس تبریزی را به خوبی به علاقه مندان در سراسر جهان معرفی كنند.
رئیس موسسه فرهنگی اكو با اشاره به اینكه شمس و مولانا شخصیت های عرفانی بین المللی هستند، افزود: برای شناخت شمس تبریزی ابتدا باید مولانا را بشناسیم.
عارف با بیان اینكه مولوی مرید شمس بود و وی را درمانی بر دردهای خود تصور می كرد، افزود: مولوی تحت تاثیر شمس تبریزی به عارفی عاشق و شاعری واقعی تبدیل شد.
موسسه فرهنگی اكو با چاپ مقاله ای با عنوان شمس پرنده در فصلنامه میراث اكو 'Eco- Heritage' به تشریح زندگی شمس تبریزی از بیان محمد علی موحد پرداخته است.
كنگره بین المللی شمس تبریزی از چهارم مهرماه با حضور محققان و صاحب نظران ایرانی و خارجی در مقبره شمس تبریزی در شهرستان خوی در آذربایجان غربی آغاز شده است و تا فردا ادامه دارد.
7129/2093/1484/
خبرنگار: توحید محمودپور**انتشار دهنده : اصغر رضاخانی
ارومیه - ایرنا- رئیس موسسه فرهنگی اكو گفت: شخصیت شمس تبریزی در موضوع عرفان به نحو شایسته معرفی نشده و تلاش موسسه تولیت شمس، شناساندن این عارف نامدار به جهانیان است.